Thursday, May 31, 2012

Cerita Khamis

Assalamualaikum

selamat malam, to all my readers, of course la malam tak kan siang kot? whats time now? 11.20-start menaip entry ni.. hehehe, selepas habis bergayut dengan my friend si fatin tu, mulanya niat nak cakap sekejap jer, well aku ni, kalo da cakap sejam dua ta cukup weh, banyak story nak habak, well well. hahaha melepas rindu kat teman-teman, then i text my bro si afiezan , adik kesayangan aku tu, and ask him what he's doing, then bla bla bla my conversation, seriously im really miss my bro,yerla biasanya hari sekola hang out ramai2.. bosan betul cuti ni, bapak aku tak kasi aku pergi jalan-jalan kemana.. motif?

spm dah dekat, ok fine, hahaha sebenarnya aku lebih selesa duk rumah, hadap tv makan tido makan tido, (kidding jewk) takdelah sampai aku ni makan tido jer kerja, law tak bek ta payah hidup, then aku hari ni buat la kerja sekolah aku, subjek ekonomi asas, cikgu aku cakap buat dengan penuh kasih sayang, okey aku buat! cewah target A plus plus spm.. hahaha..

and today, i'm really touching, 
aku ni seorang budak yang respect pada orang tua, seriously, since aku kecik mak aku teach aku, untuk hormat orang and tidak kira darjat, yes masa sekolah rendah still lagi ingat makcik2 tukang sapu, mak cik2 kantin semua, aku baik ngan dorang semua, maybe half budak2 tak bergaul dengan makcik2 and pakcik2, sebab dorang malu, why need to malu? aku hormat semua orang atas muka bumi ni, sebab semuanya ciptaan allah yang maha esa! i love allah..  

 sebab aku dah anggap makcik2 and pakcik2 macam ibu bapa aku, yes.. aku memang hormat pada orang yang lebih tua pada aku, althought ko tua setahun dari aku still ber abang and kakak, hokey :) and hari ni, masa duk kalut sedang tolong mak aku pergi mini market, beli somethings nak masak gitu, aku terlihat sorang makcik ni, aku serius was was, dengan memberanikan diri aku pergi tegur makcik tu, her name mak cik munah gitu, ingatan aku ingat tak ingat jer, but muka dia still in my mind la, then aku tegur dia, and i think she's gonna cry happy, sebab dah lima tahun aku tak jumpa dia, aku last jumpa dia masa aku darjah enam gitu and now im form 5, dia pun was was gak tengok aku dia cakap, well dulu aku bukan seorang jejaka berkaca mata, and sekarang aku dah besar bapak macam bus gitu hahaha.. then talking-talking ... aku pun blah,balik umah and ingat balik cerita zaman sekola rendah dulu.  owsem! aku rindu zaman kanak-kanak aku :( alhamdulillah, till now aku bersyukur sebab masih diberi keyakinan dan kekuatan beradap sopan dengan orang tua( nak buat menantu, pilih saya ya! ) hohoho .. zaman dulu-dulu adalah indah sekali..

muka zaman kanak-kanak gitu,
ANDAINYA DIBERI PILIHAN

Andainya berlaku keajaiban
Andainya diberi pilihan,
Dapatlah aku kembali ke masa silam

Aku ingin kembali ke zaman kanak2,
Dapat bersekolah
Bermain-main bersama rakan-rakan

Setiap akhir tahun ada jamuan,
Hari perpisahan,
Penyampaian hadiah,

Akulah murid terpandai
Terbaik di dalam darjah
jadi harapan ibu & ayah

Kini semua tinggal kenangan
Jadi kenangan

thats all from me! tq, if you love this story,please like! :D

2 comments:

tirahzairi said...

dtg cri menantu nie...hehhee

Carl Lesmana said...

@tirahzairi aw aw hehehehe :)