Saturday, June 16, 2012

Trip To Terengganu #4 : Pasar Payang

Assalamualaikum

 Hello and hye all, kembali lagi kita dalam entry trip to terengganu part 4, ohhh kali ini, tersangatlah best, yes! as you known me, seorang jejaka gila membeli belah gitu, hahaha then dapat pergi " pasar payang " the famous place in bandar terengganu , saya pun tak tahu apa yang pemes nye? haha, but penuh dengan mat dan minah salleh, heee..

masa kat sini, you all boleh rambang mata gitu, sebab, full of thing boleh didapatkan kat sini.. kawan-kawan saya semuanya sibuk duk beli-belah barangan, contoh : anak patung batch terengganu la, oh? lupakan, how about me? saya " yes! " saya pun beli belah jugak, iaitu beli belah, isi perut, hahaha, selepas sekian lama duk  main putar-putar selama 3 round tanpa membeli apa-apa, buat keputusan pergi makan, rambang mata tengok makanan, hahaha but i just only beli air kelapa and some food gitu, kat sini jugak boleh kata macam syurga kain gitu, sebab, penuh dengan kain, bagi ibu-ibu atau kakak-kakak yang tragis ngan kain yang chantek-chantek boleh dapatkan di pasar payang terengganu..

and tak lupa juga, masa ngah rojer-rojer di pasar payang ni, ternampak notice board bahawa " Jeti ke Pulau Redang " law ta silap, area pasar payang ni lah, ala jeti yang sama dengan tempat i menetap, iaitu jeti "kuala besut" iaitu untuk ke pulau perhentian .. ala pulau perhentian? yang sis maria elena pergi artu, itu nogori saya la, but saya bukan di pulau, tapi didaratan, :) di terengganu, jugak pemes dengan batik-batik, pendek kata di terengganu, pelbagai yang uols boleh dapatkan :) "welcome to terengganu"

sorry sebab sempat snap sikit jer pic, sebab semuanya, i penuhi dengan mencari makanan :) heee

 kedai kain, yang berderet di tingkat 2 pasar payang :)

 


 
 muka dahaga! penat jalan weyh!

 




 beca! ta silap kena bayar RM10.00 , for use, tak pasti..



dalamn banyak-banyak gerai jualan, aku tertarik satu jer! nih la, ya allah, betapa indahnya ..

p/s: di pasar payang juga anda boleh dapatkan, pelbagai barangan untuk cenderamata gitu..
saya sudah jelajah terengganu.. anda bagaimana? leave comment okay!

thanks for reading!

10 comments:

syafiqah said...

wahhh , bestnya , ika tkperna pegi ,
jom terjah entry ika , jom lwn-2 komen :)
http://jomjoingiveaway.blogspot.com/2012/06/terima-kasih-daun-keladi.html

tirahzairi said...

amboiii...rmbng mata taw..hihi

Carl Lesmana said...

@tirahzairi heheheh mmg, dtgla ke terengganu :) hehe

onlajer said...

Belum pernah lagi sampai kesini

nadia farhana said...

bestnye dapat pergi jalan2 :)

wawaroxx said...

negeri akak nih! :)

Carl Lesmana said...

@onlajer kenalah datang taw hehehe :)

Carl Lesmana said...

@nadia farhana yeah!! hehehe terengganu is the best, :)

Carl Lesmana said...

@wawaroxx eh eh orang tranu ar, nanana ganu kite! :)

Cik Cuada said...

Seronok nya, tak pernah lagi sampai ke Terengganu, nasib ada blog, boleh jenguk tempat orang :)