Sunday, October 7, 2012

Realiti Kehidupan

Assalamualaikum wbt

Kehidupan? apa ada pada kehidupan ? semuanya hanya sementara, kerana dunia ini hanya pinjaman allah bagi menguji hambanya, aku kekadang sedar, kekadang tak sedar, ya allah macam teruk-teruk jer dugaan, dah la hari ni stress sebab pindah kelas, sebab kelas aku budak form3 nak guna nak exam on tuesday huh kacau line betul, kena duduk kat bilik gallery, adoyai keadaan memang lah okay, ber acond bagai tapi for me, aku tak selesa sebab terperap macam duduk dalam zoo, dah la lepas ni 2 minggu lagi kot aku akan terpisah dengan adik-adik form3. .

Ya allah beratnya hati ni rasa well, that why i've told to my mom tak nak dah sekolah, lepas ni nak sambung belajar terus, haha tapi aku pun kekadang pelik dengan diri aku, kadang-kadang tu semangat tu memang 100% ar nak belajar tapi bila ada kecelaruan sikit, mulalah rasa nak pum pang pum pang, kalau kat rumah tu memang mak aku pot pet pot pet duk ceramah, kalau balik rumah satu lagi mama aku pulak yang sambung pot pet pot pet, haha tapi aku tahu dorang sayangkan aku, sebab dorang nak aku jadi macam abang and kakak aku, and kalau kat sekolah pulak kalau sebut malas mama(mentor) pulak yang sambung haha, kadang-kadang lucu kadang-kadang aku terfikir ya allah dunia aku ni macam tak mungkin akan berubah, sebab aku dah terbiasa dengan hari-hari ketawa deras-deras dengan keluarga mahupun dengan guru..bila dah tinggal sebulan lagi nak exam aku pun terfikir, " eh, lepas ni aku dah bebas dari family aku " sebab for me aku nak cuba cari kehidupan aku yang sebenar,


Sebenarnya aku menaip ni, sebab aku terfikir betapa beruntungnya aku sebab ada banyak keluarga, sebab orang lain macam selalu ternganga bila aku story kat dia sal family aku yang penuh gelak tawa, terdetik di hati aku nak nangis bila kawan aku sorang ni tanya aku " mizi, tentu kau happy kan, sebab kau ramai parent . kandung lah, angkat lah, kau best sebab boleh bergurau dengan parent kau, sedangkan aku tak pernah pun" terkilan aku kejap, sebab mungkin dia tak pernah dapatkan kasih sayang keluarga ? dia ada cite kat aku macam good good jer, ada family yang sporting, dia habak lagi dia tak pernah pun ketawa dengan keluarga dia, dia cuma selalu gelak-gelak dengan kawan-kawan jer, maybe dia mengharapkan dia dapat bersuka-suka dengan keluarga dia, ya allah bantulah kawan aku! terharu! :(


Hobi aku pulak kalau hujung minggu, usually aku balik rumah mama aku, tak pun pergi rumah tokwan aku, haha kalau aku pergi rumah tokwan memanag tak terasa nak balik sebab tokwan aku is awesome person! haha tambahan pulak, bila kat rumah tokwan aku, aku lah yang jadi abang yang paling sulung pada anak2 ummi aku haha, btw alhamdulillah setakat ni, aku cuba menyibukkan diri dengan bergembira sesama keluarga semata-mata ingin melupakan kesedihan yang melanda diri, sebab ikutkan hati, aku dah memang tak nak ingat dah peristiwa buruk yang berlaku sebab bagi aku, ujian allah kali ni amat berat, haha, yang jelas aku nak cuba cari ketenangan diri aku sendiri. . nah tengoklah picture kat bawah ni, yang kolot sebab adik aku wan irdina amek pakai handphone time tangan dia tengah terketar2 hahaha


 adik kesayangan yang paling rajin ala good-good gitu hahaha, kitorang berdua satu kepala, sebab suka ketawa deras-deras haha,


 nih la padah bila adik beradik berkumpul, sampaikan si kecik pun tak lekang dengan ipadnya, haha..


 motif tak faham :yang jelas adik dina cakap dia nak bagitaw yang saya dah berumur 17 tahun haha :p


 tak taw motif haha tapi nak letak jugak :)


 gambar kabur gila sebab dina tengah terketar2, tapi nak letak jugak, haha nihla, ketiga-tiga gadget sedang dipasangkan dengan korea! si ummi pulak dengan gadgetnya sambil tengok telatah anak-anak, sorry tak letak pic ummi hahaha :)





thanks for spending little time reading this post, i love my family very much!