Sunday, September 16, 2012

Selamat Hari Malaysia Yang ke 49

Assalamualaikum wbt

Selamat malam serta selamat menyambut hari malaysia yang ke 49, semoga malaysia terus aman maju dan sejahtera selalu, sebagai seorang warganegara saya amat berbangga dengan gagasan malaysia iaitu mengamalkan konsep 1 malaysia, yang pemimpinnya begitu berusaha gigih dalam menjaga malaysia. Serta sangat berterima kasih kepada pejuang2 tanah air yang bersusah payah menentang musuh demi mempertahankan tanah air dari jajahan luar.. amin.. sepakatlah kita doakan malaysia supaya malaysia sentiasa aman damai..

R
A
H
M
A
N

 


thanks for reading :)
 

Aktiviti lepas Trial

Assalamualaikum wbt

Pertama kali, saya nak teriak deras -deras " oh my god " penat sangat,  padahal dari tengah hari tadi lagi dah sampai umah, lepastu dah kenyang dengan masakan bondaku mazlah,masak ikan gulai masak apa ntah , tapi yang jelas warna kuning howkey :) bukan bondaku mayangsary tu, hee internet slow tahap kura-kura bertanding berlari dengan arnab,so tak boleh nak spend time lama-lama kat sini.. nih la padah guna beruk plus band :P

Perhentian ? apakah itu ? sejenis tempat atau sejenis spaghetti yang dicampur dengan sos prego yang mama saya masak sedap-sedap tu? [mood : mengidam spagehtti tahap apa ntah] sebab spagethhi kat restoren tak sedap! aha melalut, perhentian adalah sebuah pulau yang located di NEGARA besut, cewah tipu je, negeri terengganu , daerah besut, eh betul ke ni? betul la, okey nak tahu banyak klik sejarah pulau perhentian, Yang syok pergi sini sebab saya kan duk besut, so tak delah nak kena paw sangat.. tapi alohai rugi sebab selama ni tak manfaatkan, tapi kebanyakan rakan-rakan saya adalah orang pulau perhentian, cewah my mok kata orang pulau baik , kan ? kan ? 


jeles jugak dengan eta saya miss christina tu yang asyik turun ke pulau jer, haha.. tak mao cakap banyak, sebab update pakai ipad,tak best langsung! sebelum ke pulau nih, my bro awal2 lagi dah checking2, dulu masa pergi batu pahat semua geng batu pahat duk hangat story tentang pulau perhentian, insyaallah one day nak gather sesama dengan geng batu pahat kat pulau perhentian, omg sweet giler. .


 muka skematik nak mampos, sebab duk dalam gelap then guna kamera yang tiba2 keluar flash..





This islands la, yang kak maria elena datang aritu, tapi tak sempat daku terjah ke pulau, sebab busy weyh baru je saya nak skip kelas my ustazah warning, kalau skip kelas kena reject dari sebarang program, tambahan my mama manager project spm jugak, so tak berani doo nak ponteng  haha, tapi syukur sebab diberi cuti 3 hari iaitu dengan hari ni, hari malaysia, so rakyat jelate terengganu and sewaktu dengannya bercuti lol..seriously malas tahap mr.bean garu hidung la nak pergi sekolah, tapi alhamdulillah sebab minggu ni, kemungkinan my school on thursday cuti kot? yes akan ku jelajahi bandaraya kuala lumpur pulak, balik rumah sendiri, btw saya nih orang selayang okay! tapi menetap dengan my mok di besut terengganu.. malas tulis lagi, baca info kat bawah kalau korang berminat nak pergi ke pulau ni,nak letak gambar banyak2 pun line internet tahap justin bieber yang alisa syairah punya husband tu menari slow giler, so redha jewla dengan nikmat yang allah berikan..
p/s : gambar nanti saya upload lagi, ni just pengenalan baru, atau nanti saya uploadkan di official pages saya atau instagram.. :)

nah info yang boleh korang gunakan kalau terdetik nak ke pulau perhentian 


thanks for reading this nonsense story haha