Sunday, November 25, 2012

Tanda si Dia bermain kayu tiga

Assalamualaikum wbt

kali ni carl nak kongsi suatu info, sebenarnya ia adalah sebuah aplikasi pada rangkaian sosial facebook, tapi bila carl baca and tatapi eh ada benar juga setiap ayat yang diolah di facebook itu, jom baca bawah ni =)

Tiada orang yang sanggup mengaku bahawa dia bermain kayu tiga atau menduakan pasangan.
Tak kira bagi pasangan suami isteri mahupun yang sedang bercinta. Perkara ini sebenarnya boleh diketahui tanpa perlu menunggu si dia mengaku sekiranya anda seorang yang prihatin.
Hanya dengan membaca sikap dan tingkah lakunya saja anda sepatutnya boleh mengagak si dia sedang menduakan anda. Di bawah adalah beberapa tanda yang boleh anda perhatikan:

TIBA-TIBA MENJADI TERLALU SIBUK
Alasan yang paling klasik dan paling basi tapi masih sering diutarakan. Tidak jelas apa yang membuatkan pasangan anda sibuk tapi dia selalu mengelak untuk diajak bertemu. Kalau anda meminta untuk ikut sekali dalam aktivitinya dia menuduh anda tidak percayakan dirinya.
Apabila anda memprotes pada pasangan anda bahawa dia jarang meluangkan masa dengan anda, dia akan memarahi anda kembali dan mungkin menjadi sangat defensif. Jika si dia sudah menunjukkan tanda-tanda ini jangan terus menyerang dan mendakwanya melulu bahawa dia telah menduakan anda.
Sebaliknya jangan ambil peduli dengan kegiatannya. Sambil itu, cuba selidik apa kegiatannya selama ini. Jika sudah mempunyai bukti konkrit, dia pasti tidak dapat mengelak lagi. Dia akan berasa bersalah dan ketika itu anda buatlah keputusan yang terbaik untuk diri sendiri.

BERUBAH MENJADI TERLALU SETIA DAN ROMATIK
Siapa yang tidak gembira kalau diajak makan malam setiap hari di restoran mahal, diberi pujian yang melambung-lambung dan kata-kata yang romantik? Tapi awas jangan terpedaya dengan perubahan sikap sebegini. Mungkin apa yang dilakukan adalah untuk mengelabui mata anda.
Dia mengetahui apa yang anda mahu. Dia jua tahu apa yang membuatkan hati kita senang dan memanfaatkan semua untuk kepentingan dirinya sendiri. Selalunya kalau ditanya apa yang membuatkan dirinya begitu berubah, tiada alasan yang jelas dan tidak memberi jawapan yang cukup menyenangkan hati anda.
Untuk mendapat kepastian darinya, sekali sekala tolak ajakan dan pemberiannya. Jika dia marah, berikan alasan yang logik dan biarkan dia kebingungan. Sementara itu cari maklumat tentang kegiatannya di belakang kita.

TERLALU BANYAK BERAHSIA
Waktu sedang bersama dengan anda, tiba-tiba telefon bimbitnya berbunyi. Dengan segera dia menjauhkan diri dari anda dan bercakap seperti berbisik. Bila ditanya dengan siapa dia bercakap, jawapannya tidak jelas. Dan kalau kita meminta mahu memeriksa telefonnya, dia akan marah dan menuduh kita tidak mempercayainya.
Kita tidak perlu terus menuduhnya yang bukan-bukan. Lebih baik bersikap sewajarnya. Sekiranya kita memperlihatkan kemarahan, pasangan anda pasti punya cara lain untuk menutupi rahsianya. Cubalah anda bersikap tidak ambil tahu sikapnya dan dalam diam-diam korek rahsianya.
Manfaatkan perasaannya ketika dia merasakan sudah dapat membodohkan diri anda. Percaya sahaja dengan kata pepatah sepandai-pandai tupai melompat pasti akan jatuh juga. Biar masa saja yang menentukannya. Kalau anda sabar, rahsia pasti akan terbongkar juga.


BERUBAH PENAMPILAN DAN PENDAPAT
Jatuh cinta boleh menyebabkan kita boleh melakukan apa saja dan kadang-kadang terhadap perkara yang tidak masuk akal. Jatuh cinta juga boleh menyebabkan tingkah laku berubah termasuklah penampilan, gaya hidup dan pendapat. Mungkin dia jatuh cinta pada anak orang kaya, jadi penampilan dia agak jauh berubah supaya lebih serasi.
Ataupun dengan orang yang lebih muda, pemakaiannya agak keremajaan.
Hati-hati kalau pasangan berubah begitu drastik, apalagi kalau dia tidak punya alasan yang kuat untuk berubah. Biarkan dia buat begitu semahunya dan tunggu hingga berapa lama dia boleh bertahan. Kalau perubahan itu memang bukan dalam dirinya, dia tak perlu lama untuk berubah kembali menjadi dirinya yang dulu

Thank you for reading my post =)

Aksi DIA ! siapa DIA?

Assalamualaikum wbt.

Hye semua sedang bikin apakah ya kalian ? pasti sedang enakkan bercuti ya, cewah speaking kayak indon  aja sih, haha =P berlagak sikit sebab ramai kawan indon =) haaha kidding jew, okay see the title? "Aksi DIA ! siapa DIA?" haaha kalau nak tahu siapa si dia itu ? dia adalah si baby comel yang kecil yang super awesome,siapa lagi kalau bukan my younger sis wan irdiniey khaleela , this time i don't want have a long writing but just wanna share some picture of irdiniey action =) after reading leave your comment ya =)


Professor muda yang tak lekang dari ipadnya, kecil-kecil sudah pandai ya, bila di tanya >>
saya : adik main apa?
dia : ipek (ipad)


jelingannya kepada si kak adek semasa sambutan hari jadi kak adek pada entry saya yang lepas. haaha


sewaktu di hospital,  time ni yang sakitnya si kak adek tapi dia pulak yang amek posisi hahaha =)


situasi ini diwaktu pagi, berdasarkan cerita ummi saya, habis satu rumah cari budak ni, tapi tak jumpa, finally jumpa dalam bagasi, pandai dia masuk menyorok dekat situ, 
Bila ditanya nape masuk dlm bag...dgn selamba dia jwb.."Andekkk nk p EL (KL)"...macam-macam gelagatnya =)


nah hamekaw, aksi dia menggayakan spet hitam, wow memang ganas, ada nampak macam gangster tak ? hihihi =)


buat muka kiut ja, hahaha


baru ja 2 tahun dah eksited nak pergi sekolah tengok kakak2 and abang2 ke sekolah, last2 kena tinggal dek ayah hahaha =)


ni masa dekat kb, kalut dia nak turun dari stroller, haha =)

thanks for reading my simple story, feels free click like okay=)