Tuesday, October 25, 2011

SWEET MEMORY AT JAMUAN KO DAY ('',)




cikgo rosnawati bersama puan najibah





p


ratu senyum tak perlu kata apa-apa

jejaka macho menyiapkan burger








bersama skub aiskrim
Hari ini hari yang paling best buat kawan-kawan dan aku, Terima kasih smkns atas jamuan yang diadakan bagi mengenang jasa kami, sayang smkns..
kisahnya bermula: pagi ni aku gi skola sorang2 bawak moto sendiri, pas assembly masuk kelas, duk tengok citer bini-biniku gangster ngan kawan-kawan aku, pas abes citer tuh online "muka buku" kejap, seterusnya gi lepak kat kelas 4sn.. hehehehe, sronok ar aku n kawan2.. hehehehehehe.. beberapa time selepas tu,pg tadi dalam perjalanan ke dewan terbuka, aku terserempak dengan, ccikgu ruhana, dia mempelawa aku sebagai tukang skop aiskrim kat dewan besar untuk majlis jamuan nanti, tapi aku menolak, kerana maybe aku fikir tak sempat,tibe2 kawan aku nadia n aida sedang lalu aku pun panggil dorang sebagai yukang bubuh aiskrim, hehehehehehe selamat aku ,, heehehehehehehehe, pastu gi kat dewan aku pun meringankan diri untuk membantu apa yang patut,alhamduliilah semuanya ok.. lastly pas ucapan pegawai ppd uh, aku yang ditugaskan sebagai, membubuh aiskrim(ayat kampung), memang best ar, duk ralik2 bubuh, aku tak ingat yang aku ni belum makan, penat taw, aiskrim satu bekas besar, memang penat ah, adoi... time nak gi makan kebanyakan makanan dah habis, sedih lah konon, mujur lah ada bonda tersayang yang masih ingat kat anak didiknya ini, iaitu Puan Najibah, dia yang tolong aku dapatkan makanan, alhamdulillah kenyang jugak aku, hehehehehehehehe, tapi memang best ar aku pun tak sangka yang aku & kawan2 akan dirai sebegini, memang best lah, sweet memory,, ni kira suprised lah kan hehehehehehehehe, tq kepada pihak yang terlibat bagi menjayakan majlis ini..

Sunday, October 23, 2011

Lastday with Guru Praktikal Gempak (before raya)baru update

2 orang cikgu ni perasaan sedih nak tinggal saya
dapat kad raya, yeayea
aqu bersama penjaga gol sepanyol adnin gutieres
lelong2? lelong2? 2 singgit 2 singgit.. mari2, hehehehehehe... the best of my teacher
my sweet heart in my class spend time to snap picture together with sis aimi nazihah, as u known my sivik teacher, hheeheehe
sweet gurlz
icikgu aimi dan cikgu yatiey
geng2 sekelas aku yang sumax2 n happy2

mesranya dia,jeles aku!
citer ni memang dah lama tapi aku sebagia tuan punya blog nak terbitkan kembali harap terhibur..

Memang lawak2 ah semua cikgu praktikal aku, kenangan bersamanya amat best,, cg aimi, adnin, cikgu sue, cg yatiey, cg faizan, n ustazah izah.. memang best ar bersama dorang..
cg aimi:belajar rajin2 ek mizi..
cg adnin: ekonomi bia buleh A..
HEHEHEHEEHEHHEHHEHEHEHE
aku selama bersama dorang memang best, pertama kali acikgu denin masuk kelas aku, dia jaga exam aku, time tuh exam sains, mukanya merah padam gara-gara kelaparan tidak makan lagi, aku 1st tengok dia, meme think dia bekeng ar, tapi langsung tak, si cg aimi plak aku balik umah, adik aku duk kalut gege kat umah kata dia terjumpa nora elena klon, adoi. hahahahahahaha.. lucu2.. best dorang ajar aku.. si cikgu yati kacip ngan aku time gi bp bersama2, best ar baik ngan cikgu yati, masa balik dia blanja aku MEE basah kat kedai makan kat kemaman.. gempak ar.. si cikgu suraya plak, hobi yer sama ngan aku, minat berposing,kkakakakakaka, hehehehehehehe,, yer seorang happy girls, pahtu si cg CCCCCCCCCCCCCttttttttttt FAizan plop, memang best ar, yer spoting beb, walaupun dia slalu relif kelas aku, yer memang terbaik ah.. ustazah izah always nasihat aku.. best sangat2...sorry gambar tak upload banyak, malas menunggu

Monday, October 10, 2011

BERITA HARIAN(SASTERA)

pix_gal0
BERTEPATAN dengan tema 1Bahasa, 1Bangsa dan 1Negara yang melambangkan penyatuan rakyat pelbagai kaum, adat resam dan budaya, Malam Puisi Riong Berita Harian (BH) - Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), menampilkan penyair Melayu, Cina, India, Chetti dan Portugis di pentas yang sama.

