Wednesday, May 23, 2012

Rabu yang Memenatkan

Assalamualaikum

hello to all readers, how are you all? 
hari ni aku nak storykan cerita tentang aku hari ni, ya allah rasa penat nak mapuih! hanya tuhan sahaja yang tahu.. hari ni like usual bangun lewat lagi, walaupun kedengaran mak memekik melolong tapi still mengantuk, sebabnya? nak tau dok? aku seminggu dua ni memang tak cukup tidur .. minggu exam katakan.. serabut habis aku rasa.. ni baru pertengahan tahun baru, belum trial dan spm lagi.. uh berdegup kencang jantung aku.. penat! kamu tahu apa..

haha gurau jek. aktiviti aku hari ni masa kat sekolah exam! Ekonomi & Tasawwur.. bila bukak soklan tu hati berkata " natang pe soklan payoh mcam nape " runsing jugak aku, kan dok lepas exam, tapi alhamdulillah both of my exam, aku boleh buat dengan hati yang tenang, janji kau jawab dengan ikhlas, memang insyaallah la.. pas exam tuh, tang situ tang sini gi mari ngan member aku, duk sibuk bincang pasal esok kitorang nak sambut hari jadi cikgu kitorang, uh memang penat, tapi hati dah panas, sebab lapor beb! duk sekejap tunggu adik aku sebab aku biasanya tunggu adik aku dulu sebelum balik, uh lambat loh.. dahla hujan..takut pun ada, sebab aku trauma gila ngan hujan, sebabnya, masa aku eksiden aritu, waktu malam dalam hujan la, serik gila wey..


pas sampai umah, mak ajak makan, but aku said, tak selera, okey! pastu siap-siap pergi sekolah balik, pergi library lah, tapi masa aku pergi tu, orang semua tengah renovate library, as the president of the library aku pun berbebsar hati join, tapi aku tak sedar yang aku nih masih dalam pantang, doktor ta kasi aku buat kerja berat, tapi well seperti yang korang kenali, aku nih pantang kalau bab tolong-tolong ni, hati dengan sendiri tergerak nak menolong.. balik rumah jek, mandi and solat asar aku, tidur, mak cakap tak bek tidur petang, tapi lantaklah aku penat sangat doo.. malam tadi dalam area nak solat maghrib aku rasa  pelik jer, berjalan macam orang tempang, aku lupa kelmaren aku jatuh tangga depan bilik guru, malu? tak! sebab dah terbiasa jatuh well hahaha, penat gilew mak weh! aku duk berangan-angan mat jenin sekejap, ku ni banyak betul kena dugaan kan? but aku okey jer, mean allah sayang aku kan? hahaha,


aksi fatin sebagai cover for this post! hahaha " kau tengok apa tu ten? "


p/s : berhati-hati dalam melakukan sesuatu!
jumpa lagi dalam post yang akan datang!