Tuesday, May 29, 2012

Kenangan

Assalamualaikum

hello to my dear readers, how are you all? hehe. hobi.. tiap kali update post tanya khabar, jangan marah tau, its mean i sayang you! :D hehe (gurau)

post title kali ni "kenangan" why? 

malam ni aku akan share some story, tentang liku-liku hidup aku, since form 1 till now im form 5, i am a librarian! now i pegang title "mr president of librarian of my school " alhamdulillah.. kenangan? aku rasa selama aku menjejak kaki ke sekolah menengah ni kan, aku lah manusia yang paling bertuah, sebab di pilih sebagai librarian, librarian sekolah aku, tak macam sekolah lain taw,thanks to cikgu media aku puan norliza yang memahami tugas anak2 pustakawan.. tiap minggu kami kena handle satu assembly, and yang paling awesome and menjadi kenangan aku lah, yang kena jadi pengerusi, not in malay taw! i have to speak english on the stage sorang-sorang, but im happy? nak taw kenapa sebab aku rasa half of budak sekolah aku ta faham aku cakap apa. haha.. and aku pernah tertengok budak ternganga masa aku handle assembly in english, hahaha lucu and still hangat in my memory! to adik: " practise make perfect " .. 

sekarang aku rasa oh tak best nyer, sebab aku dah besar and this year i will leave my school, smk nasiruddin shah,  sedih sangat, takpe ! sebagai tanda kenangan aku and my anak buah (firdaus,shaaban, ain, elly, shima) berkorban! ? ? cuti wey! hehe masa cuti 2 3 4 hari ni, aku and geng, amek keputusan nak tolong akak yang handle pustaka (kak rozini ), renovate pusat sumber kitorang, aku and geng pulak tolong akak rozini cat bahagian dalam & luar pusat sumber.. serius sunggoh awesome, walaupun tangan sebenarnya buta dalam bab cat mengecat.. sebab seriously parent aku ta penah kasi aku cat umah or cat hape-hape, tapi best taw, sebab aku dapat curahkan bakat mngecat pada dinding pusat sumber aku, and aku rasa aku dah spend cuti aku dengan melakukan perkara yang sangat berfaedah.. and it will be my sweet holiday, daripada aku tak kemana bek aku lepak kat library sekolah aku hehe! and aku harap hasil penat jerih aku and geng menjadi tanda dan ingatan selamanya, and the best tiap hari kitorag pergi library dalam cuti ni, akak zini prepare makanan buat kitorang such as : nasi ayam gulai, mee goreng, nasi lemak, and more kind of food! seyes happy sangat!

 happy sebab dapat duduk seat depan bersama guru-guru


kemas buku and hias rak


 shaaban sedang mengecat!


 sama tak?



 puan norliza and i :D



 kak rozini and i :D




thanks for reading :)