Saturday, September 15, 2012

Imbas Kembali

Assalamualaikum w.b.t


 Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu | Daerah Besut

See the title for this post ? imbas kembali @ "Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu | Daerah Besut". .kali ni as the blogger yang tegar atau as the librarian yang spesies ulat buku yang suka and cintakan buku tapi malas nak baca. heehee. saya nak share sikit cerita tentang perpustakaan di daerah saya,  by the way dah 7 tahun berkecimpung dalam bidang pusat sumber sejak di kerusi kayu sekolah rendah lagi sampai lah sekarang di sekolah menengah, dah 2 kali pegang title pengerusi, haha.. insyaallah, masuk u nanti saya akan bergiat aktif dalam bidang sumber, cewah.. tapi fokus on my ambition okay! (cewah, ayat sastera : imbas kembali) , alhamdulillah tinggal 2 bulan jer lagi alam persekolahan, saya akan meninggalkan dunia remaja saya sebagai budak sekolah, so this time nak kongsi sikit agensi yang support library sekolah saya, SMK Nasiruddin Shah, iaitu public library of Terengganu also district of Besut, eh betul ke ni ?. so nak la habak yang Pusat sumber SMKNS bekerjasama dengan Perpustakaan awam daerah Besut & negeri Terengganu. nah baca kisah silam bawah ni

Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu | Daerah Besut
Besut
Perpustakaan Daerah Besut,
Kampung Raja,22200 Besut,
Terengganu.
Tel: 09-6956973
Perpustakaan ini telah diambil alih oleh Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu pada tahun 1981 iaitu daripada pihak Jawatankuasa Perpustakaan Awam Daerah Besut. Sebelum diambilalih perpustakaan ini terletak berhampiran dengan Dewan Bandaran Besut dan telah dibuka dengan rasminya pada 19 Jun 1976 oleh Yang Berhormat Setiausaha Kerajaan Terengganu ketika itu.
Pada Mac 1982 perpustakaan ini telah dibuka kepada orangramai setelah diambilalih oleh Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu dengan menempat kakitangan tetap dan menambahkan koleksi. Pada Oktober 1987 berpindah ke bangunan sendiri yang agak selesa terletak di Kampung Raja iaitu beberapa kilometer daripada perpustakaan lama.
Pada Jun 1988 perkhidmatannya mula diberikan dan bangunan tersebut telah dirasmikan oleh Yang Amat Berhomat Dato’ Seri Amar DiRaja Menteri Besar Terengganu pada 7 Mei 1992.

Waktu Perkhidmatan

Ahad – Rabu              : 9.00 pagi  - 5.15 petang
Sabtu                        : 8.45 pagi -  5.15 petang

Jumaat  dan  Cuti Am : TUTUP


Waktu Masuk Bertugas  (kakitangan duty)

Ahad – Rabu              : 8.30 pagi  - 5.30 petang
Sabtu                        : 8.30 pagi -  5.30 petang
Jumaat  dan  Cuti Am : TUTUP


picture time!
photographer by adik beradik : wan irtiyah khalisah & muhammad tarmiziani (carl lesmana)

 i as the leader, give an explanation to librarian members.


my awesome junior, muhammad nur firdaus answered the question that have been asked by puan norliza(media teacher)

 


 have you ever seen this word ? "buku terhad " mean tak banyak cuma ada beberapa buah and sukar dicari..


 bulatan tengah/ laman tengah dihiasi dengan taman tumbuhan yang unik.. 


Perpustakaan awam besut juga mengamalkan konsep "5S"



Maps of the public library in besut



the employees yang memang sporting gile benarkan me and adik terjah ruang makan dorang, semua pekerja di ppa besut sangatlah sporting dengan layanan yang begitu mesra..

 

 ruang bacaan atau ruang menonton tv, usually bila saya ke sini, inilah tempat saya tengok tv hee


 tak lupa jugak, pada ibu bapa yang ada anak yang kiut lagi miut boleh la bawak ke sini, ruangan khas untuk kanak2 dan dikawal oleh 2 orang pekerja if tak silap, and selalu ada contest untuk kanak-kanak.





 apa lagi, bila terjumpa cermin? amek gambar sendiri lol :)


 disetiap penjuru didinding dihiasi dengan kreativiti hasil barang terbuang, seperti kotak yang dihiasi klasik


 nah amekaw, candid by adikku , weyh abang you ni buat rotation 360 (tipu) haha


 buah hati pengarang jantung, adik kesayangan saya ni atau lebih dikenali my photographer without payment :) hehehe

 turut menyediakan perkhidmatan perpustakaan bergerak, saya pernah naik bas ni, bagai nak sawan sebab banyak sangat buku, eksited :)





the appreciating! thank you!

thanks for spending little time read this post

 

One Direction

Hello

anda pilih siapa ? saya ? zayn malik !! haha do comment this entry okay! :)
 
http://sonymusic.cust.footprint.net/SYCO/originroot/stream/mps/catalog_23/000/000/023/asset_121/oned_hero_sept2012.jpg



 thanks for spending little time read this post!