Sunday, September 9, 2012

Cerekarama Jane Jamilah

Assalamualaikum w.b.t

Ha, tengok tak tajuk nyer? siapa aja yang tengok cerita ni semalam? yang ditayangkan kat tv3, ya allah thanks sesangat sebab, i kembali berfikiran positif lepas tengok cerita ni.. sebabnya? Jane/Jamilah, walaupun dia tahu suami dia curang . dia tidak terus bertindak kasar tetapi bertindak mengikut akal, that why bila saya dilanda masalah begini, hati mulai hancus, then my mok pun cakap, be happy, "mulut orang memang tak boleh nak kunci ".


Kita ni kena sabar, but sabar pun bertahap okey? nah klik link kesabaran saya -Sabar Menghadapi Ujian Hidup-  hehe mula-mula tuh rasa bengang jugak sebab ada orang hentam saya, bertubi-tubi, tapi saya bukan berdiam diri, saya telah mengambil keputusan yang bijak , sebab bila saya fikir balik, orang tu memang tak guna otak bila dia nak serang orang kan? pakai hentam ikut suka tok nenek dia je, tapi? i kan bijak? sebab apa? kita memang harus bijak mengatur strategi, cewah! jadi seperti jane, dia biarkan si suami dahulu and bersabar, so i pun kena lah jadi macam tu la, kena sabar bila orang hentam, and i have to bijak la guys, kena bertindak pakai otak seperti jane la jugak, kita tak boleh la nak buat tindakan terburu-buru, kita kena siasat dulu, and jangan reti nak hentam jer, okay? sebab nanti makan diri tak sudah ler, baru tahu langit tu tinggi ke rendah kan? hehe

p/s: BE POSTIVE! SAY NO TO NEGATIVE!!!


Jamilah merupakan seorang kolumnis yang selalu menghabiskan masa bersama kawan-lawannya dan kerja. Satu hari dia terserempak dengan semuaminya bersama dengan perempuan muda. Dia mendapati kekasih suaminya itu masih menuntut di kolej dan sedang menjalani pratikal di pejabat suaminya.
Bersama dua rakan baiknya, Jamilah menggunakan nama samaran Jane kembali ke kolej untuk mengambil short coursedengan tujuan untuk mengenali kekasih suaminya yang bernama Diana itu dengan lebih rapat. Sejauh manakah kesabaran Jamilah dalam menangani masalah rumahtangganya ini?
 
Thanks for reading this post, kalau suka tu like lah yewww :)
 

No comments: