Sunday, November 6, 2011

RAYA KORBAN 2011

nih aku nak promote along aku nih kuat men mesej law ada sesape nak bersms ngan dia sms jer kat 999 konferm berbalas
keluarga tiriku :P (just kidding)
kak long n si kecil imran

nih wanita pertama yang sembelih lembu
katang che som aku
happy dapat makan ubi kayu kat rumah kawan die
ngan budak koya banyak

ni sebenar dorang nak bagitaw yang aku pandai amek gambar
dasyat!! awas! awas! awas!


my lovely mummy,


semangat balik sembahyang raya



menyiat daging lembu
hari ini merupakan hari sedih dan gembira buatku, yang sedihnya aku tak dapat pergi umah mama n papa, uhuxs2, yang happy n lucunya, aku punya bangun pagi ni start kul 4 pagi, kononnya nak tolong mak kemas rumah, bangun memang pagi ah, seronok, pi mai pi mai, aku terlena dalam suram gelap bilikku, cewah :) sedar2 mak aku kejut balik aku pada pukul 6 pagi, time tuh orang dah azan subuh dah, kononnya aku wat lolok senyum ngan mak aku, aku taw mak aku memang terlalu sibuk ngan tempahan pulut lepa n ketupatnya, aku tak taw lah best kat mana served mak aku, hoho yang jelas orang kata sedap :) duk pimai pimai main fb, aku pun main2 berlenggang dalam rumah aku sendiri, hahahaha sedang aku berngoyang, sedangkan time tuh mak aku suh aku kemas rumah, kalut lah, sedang aku kemas rumah datang plak keluarga sepupu aku si NAFISAH(kak sah) ngan family yer mengejutkan aku, time tuh aku tak ready langsung agi, rumah pun tak ciap ag aku simpan,hahahaha, sedang aku mengemas rumah si aunt aku yang ku panggil che da duk kalot duk ajak aku makan nasi dagang, aku buat dek jerlah, kononnya tak nak tunjuk belang, kononnya lah, tapi aku happy lah dengan kehadiran dorang, pas dorang semua makan nasi DAGANG tuh, dorang ajak aku gi solat ary raya together, sedangkan time tuh aku tak ready, baju tak gosok lagi, mandi pun tak, apa lagi, kalut lah aku buat preparation,tapi fun sangat2, sedang dok gi mari, aku n mak aku pergi jalan2 kat rumah kawan mak aku, dapat makan kek marie, best! balik umah panik lorh tengok orang depan tangga aku penuh orang lupalak yang orang2 berkorban ngan ayah abang aku(my uncle) hohoho, buat muka selamba jerlah, dah lah yang ada kat depan tangga umah aku tuh bekas balak kawan aku, malu sebenarnya tapi aku cover jerlah wat dek jer lantak lah dorang, yang penting aku happy, n the next(cerita panjang jumpa aku k) hahahahahahahaha(bermulalah sesi bergambar bersama family)