Saturday, June 2, 2012

Mampukah aku?

Assalamualaikum

hye-hye selamat malam semuanya.. pejam celik-pejam celik, makan tido-makan tido.. SPM? kian dekat..
when my mum ask me about spm, i will answered " mak, im not ready yet! so please " sampai bila aku nak macam ni? kat sekolah aku bukannya pandai sangat, just only top 20. aku nombor 19 kalo ta silap dalam tingkatan mewakili 225 orang calon spm sekolah aku, aku bukan budak sc tulen, nyesal giler sebab ta masuk kelas sc tulen dulu, sebab aku bukannya ta pandai :(

sebenarnya i'm really fed up. because my ambition ditentang dengan gahnya oleh mak serta keluarga aku, my ambition is one day i want to be a lawyer, but its okey.. parent lebih suka aku jadi pendidik,tapi peguam is my first niat sejak kewcix lagi.. degil kan,  alhamdulillah detik demi detik allah beri petunjuk pada aku, hati aku terfikir jugak, mungkin ada hikmahnya disebalik penolakan cita-cita aku oleh keluarga aku, then aku pasrah, kita hanya mampu merancang , allah yang menentukannya, tak berani jugak aku nak lawan cakap mak ayah ni, kan bala yang ku dapat nanti, aku tak mao jadi si tanggang..

whatever happen yang jelasnya spm exam kian dekat, nak struglle gane agi weh, tak pandai da! but i still remember my cikgu cakap kalo nak pandai sebut " aku pandai 40 kali " ekgi jadi pandai, erkk? betulker?
lantak lah, i don't care sangat.. subjek pilihan aku sebanyak 9, target aku hanya 7A , yewla kan aku tak pandai mana.. subjek yang aku kira oh down gitu.. yang bab kira-kira.. oh frust gilew! subjek lain alhamdulillah stabil! tapi kalau melepasi target pun okey jugak kan? hehehe..
usaha-usaha dah , kalau tak dapat straight A jugak apa kan daya..  aku still remember kata-kata para ulamak " jangan mengalah selagi belum berperang " ye ke gitu?



to my owsem readers : " apa cadangan anda untuk saya lebih maju .. ? "

thats all from me tq !

❤ GA dari Pelajar Form 6 2012 ❤

Assalamualaikum

 why i've joined this GA?
i've joined this GA because kak nelly invite me to join , so i have join? you? let's join this GA sure gempak habis!
 to : kak nelly and geng adik join GA akak taw :)

tag people:


 ❤ aisya humaira
 ❤ tirah zairi

 that all from me tq !