Tuesday, December 4, 2012

2 DAYS BIRTHDAY CELEBRATION (DAY 1)

Assalamualaikum wbt

Pertama kali maaf semua, time ni saya baru punya kelapangan waktu nak update cerita dekat sini,entry ni semalam lagi dalam draf baru terasa rajin nak buat n3 ,mood memang malas tahap gavaan nak tengok laptop, sebabnya privacy sikit =) tapi yang jelas sangat menggembirakan, baca titlenya kan? kali ni sambutan hari jadi berlangsung selama 2 hari, first dekat rumah mama and the next dekat rumah tok wan, okay saya pecahkan kepada 2 story okay ! jamuan ni berlangsung pada hari sabtu and ahad yang lepas, memang busy sangat tak sempat nak bukak laptop lagi hehee=)

DAY ONE

Pagi tu on saturday la, aku bangun pagi-pagi sebab sehari sebelumnya aku dah set bila mama datang pagi tu amek kuih yang mak buat for the my hero anas naim birthday, aku nak terus ikut mama balik rumah mama, sebab kali ni mak and adik(Wahida) not coming together, so terpaksa la berdikari ikut orang, and tup tup yang datang amek pagi tu bukannya mama, tapi bapak(abang kepada mama), oh segan siot memang tak tahu nak kata apa dah tapi cover2 malu-malu segan-segan =) masa tu muka abah aku jew yang muncul, kalau abah tak ada memang conperm aku tak datang =) sebab malu! and bla bla bila sampai dekat rumah mama, unexpected meeting dengan cikgu aku, iaitu bekas guru kanan bahasa sekolah aku dulu cikgu sabariah, on that time terkejut beruk jugak aku and cikgu then buat muka suspen ha?then bermulalah potpet nya, and masa tengah hari bila ummi aku datang, well aku gembira la kejap,harapannya boleh balik dengan ummi, then bila tengok dalam kereta citra tu penuh dengan ahli penghuni wanita, segan lah aku nak naik and ummi tinggalkan aku dekat rumah mama, dah la muka ni penuh dengan tompokan kek, sebabnya kena bom ke ummi =P well mulanya sedih sangat . . tapi? i tak kesah =P


A'ah yeah aku sedih sebab rasa nak balik sebab laptop dekat rumah aku tak off sebab masa pagi sebelum ke rumah mama kerja aku layan korea , and tup-tup bapak yang amek, that why laptop aku tinggalkan macam tu je tapi? happy sangat-sangat sebab uncle-uncle dekat rumah mama sporting sangat(mama siblings), and petang tu bapak bawak pergi pantai, okay this time no more Pantai Bukit Keluang but Air Tawar beach sebab dekat dengan area rumah =) ah bergalak sakan la aku dengan adik-adik aku si muadz, si anas(birthday boy), si emek negh3 aka(sarah) , muiz.. masa dekat pantai weolls bom si muadz hehee =)


Then after balik pantai, penat gila weyh, dah la tak mandi seharian aku, abah for a sure memang tak nak hantar dah aku nak suruh bermalam dekat sana, well aku kan tak bawak apa-apa pun, just bawak diri sehelai sepinggan kot? haaha =) a'ah busuk sangat! first time dari pagi till malam tak mandi, then abah hantar balik dekat pukul 10 malam jugak,  anyway memang syok sangat lah, enjoy gila-gila. .

ni gambar bersama adik lelaki kesayangan muadz sabri love him!



happy birthday to my hero anas naim , gambar ber gedik sebab tengah kalut =)



three of them birthday= ummi 1 dec and anas & kakak 2 dec



jelingan sweet seorang kakak ngeh3



ke pantai bersama adik2 dan bapak =)



kedua-dua heroku =) 


adik lelaki si muiz sabri, ah best bersama kamu dik, next time meet again k



tak ada motif terjumpa selipar ini dipantai =)



terjumpa obor-obor ewwwwwwwww geli =)


kami ? anas dan sarah



Cik sarah the pink blogger sedang buat aksi marah ?



my hero sedang berjiwang =)


adik dan abang =)





kat bawah ni lah bapak kami =) encik sabri ahmad ngeh3 =) apa macam handsome tak do?





ni pulak adik perempuan saya juga, siti sarah =)



my mama, mama suwaibah adik annesa and adik anas =) sayang kalian




Ini abah saya W M Naim, abah kesayangan adik beradik saya

p/s: my family is not like others, that why i pernah kata kan, i'm proud being myself because no others can get what i have get, for me a cousin like my own sibling and a uncle and aunt is like my own mom and dad, =)


Thanks for reading maybe this evening i'll will update about day 2 =)