Tuesday, April 17, 2012

Aku dan SPM

Assalamualaikum

sudah sekian lama aku tidak update belog ku ini, sedih hiba semuanya ada.. sekarang sudah mencecah bulan 4 dan bulan 5 kian menjelang tidak lama lagi.. spm kian dekat? dalam fikiran straight a? mampukah aku? sedih hiba sekalian ada..

bila ibu menasihati, aku rasa sedih, ialah aku bukan tergolong dalam pelajar yang 4 flat. aku hannya pelajar biasa, yang mendiami kelas ekonomi, haha kelas target tu..


tadi ketika sedang meluangkan masa bersama adik-adik, aku dipanggil oleh pengetua untuk mengikuti secara langsung meeting projek spm, nauzubillah mulanya aku gentar, tetapi kesindiran  juga, aku tak layak masuk meeting tu, aku bukannya pandai pun, tapi kenapa pengetuan panggil aku? mungkin pengetua inginkan kemeningkatan ku dalam pelajaran. terasa jantung berdebar hanya tuhan yang tahu, kini aku baru tahu betapa peritnya guru-guru mendidik anak-anak pelajar,aku berterima kasih kepada semua guruku.. ! :(


walaupun sedemikian aku akan berusaha untuk menaikkan nama aku,
insyaallah!! doakan kejayaanku dalam spm!!
[budak lawyer berceloteh]





2 comments:

Syida Muhajir said...

Insyallah.... berbekalkan usaha dan doa. Adik pasti akan berjaya. akak nak bagi tips.
1)Kalau kita dekat2 nak real exam spm kan. Luangkan masa untuk pergi minta maaf kat semua orang. Manalah taw kita ada buat salah dengan sengaja atau tak.
2)Kalau adik rajin, baca yassin setiap kali lepas solat fardu. Adik akan rasa satu aura yang berbeza. Try la.

GUD LUCK (n_n)

princessrayha said...

anda ditag
http://merahitusagaymail.blogspot.com/2012/04/segmensaya-sayang-blog-saya-sebab.html