Friday, August 31, 2012

Entry Bergambar | Cerita Kucing

Assalamualaikum

Hai semua, apa khabar? masihkah kalian berada di dalam mud raya? alhamdulillah raya saya tahun ni amatlah memberangsangkan walaupun diri ini sudah meningkat dewasa dan beberapa detik lagi akan melangkah keluar dari alam persekolahan, umur 09 november nanti genaplah umurku 17 tahun, yo yo cekedaut, muda lagi ^_^ malahan makin tua makin besar jumlah duit raya yang saya dapat? anda pula? hehe,


Petang tadi kononnya masih bersemangat raya, saya ikut mak saya pergi rumah kawan dia, hari ni baru berpeluang menikmati alam perjalanan katanya, then petang tadi pergilah ke rumah kawan dia yang saya panggil ciksu and her husband ayahsu la kan? mula melangkah di pintu pagar, terpandanglah segerombolan makhluk tuhan paling sexy(ayat tambahan penyedap rasa) , iaitu kucing , ya allah cute nya.


Lepas tu saya pun , snap la bebanyak gambo, alhamdulillah kualiti kamera handphone sangatlah jelas untuk saya kongsikan gambar disini, pada mualanya melatah jugak diri ini, sebab saya adalah manusia anti kucing, bukan sebab apa tapi geli . Tapi ?  saya sayang kucing taw, sebab kucing adalah haiwan peliharaan nabi kita, kat rumah pun ada gak kucing, tapi semuanya putih, so tadi bila melangkah rumah kawan mak then nampak kucing warna lain , saya jadi shock! omg, haha by the way kucing adalah makhluk ciptaan allah yang paling manja. .

mula-mula masuk pagar rumah kawan mak, nampak makhluk allah ni =)



 kucing ni kucing girl and baru dilahirkan beberapa kian,


 touching sesangat tengok kucing yang sweet, sedangkan seram gile tengok kucing biasanya


 sorry choki i kacau you tidur =)


 ayahsu cakap , kucing ni dia letak dalam sangkar sebab rumah dia kan area kawasan perumahan, dulu anak dia sampai menangis sebab kucing dia mati dilanggar, and start lepas tu bila ayahsu and ciksu keluar bekerja, kucing mereka letakkan di dalam sangkar, by the way kalau korang nak tahu keluarga kawan mak ni, semua fanatik kucing, sebab every week on wednesday (off day ayahsu keje) dia akan bawak semua kucing dia buat medical check up ngan doktor haiwan, malaih saya yang manusia ni pun , jarang jumpa doktor haha kelas kau kucing =)


 masa saya lalu depan sangkar ni, terharu gile sebab kucing keluarkan tangan dia seperti nak pegang tangan saya(oh perasan) .




 dalam bebanyak kucing kat rumah kawan mak, yang ni jadi pilihan saya , sebab alahai cat ko posing macam artis kucing sudah,pandai ko pandang kamera aku, by the way ni kucing betina, haha comel kan?




p/s : sayangi haiwan ciptaan allah yang maha esa!
p/s lagi : kalian kongsilah cerita raya kalian , do leave a comment, dan dengan sepantas kilat menyabung saya terjah entry raya anda =)
terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda baca blog saya yang tak seberapa ini

Dia dan Saya

Assalamualaikum

Pagi ni ta tau nak buat apa, so checking komputer lepas tu terjumpa gambar dengan adik saya with arina hazwani, the cute girl, sebenarnya semalam sekolah saya buat sambutan hari raya dan sambutan merdeka peringkat sekolah, so banyak la kami sempat snap picture, haha. suka-suka dengan semua adik kesayangan saya, then raya macam "eh muda pulak diriku rasa " sebab saya sorang je form5 antara kalangan kami semalam, btw i'm really appreciate it, and the most important thing,, saya and arina dapatlah snap banyak gila gambar , haha okey tu jewla, jap agi ada kelas nak skip ke tak eh? hee =)

us 2011 and 2012 =)

thanks for reading this post =)