Tuesday, March 27, 2012

TIP: Minuman Kesihatan

Assalamualaikum

hallo my dear readers..
hari ni saya akan kongsikan tip "minuman kesihatan" ..
Amalan meminum minuman yang menyihatkan mampu membantu sistem pencernaan hadam menjadi lebih baik..


SUSU
 

-minuman semula jadi yang sempurna kerana mengandungi banyak khasiat. Merupakan sumber utama kalsium untuk menguatkan tulang & gigi.. Mengandungi mineral zink yang diperlukan untuk pembesaran.. Pilih susu skim@ semi skim jika takut gemuk,& pilih susu, lemak berkrim jika mahu menambah berat badan..


AIR PUTIH

-air putih atau puteh ek? minuman takde kolestrol&gula, kalori, kafein. Takde yang lebih baik melainkan segelas air putih. Ia mampu membersihkan sistem tubuh & membantu tubuh menyerap vitamin serta mineral.
JUS OREN

-Segelas dah memadai untuk keperluan vitamin C & tubuh. Ia juga mengandungi sejumlah potasium yang berguna untuk mengekalkan darah yang normal & membantu tubuh menyerap zat besi daripda makanan.JUS LOBAK MERAH

-Mengandungi sumber utama beta-korotin yang dipercayai boleh membantu mencegah penyakit kanser, menguatkan kanser, menguatkan mata, merendahkan kolestrol dan mencegah sembelit.


 p/s: "semoga tip diatas membantu dalam menjalani kehidupan yang sihat, sudah baca ? silakan komen, lepastu like this post".

No comments: