Friday, April 13, 2012

Tutorial : Ringankan Blog

Assalamualaikum

pasti ada yang kata uh berlagak buat tuto, never mind, aku buat tuto ni untuk membantu kawan-kawan yang mengalami masalah blog sukar loading or dikatakan berat, sebab sebelum ni, aku pun menghadapi masalah sedemikian, namun alhamdulillah, blog aku menjadi normal dan tidak berat lagi..

caranya :

1. korang sign in blog korang

2. lepas tu korang klik design

3. then klik page element and korang add gadget.

4. pastu pilih html/javascript.

5. lepas tu korang copy and paste kod di bawah okey?

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js">
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});</script>


dah siap!! kemudian save ya!!

hahaha dalam kehidupan kita harus saling bantu membantu kawan-kawan kita..
alhamdulillah saya selesai membantu anda yang menghadapi masalah blog berat! :D

Manusia atau Binatang?

Assalamualaikum


aku percaya akan satu perkara yang selalu ibu berpesan padaku:

"kita tidak boleh melawan takdir "

hari ini aku terasa kaki lemah longlai, aku rasakan manusia zaman kini tiada perasaan, (just only for jantan keparat okay) hari ni sedang aku baca akhbar online, sinar harian.. aku terkejut beruk.. ya allah manusiakah binatang? "kes rogol lagi"  jika ini berlaku pada gadis normal aku tidak kisah, lantak lah engkau, kemungkinan engkau pun sama suka dengan jantan yang rogol kau.. (not for all) tapi hari ini, puih aku meludah di atas muka kau, gadis oku pun mahu kau tibai juga? bodoh seribu kali bodoh..


keratan berita online sinar harian..


kau tak takut dosa ke wey, aku harap sangat sekalian jantan yang melakukan kesalahan ini, ditangkap polis dan dikenakan hukuman berat, sakit hati aku, aku pantang dan benci dengan isu rogol, pendek kata seharian bukak akhbar ada sahaja berita gempar, kes rogol? ececeh bawak bertaubat lah sekalian insan..



pesanan: kepada anak gadis, berhati-hatilah anda dalam menjalani kehidupan seharian, zaman sekarang manusia bertopengkan binatang tidak memandang kepada rupa, janji kepuasan nafsunya.. jadi berhati-hatilah..

aku doakan agar mereka yang mempunyai niat sedemikian dimasukkan iman oleh allah swt.. 


Semoga Allah mengukuhkan Imanku dan seluruh umatNya yang ditimpa musibah.

رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَتَوَفَّنَا مُسْلِمِينَ


Maksudnya : "Wahai Tuhan kami, limpahkanlah kesabaran kepada kami, dan matikanlah kami dalam keadaan Islam (berserah bulat-bulat kepadaMu)" -Al-A'raf : 126

Jom Follow & Terjah : SEGMEN CIK VIOLET

 Assalamualaikum! jom!


  


[KLIK ON THE PHOTO OKAY]