Tuesday, August 14, 2012

Prepare for an examination.

Assalamualaikum. May peace be upon you.
Bismillahirrahmanirrahim. 
Hadodo sedikit kegusaran ni, maaaaaaaaaaaaamiiiiiiiiiiiiii , my trial is on 27 august, oh maii god, rasa nak jerit hua-hua deras-deras, lepastu nak teriak deras-deras , tapi apakan daya i had to face it,  i have to prove it to all of my siblings that i can be like them, but in my mind " kakak abang aku nak lebih dari korang!! " buekk, kalau la akak aku baca statemnet nih conperm cancel terus flight balik raya kat kampung, hahaha.. takdelah gurau jer, bak pepatah melayu " lain orang lain ragam " eh betul ke? aku dah set minda aku nak jadi diri aku sendiri dan yang penting aku nak kaya, HAHAHA

For the study, aku ta penah fokus macam 100% la masa guru mengajar, bergantung kepada subject la, subject yang aku minat la, like bm, bi and agama, kalau agama aku suka dengar ustazah aku bagi tazkirah gitu, haha macam ge nasihat untuk anak-anak pelajar, hehehe, subject lain tuh serius aku cakap main-main jer, then i don't have any reason if i have to failed! failed? hotak kau mizi, garu kepala cam beruk zoo buat tu sikewt haha, yerla aku belajar sendiri and tak pernah terlintas na masuk tuisyen sebab ehem2 serik dah, malas nak story kisah tuisyen! takdelah, aku target for trial semuanya A, cuma -cuma ada subject ni yang aku dari dulu memang down, ilmu kira-kira bak kata pendeka bujang lapokk, 

and in kepala hotak aku sekarang banyak yang bermain-main,macam ge main menyorok tu, ahaha.. takdela kidding jew huh, 
SPM-SPM-SPM-SPM
tambahan aku tak mungkin kecewakan mama baru aku, iaitu teacher aku, well dia susah payah angkut aku jadi anak angkat dia, sedangkan orang lain semuanya jeles la, well budak pemes! kui perasan kentut wangi kejap! haha aku nak la prove pada mama aku tu yang anak dia ni pun boleh success macam ge orang lain, sebab bagi aku lar kan sekali aku depranakkan selamnya orang itu diperibukan, macam sekali berangkat selamanya kekal la,  tambahan mama aku tu blogger jugak taw,hehe >_< kalau korang perasan la, kalau tak?? .. -sorry tiada siaran ulangan- huh apakebenda aku gelamun nih,


btw boboi gegurl hehe jangan jadi macam aku, pemalas tahap ghhhhhavan dah, haha tapi aku still cakap kat mak aku " hero tak gaduh" this year sebenar aku set mind aku nak sama-sama cipta kejayaan dengan adik angkat si kakak that i have storied on my past post, ala wan irtiyah khalisah tu, tambahan pulak aku nak la jugak banggakan ummi aku (mayangsary atau dikenali wan rosmaliza) ,yang the eldest of her prince jadi king, HAHAHAHA, kalau la uncle aku dengar mesti dia cakap kingkong hahaha, btw i have to study smart because the time is not long anymore, sebab dalam hotak ni kalau dapat result bagus-bagus aku nak apply tesol atau masuk form six and graduate then sambung peguam, sebab kalau stpm kira ijazah la gitu kot berbanding spm diploma okay., and i have one quotes " don't judge the book by it cover! " fahamilah :)

the word from people i give full of my respect :
cikgu zarina : "sejarah tidak akan berulang, tetapi sejarah boleh dicipta "
my mok : " jie wat betul2 la exam, spm la nak tanggung anak bini nanti " (seyes cakap bila my mom cakap jer aku mudah berderai air mata gatal nak kuar, huhhh emo sangad :)
cikgu pengawas pss : " tak kan pengerusi tewas sebelum berperang? "
 
The thing i would do is : nak cuba yang terbaik banggakan pemily aku, especially my mom, sebab mak aku lah aku boleh jadi orang sempurna begini hehehe, also my foster family, well budak comel kan, walaupun aku hodoh .. hodohke? tapi kerana sikap aku yang super awesome, ramai jugak budak-budak sekolah jadikan aku role model mereka, ntah la aku pun tak taw, aku taw pun lepas, mak cik koperasi tu cakap " mizi, budak2 tengok awak, then kata awak ni perfect pastu baik "(cewah ayat pujangga  gilew) ,
to adik2 : prinsip saya : sentiasa kelihatan perfect , karena penampilan adalah menunjukkan keperibadian kita, cewahh berbunga lagi :)
to all who have read this post please doakan kejayaan saya dalam trial dan spm :) i<3 all of you! :D


thanks for reading :)

5 comments:

Aisar Shazni said...

Abg Mizi...good luck ok! ^^
believe in yourself&jgn nervous2 sgt,x baik utk kesihatan ;)kami p'cye yg Abg Mizi blh! ^^v

Carl Lesmana said...

@Aisar Shazni thanks dik for always give full of support to me :)i will try do the best :D

H A F N I I Y A Z I said...

Good Luckk ye ZieZie. :) , insyaAllah bolehh !

Carl Lesmana said...

@H A F N I I Y A Z I thanks hafhaf :D hehe lucu eh awok, ziezie terus hahaha

Afiq Yassin said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Daripada rakan blogger | Afiq Yassin