Thursday, September 27, 2012

Surat At-Taghābun (The Mutual Disillusion) - سورة التغابن (ayat 11)

Assalamualaikum wbt

Ohoi mud blogging kembali lagi, alhamdulillah berkat kesabaran dengan ujian allah yang bagiku amatlah berat, pintu kebenaran semakin hari semakin menguak untuk terbuka, satu jer prinsip hidupku " jangan mudah menyerah kalah selagi kebenaran tidak diketahui " cewah ayat gramatis hamba allah yang bercita-cita untuk menjadi seorang peguam :) jadi perbanyakkan bersabar semuanya, kerana allah menguji kita berdasarkan tahap kemampuan kita, and disebalik ujian allah itu ada tersirat hikmahnya, wallahuaklam!

Berimanlah kepada Allah s.w.t dan beriman juga kepada takdir. Lepaskan waham sebab musabab yang menjadi pagar nafsu menutup hati.

64:11

 No disaster strikes except by permission of Allah . And whoever believes in Allah - He will guide his heart. And Allah is Knowing of all things.
Tidak ada kesusahan (atau bala bencana) yang menimpa (seseorang) melainkan dengan izin Allah; dan sesiapa yang beriman kepada Allah, Allah akan memimpin hatinya (untuk menerima apa yang telah berlaku itu dengan tenang dan sabar); dan (ingatlah), Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu.

thanks for reading :)
 

Haters are Losers

Assalamualaikum wbt

hye peeps :) i'm so sorry have a long time not updating my blog, sebab seminggu dua ni sibuk sangat, banyak perkara yang berlaku, keluar masuk wad, lepas tu kena gigih pertahankan diri lagi @ maruah, lepas tu kena tinggal ngan mama and papa hee :) dorang dah balik kl dah hehe :) thanks to all yang caring amek berat pasal saya, cewah rasa macam hot stuff gitu bila mama dapat taw saya sakit terus balik, sebenarnya simpton2 sakit ni puncanya daripada kuat berfikir or lara sebab banyak perkara sangat berlaku, dahla saya tak boleh dah nak makan makanan yang feberet saya such as makanan bergoreng yang berminyak, sebab doktor suruh jaga pemakanan, hee :)
okey penat taip entry ni, nantikan entry yang lain dari saya :)

 Haters are Losers
A HATER is a loser who simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

The majority of the time a HATER has zero talent and skill, and is someone nobody cares about. This causes jealousy, envy, animosity, bitterness, resentment, and contempt in the HATER so they have to trash talk to feel better about their pathetic life.

thanks for spending little time read this :)