Friday, September 7, 2012

Diserang Oleh Zombi

Assalamualaikum

Selamat pagi  semuanya, saya nak cerita jugak kat sini, semalam or kelmaren saya kena serang dengan manusia yang perangai spesies zombi, merah padam muka ni, pastu air mata mula keluar dah, dahla masa kelmaren mama(mentor) tak ada kat sekolah, saya tak taw nak buat apa dah masa kat sekolah tu, saya call mok saya then cerita sambil menangis sebab kena serang dengan zombi, entah la zombi jenis apa lah orang ni, jangan terkejut okay dengan tajuk atas ni, kesnya begini apabila seorang manusia ni tak dapat terima kenyataan bila orang cerita keburukan dia, sebab dia ni memang la spesis ego nak mampus, saya tahu segala cerita pasal dia, dari A to Z , ikutkan hati nak jer bagi pelempang free, dia tak sedar dengan siapa dia buat hal, begini cerita nya, zombi tu dengar kata orang bahawasanya saya kutuk dia dalam fb la, itulah. inilah, but i don't care! ,sedangkan tak pernah kot saya kutuk dia, tapi ? tulah buat keputusan terburu2 add my fb kalau tak percaya, lagipun fb saya tu pun sentiasa dikawal oleh ummi dan mama saya kot, ? CARL LESMANA


mama and mok kata jangan layan orang gila sebab nanti dengan kita2 akan jadi gila, that why i just ignored it, tapi kelmaren parent ada la ke balai polis buat laporan tentang gangguan ni, sebab  my abah and my papa mana boleh tengok anak dia dikacau orang tambahan pulak tahun ni saya nak amek exam, so saya malas nak bertekak panjang sebab kalau saya bertekak panjang, memang saya menang kot, zombi tu ingat dengan harta dia boleh tewaskan saya, mentang2 lah saya duduk dengan mak saya kan, well dia ingat saya duk kampung ni orang miskin la, sabojela, but as anak manja, saya direct terus calling mama, calling abah, calling papa, then apa lagi, melenting la orang tua saya, sebab ada seorang makhluk tuhan paling cun buat hal dengan saya, ikutkan hati memang ahad ni, mama, papa,abah and mok nak gi sekolah, nak gi jumpa zombi tu, siap mok kata kalau parent saya pergi mok nak call kawan dia yang wartawan tu, tak silap berita harian, kira macam gi serang di sekolah, biar masuk paper terus , tapi saya malas nak amek kisah bila adalah hamba allah yang berhati mulia , suruh saya sekeluarga batalkan rancangan nak ke sekolah, sebab takut memalukan si zombi tu, tapi laporan sudah dibuat  ^^ apa dia ingat saya heran dengan gaji dia beribu2? sebab gaji abah saya pun 2 kali ganda gaji dia, papa and mama apatah lagi,tapi takdelah nak berlagak over nak mampos!




tapi saya bersyukur sangat2 sebab keempat2 parent saya ada disisi saya, dalam hati tak heran sebab kak azreen saya tu peguam anything happen to me, kakak cakap nak saman zombi tu, bukti zombi tu kutuk and marah saya masih ada, and terima kasih to my friend sebab record masa orang tu tengah smasssssssssssh saya, alhamdulillah cukup bukti, tapi kami sekeluarga bersabar jer, sebab mok kata sebulan lebih jah lagi saya duk besut nyer, sebab lepas ni saya akan migrasi duduk dengan aboh di kl :) yahoo.

so kami sekeluarga tak jadi la, serang zombi tu ahad ni atas desakan seorang hamba allah yang mulia tak nak bagi heboh and tak nak bagi nama orang tu keluar paper memang hancus la, besok hari sabtu abah balik, and malam ni mama and papa sampai. Tapi terkejut betul keluarga saya. bila orang tua bergaduh dengan budak2, sebab mama kata macam tak logik, ?

tapi peristiwa kena bakor dengan zombi tu masih terngiang2 dalam kepala,

 
cun tak muka zombi ni?

" sayangkan anak, tangan-tangankan " and kita haruslah terima segala kritikan dan komen orang, and jangan mudah melenting jika kita tak buat salah :) and please always be positive also think twice or pandang kanan dan kiri jika kita nak sembur orang, sebab kekadang makan diri sendiri :)

p/s: kalau jadi ibubapa ni, kita harus sntiasa aktif amek tahu pasal anak2 kita, jangan depan kita pijak semut tak mampus and belakang kita gunung everest didakinya, and kalau nak buat sesuatu tuduhan make sure it really true baru lah boleh kalau nak serang, ni tak ? setakat dengar kata orang terus kita serang? hotak weyh? jangan jadi macam ni kay? haha, btw bila semua ni berlaku kepada saya, ini adalah pengajaran bagi saya supaya berhati2 lepas ni ?