Monday, June 4, 2012

Hari Ini -saya- anda bagaimana?

Assalamualaikum

Hello my dear readers, what are you doing now? uh now i'm really kebosanan, tengok belog ni macam hape dah, uh uh uh sedih kan..

hari ini saya! i'm back! dah balik dah bercuti and duduk rumah!

5.00 a.m : bangun dari tidur, mimpi kot lagi, pergi dapur bukak peti amek ayak/air(rutin), then pergi meja study uh aku ta off laptop upanya, sian ko wahai laptop,kononnya pegang buku nak study la, baca novel tingkatan 5 uh..  terlena!

6.30 a.m : bangun dan solat subuh, sleep mode lagi!

7.00 a.m : bangun pagi, bersiap dan ke meja makan, mak prepare nasi goreng + telur mata + air milo hot gitu..

8.00 a.m : duk rileks rileks, aunt aku datang, datang bawak nasi lomak, den obses gilo la, ngan nasi lomak tu, pastu " aku habak kat mak aku eh rezeki datang " then dengan lahapnya tanpa segan silu enam mata memandang aku makan, hehehe pelahap kah aku? tidak! mana tak nya, cuti ni kerja aku makan, kalo tak restoren mangsa aku, rumah aku(mak masak sodap).

9- 9.50 a.m : duk depan tv, check facebook, sambil tunggu adik siap nak ke bandar!

10.00 a.m : bersiap tumpang aunt pergi bandar, and kat tengah jalan polis roadblock, lantak lah apa kau kesah?

10.30 a.m : aunt turunkan aku & adik depan kfc, then berjalan seketika macam pakwe ngan makwe pergi kedai buku..

10.45 a.m : sampai kedai masuk, then pilih buku aku hamek 7 biji, semuanya buku pelajaran ( tebal-tebal belaka) then ditambah pula dengan buku adik aku dalam 10 biji semuanya juga tebal.. then masa kitorang pilih buku kitorang pilih yang tengah-tengah.. sebab? buku tak berkedut! *_*

11.15 a.m : ke kaunter sambil terketar-ketar keluarkan note rm150, dengan perasaan oh duit aku sayang kau!

11.30 a.m : perhentian teksi , then amek teksi balik (sorry saya takde lesen transport lagi ) lepas spm mungkin..

12-1.30  p.m : sampai rumah pastu belek-belek buku, then getting ready solat zohor

2-2.30 p.m : siapkan kerja yang puan jamila kasi , dia cakap " buat kerja dengan penuh kasih sayang "

2.30 p.m : makan tengah hari bersama keluarga ( tapi masa tu mood : kenyang giler ) but jeles lauk sedap gile, tapi tahan.. hhiihihihi

3- 4.00 p.m  : ke pasaraya hang out makan-makan dan minum, order wafer, tunggu, beli top up rm3_.00 ( keluar duit lagi), beli barang keprluan sikit,

5-6.00 p.m : layan tetamu datang umah, minum-minum gitu.

7.00 p.m : usually time nih , getting ready after solat mengaji, but today, ramai orang tak leh, na ngaji, then pas solat buat action duk depan tv teman adik tengok " seindah sakura "

8.00 p.m : aku kroh-kroh tertido sambil buku di atas muka!

9.00 p.m : tengok tv, sambil makan rojak timun , 

10.00 p.m : semua orang masuk tido, kecuali saya menaip entry ni,

lepas ni : layan buku kejap, then checking email, dan baca story blog orang kejap then join orang kroh-kroh jugak!

besok : bangun kul 5 ! ( eh tak silap besok ada orang nak belanja saya makan lagi la? )kihkihkih suka langsuir :)
anda pula bagaimana?



rojak ni la jadi mangsa saya!

p/s: cuti ni perut aku, macam ikan buntar sudah, gendut sudah gendut sudah, ! 
jumpa lagi dalam entry seterusnya!


❤ Memberku Hawa ❤

 Assalamualaikum

Ehem-ehem, best giler tonton memberku hawa semalam, i minat giler citer tuh, sebab my fav artis kak faezah elai, berlakon, i tak pernah miss citer yang dia berlakon, minat giler..  dulu citer asmara skang memberku hawa.. omg one more thing, dalam memberku hawa juga, my idola kak hanis zalikha, si blogger pemes yang fasih berbicara omputeh tu melakonkan watak tish .. 

jom baca bawah ni ~

Dulu ada drama Kisah Kaisara yang dibawakan oleh Tv3 dan Kotex, kini ada kisah baru dalam drama bertajuk Memberku Hawa yang dilakonkan oleh Faezah Elai, Sharnaaz Ahmad, Nad Zainal, Lash Mokhtar, Hanis Zalikha, Dazrin Kamarudin dan Christina Suzanne. Faezah Elai sebagai pelakon utama drama bersiri Memberku Hawa ni juga telah dilantik sebagai duta kepada Kotex jenama tuala wanita yang tak asing lagi.

Sinopsis mengisahkan dua sahabat baik Kay(Nad Zainal) dan Hawa (Faezah Elai) yang sedang mencari pekerjaan yang sesuai, salah seorang dari mereka telah mendapat peluang pekerjaan yang baik. Manakala seorang lagi masih berusaha lagi mencari yang terbaik.
Gambar pelakon utama

 

Faezah Elai sebagai Hawa dalam Memberku Hawa
Wallpaper Memberku Hawa – dapatkan di laman web kotex Malaysia




Siapa yang terlepas episod 1 tu boleh tengok online di ohumedia.com  link  :   http://www.ohumedia.com/2012/04/memberku-hawa-drama-tv3.html
Dalam episod ke 2, ada kemunculan Hanis Zalikha blogger terkenal tu berlakon jadi model bernama Tish. Cantik kan dia.
atau

http://www.kotex.com.my/bh/memberku-hawa/vdo/week01.aspx
dan boleh
sertai peraduan di  http://www.kotex.com.my

thats all from me tq !