Saturday, June 16, 2012

Trip To Terengganu #4 : Pasar Payang

Assalamualaikum

 Hello and hye all, kembali lagi kita dalam entry trip to terengganu part 4, ohhh kali ini, tersangatlah best, yes! as you known me, seorang jejaka gila membeli belah gitu, hahaha then dapat pergi " pasar payang " the famous place in bandar terengganu , saya pun tak tahu apa yang pemes nye? haha, but penuh dengan mat dan minah salleh, heee..

masa kat sini, you all boleh rambang mata gitu, sebab, full of thing boleh didapatkan kat sini.. kawan-kawan saya semuanya sibuk duk beli-belah barangan, contoh : anak patung batch terengganu la, oh? lupakan, how about me? saya " yes! " saya pun beli belah jugak, iaitu beli belah, isi perut, hahaha, selepas sekian lama duk  main putar-putar selama 3 round tanpa membeli apa-apa, buat keputusan pergi makan, rambang mata tengok makanan, hahaha but i just only beli air kelapa and some food gitu, kat sini jugak boleh kata macam syurga kain gitu, sebab, penuh dengan kain, bagi ibu-ibu atau kakak-kakak yang tragis ngan kain yang chantek-chantek boleh dapatkan di pasar payang terengganu..

and tak lupa juga, masa ngah rojer-rojer di pasar payang ni, ternampak notice board bahawa " Jeti ke Pulau Redang " law ta silap, area pasar payang ni lah, ala jeti yang sama dengan tempat i menetap, iaitu jeti "kuala besut" iaitu untuk ke pulau perhentian .. ala pulau perhentian? yang sis maria elena pergi artu, itu nogori saya la, but saya bukan di pulau, tapi didaratan, :) di terengganu, jugak pemes dengan batik-batik, pendek kata di terengganu, pelbagai yang uols boleh dapatkan :) "welcome to terengganu"

sorry sebab sempat snap sikit jer pic, sebab semuanya, i penuhi dengan mencari makanan :) heee

 kedai kain, yang berderet di tingkat 2 pasar payang :)

 


 
 muka dahaga! penat jalan weyh!

 




 beca! ta silap kena bayar RM10.00 , for use, tak pasti..



dalamn banyak-banyak gerai jualan, aku tertarik satu jer! nih la, ya allah, betapa indahnya ..

p/s: di pasar payang juga anda boleh dapatkan, pelbagai barangan untuk cenderamata gitu..
saya sudah jelajah terengganu.. anda bagaimana? leave comment okay!

thanks for reading!

Trip To Terengganu #3 : Pejabat KPDNKK

Assalamualaikum


apa kah khabar teman-temanku yang owsem lagi baik hati? heee hari ini kembali lagi kita dalam trip saya ke terengganu, kali ni persinggahan kami adalah pejabat kpnkk atau Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan cewah ganas gitu,

 well motif trip kali ni pun is under kelab pengguna sekolah saya, saya dulu jer orang pengguna, sebab since kehadiran eta, i have joined english society, sebab saya berfikirn panjang, i want be good in english, ! heee, btw thanks for cikgu jamila and cikgu azi, for allowed me join this trip, trip ini sungguh owsem! haa teman -teman pejabat kpdnkk ni terletak di tengah-tengah bandar terengganu gitu, 

selain itu terima kasih jugak kepada pihak kpdnkk sebab sponsor makanan kitorang, kami dihidangkan dengan nasi minyak berlauk ayam merah, yang tersangat pedas bagi saya, also air bandung, some kuih and dissert..  
last year, saya ada gak join kursus keusahawanan gitu, under
  • BANK RAKYAT
  • SKM-Suruhanjaya Koperasi Malaysia
  • SSM-Suruhanjaya Syarikat Malaysia (pegawai tu offer aku jadi lawyer kat sini)
  • Kpdnkk

this time sedikit sahaja sempat tangkap picture, sebab masing-masing perut dan lapo katan, mana tak tengok nasi minyak hahahaha :)

kawan-kawan menikmati hidangan yang disediakan
















thats all from me tq  for reading :)