Wednesday, May 30, 2012

Rabu yang Awesome

Assalamualaikum

rabu? apa yang ada pada rabu? for me today is rabu yang sangat awesome!

hari, like usual, pergi sekolah, start kul 11 gitu, pergi and stay kat library, then buat omwerk ekon asas yang cikgu kasi sebelum cuti aritu, oh banyak betul rasa macam oh no! kije banyak but happy , sebab today is rabu yang owsem.. 

selepas 1 jam lebih berlalu, aku pun make decission tolong akak rozini( yang handle library sekolah aku) hias library sikit demi sikit, sebenar hati aku panas hari ni, sebab resah gelisah macam ada orang tu kan macam tak suka jer, okey takpe! lantak hengkau,ko tolong aku ta ikhlas! hehehe.. on waktu lunch gitu, selepas si hashimah datang, sis rozini ajak aku and hashimah keluar pergi bandar gitu, oh pergi makan rupanya! yang paling owsemnye dalam banyak-banyak menu air, pelbagai jus itu dan ini, aku pilih nak minum ABC jer, hahaa.. lega tekak aku, yang dahagakan somethings cool gitu, ececeh inggeris salah, hahaha..and aku pilih makan mee sup jer, tak nak makan berat-berat sebab nanti balik umah, tibai lagi, yerla, mak aku masak, heehehehe.. 

mee sup yang awesome!


 abc best !


nak jadi ker cerita, after kami makan tadi, buat la, decission nak pergi umah teacher norliza samsuddin, kononnya nak hantar bajunya, then lintas traffic bagai, kami sesat jugak sebenarnya, then tiba-tiba?

adalah kereta peronda datang, kami ikut belakang peronda tu la, ya allah apa ke nasib, slow gila dia jalan, and , si abang peronda tu , suh kami potong kereta dorang, sis aku tak potong kot sebab double line.. hape ker senak dia, suh potong kat double line, aku nih yang duk seat belakang , kemas-kemas pakai tali pinggang, cewah kononnya, and bila kereta kami potong kereta peronda tuh, issssssh bengang aku rasa, aku yang duk belakang ni penat-penat pakai tali pinggang, tapi abang polis yang drive tu selamba jer ta pakai tali pinggang, uh frust sekejap! 

then lepas semua tu, bla and bla and bla, kami sampai kat sekolah balik, memang gelak habis when think about today! tibe-tibe terfollow belakang peronda, :) hahaaha

 ilham and fatn : i miss both of you!



that all from me! tq

TIP : Gigi Putih

Assalamualaikum

hye my dear readers,
 pagi ni, aku as manusia biasa yang suka membantu ni (angkat diri sendiri), nak share satu tip untuk kehidupan seharian korang dan jugak aku.. hehe.. title aku kali ni " gigi putih " ? why! why! why! rileks hokey.. sebenarnya, dalam hidup ni, kita perlu kelihatan sempurna, and tidak boleh menonjolkan kelemahan kita, ..apa kaitan dengan gigi? gigi is the first tempat orang pandang bila bercakap, so i nak share beberapa tips yang membantu korang..

 pilihan di tangan anda

i know ramai yang mengidam barisan gigi yang cantik & putih. Membuat rawatan semestinya menelan belanja or kos yang mahal kan.. so let's try this tips..

1- PENYEDUT MINUMAN
Gunalah straw jika korang sedang menikmati air kopi, teh, minuman bersoda, mahupun anggur merah. Dengan demikian, minuman tu tak kan terkena pada gigi korang secara langsung..

2- MAKANAN
Perbanyakkan makanan yang berperanan sebagai pemutih gigi. contohnya korang boleh makan buah-buahan atau sayur-sayuran.  Buah-buahan yang berkesan untuk membersihkan gigi adalah epal, vortel dan daun selari..


3- STRAWBERI
Dikenali sebagai buah pemutih gigi yang sangat istimewa. Hancurkan buah strawberi kemudian korang tempelkan pada keseluruhan gigi. (maybe its look like eh tak betul si carl ni , sabor ) then korang take time 2 minit and lepas tu gosok gigi sehingga bersih..

4- UBAT GIGI
Jauhi ubat gigi yang mengandungi bahan kimia. Guna ubat gigi berfluorida seperti yang disyorkan oleh pakar pergigian.

5- BERUS GIGI
Gosok gigi tiga kali sehari & selepas korang selesai makan. Namun berhati-hati dalam memberu gigi, sebanya jika terlalu rakus/kuat boleh merosakkan gusi, kerana gusi adalah agak lembut & sensitif..

6- RAWATAN
Paling cepat adalah dengan cara bleaching @ pemutihan. Rawatan ini banyak tersedia di klinik2 & ia mampu bertahan selama dua hingga tiga tahun..

thats all from me.. thank you.. jika anda suka sila klik like..