Malam Puisi Riong di Dataran Pahlawan Melaka Megamall, pada 15 Oktober ini dengan kerjasama Kerajaan Negeri Melaka dan Institut Seni Malaysia Melaka (ISMMA), akan turut dimeriahkan pemuisi muda berketurunan Chetti, K Mohan Shree dan dondang sayang artis veteran berdarah Portugis, Noel Felix.
“Noel yang sememangnya berbakat dalam penulisan lagu dan lirik sedang bertungkus-lumus menyiapkan bait-bait kata yang sesuai dengan tema 1 Bahasa 1 Bangsa 1 Negara. Dondang sayang itu turut menyelitkan pantun mengenai warisan dan kebudayaan yang perlu dipelihara masyarakat kita,” kata pengurusnya, Marina Danker.
Selain itu, persembahan puisi oleh Sasterawan Negeri Melaka 2009 merangkap Ketua Satu Ikatan Persuratan Melayu (IPM), Mokhtar Yasin, akan menyampaikan puisinya, Nota Seorang Aku Pada Malam Kemerdekaan.

“Saya sengaja memilih puisi yang dituliskan berdasarkan pengalaman saya yang melalui pahit maung sebagai rakyat negara yang pernah terjajah suatu masa dulu. Saya mahu khalayak memikirkan sejauh mana kita menghayati dan menghargai kemerdekaan yang dikecapi kini,” katanya kepada Sastera.

Juara program realiti One In A Million, Suki atau Low Sook Yee akan menyampaikan lagu terbarunya berentak pop balada, manakala peserta Akademi Fantasi Musim Keempat, Haziq, bakal memukau khalayak dengan nyanyian lagu berirama tradisional.

Vokalis kumpulan rock tanah air, Jinbara, Tia, akan menggegarkan pentas Malam Puisi Riong BH-DBP dengan lagu berirama rock ghazal yang berjaya menaikkan nama kumpulannya pada arena seni hiburan tanah air.
Pemuisi muda Melaka berketurunan India yang juga Johan Pertandingan Baca Puisi Pelbagai Kaum 2006 dan 2007 Peringkat Zon Selatan, Thilanathan, penyair Persatuan Penulis Melaka (PENAMA) , Afliza Arshad yang pernah memenangi Johan Sayembara Deklamasi Puisi Sempena Hari Kebangsaan anjuran Gabungan Persatuan Nasional (GAPENA) pada 1999, akan turut beraksi.

The Ideal Student

My definition of an ideal student is one who excels in his studies,does superbly in co-curricular activities, participates in school plays and debates, and is well-behaved. It is very probable that such a student does not exist; but we should all try to be one.
Schools were built to teach and advance knowledge.therefore, the first and foremost priority of student is to try his utmost to excel in academic subjects, we should revise the lessons learnt in school regularly. the best way to achieve this is to have a timetable for revisions which we should aadhere to religiously. Notes and other supplementary materials should be stored away neatly for easy access!

Friday, October 7, 2011

Program Pelancongan Koperasi di Smk Dato Onn Batu Pahat Johor

Assalamualaikum

hey teman cantik dan hensem! seriously miss sangat geng sana, terutama yang aku ingat abg haikal, iz, uda/fatah, hisham, kak azura, kak daya  kak lina n beberapa lagi, kawan2 aku hakim. rozaimy, ezzah, syamim, fazira, adah n lain2..
sayang giler kat korang semua, miss sangat2 forever i will remember uols.. ini adalah kenangan yang terindah bagiku, dan juga mek klate(cikgu asmaq) n cikgu azila, cikgu majid,cikgu duan dan lain2 di sini juga aku kembali bermain teng-teng atau dikenali dek choks setelah beberapa tahun tidak bermain, penginpan kat smkdo memang terbaek, bilik aku ber acon, hahahahahahahaha.. kat cini jugak aku dapat belajar bermain tarian kuda kepang, hahahahaha.. di sini jugak tak lupa yang aku sesat di bp mall sampai kat tingkat 5 law tak silap.hehehhe.. pendek kata pengalaman disini amat seronok lah...dapat abang n kakak yang comey2.. sayang semuanya,, (blok tak berapa comel, sorry)










semasa ketibaan di smkdo, kami di sambut meriah dengan acara persembahan silat
















then, kami dihidangkan dengan makanan klasik, iaitu makanan pemes johor gitu, makanan yang di makan oleh tokoh johor "ibu zain " it was very owsem, sebab make me cry! haaaaaa




persembahan anak-anak pelajar sekolah rendah by ( pibg smkdo)

sesi perkenalan!





PREPARATION FOR PERFORM DIKIR BARAT








ISMAHONEY


ABANG TERSAYANG- ABANG EZREEN HAIKAL































FIRST TIME PEGANG SAMPAI TIME BALIK BILIK AKU DEMAM






















MARHABAN








CIKGU OMER N AZMIRUDDIN




























































FAZIRA TERCOMEL















thats all tq!