Friday, June 22, 2012

Great Morning At My Foster Family House

Assalamualaikum

hello and sameeeekom? to my lovely readers, ehem-ehem sedang apakah kalian semua? heee..
tengok tak tajuk kat atas tu? cuba teka, sapa foster family saya? haaa!

it was about my adik angkat yang awesome lagi kiut macam abg dio la, kiut sokmo ?kan? kan? heeehee
permulaan kenal adik irtiyah ni, a long time ago.. hahaha.. best and sporting.. kitorang kenal dah lama dah pun, then berangkat, sebab saya seorang caring gitu, heee..and selama kitorang berangkat, rupanya kitorang ni, mak bapak tok nenek saling kenal, hahaha.. bercabang lah jawabnya, tapi saya yakin inilah, family angkat yang terbaik bagi saya! serius, :) nih baru sesi pengenalan..

haaa, baru nak mula.. semalam texting dengan adik/ her famiy call her kakak, and talking-talking, and kebetulan ummi tahu mak saya tuh food maker, pandai buat pulut lepa gitu, so apa lagi? booking la, haaaha, then tadi gi rumah adik,  dengan sejuta perasaan malu and segan di hati, family adik ajak breakfast together, hehe lepas tu, talking-talking about salah silah keluarga dengan family adik hehehehe.. best , ummi adik pom the best, i respect her! saya tak terasa asing sebab semua orang dalam rumah adik sporting hehehehe :) tok ki , tok wan , semua is the best..

and tak lupa kat tokwan , masok sedak!! hehehe..  mee tiaw, ummi kata adik dina "kalu mee kuning" adik dina panggil mee gemuk, "bihun lak " mee kurus , and i think kalu mee tiaw "mee debab" haha sebab terlebih gemuk dari mee kuning and bihun hehehehe :)papew pun this is my sweet memory :) and makes me wana cry, sebab i miss my nenek, :)

 selepas kenyang makan pagi nasi berlauk gitu, beberapa ketika pula, tok wan masakkan mee tiau pulak dah, cucu tok wan nih, banyak bebeno makan kali nih :)


buat muka dono jer dia :)

perhatian ya : picture seludup facebook :)
happy family :kakak, ummi, adik dina, ayah il, adik dini and adik haikal :)



nih la tokwan, tak sempat nop pozing dengan tok wan, nih pun bukak fb ummi jah :)


 masa di kampung raja aritu :)

thats all from me, thanks for reading :)

Friendship? Mean Friend For Ever

Assalamualaikum

dalam keadaan mata ke atas,muka ke dinding, , fikiran mula melayang setelah, baru selesai setengah baca buku novel "ombak rindu" , teringat pulak ko kawan-kawan :) gelagat yang penuh kelucuan, :) love you friends, sekali kawan forever kawan :)


 " buat action macam citer ombak rindu gitu " heee


 geng harapan sekolah, insyaallah!





saya punya ramai teman, sayang anda semua!
thanks for reading :)