Sunday, December 16, 2012

She's married

Assalamualaikum wbt


Hye semua, sedang bikin apakah? hari ni offday kan ? so mesti kerja korang rileks kan? ahaha. . based on my title cuba teka sapa yang dah kahwin ? siapa lagi tak lain tak bukan si blogger femes meletup kau memang debom tu le"maria elena zarul" telah selamat diijabkabulkan dengan asfirdaus asri and majlis nya berlangsung yesterday . . walaupun tak dapat hadir dekat sana, aku dari jauh mendoakan agar kak ena and abang asfirdaus happy hingga ke anak cucu, cewah anak cucu itu penting =P untung akak aku si along sebab penah jadi rakan sekelas dengan abang asfirdaus masa dekat utp, . .ahaha.   . bila kat rumah jer bila cakap sal maria elena jer , leh kata muka dorang semua(my precious family) akan menunding dekat aku, sebab dorang tahu aku fan of kak ena . . so pape pun semoga kak ena bahagia selalu bersama abang asfirdaus. . =P, and i think their wedding super gojies sebab walaupun on dorang punya day pun still lagi nak berlawak-lawak. .








source : facebook kak najahtul and kak ten =)

Entri Serbu Rumah Guru

Assalamualaikum wbt

Tetiba rasa rajin nak taip entry, ni sebenar dah tidur sekali round pastu tersedar then dah tak ngantuk, so tak tahu nak buat apa. . Entri serbu kali ni, aku dan kawan-kawan memilih rumah guru kelas kami atau lebih formal cikgu Tengku Saidatul Nur Hajar. . sepatutnya tarikh untuk kami menyerbu adalah pada 8 hb 12 yang lepas, so atas sebab-sebab tertentu habis tergendala rancangan. .so hari ni aku dan kawan-kawan berjaya jugak menyerbu rumah cikgu aku ni, heehe . . sekelas lol datang, kira macam jamuan gitu sebab haritu kitorang masa jamuan spm tak sempat nak bersama dengan cikgu ni, sebab she's in wad melahirkan seorang bayi iaitu bayi lelaki wow ayat skematik betul. . so hari ni kira macam hari menyerbu serta hari bersama guru kelas lol cengitu ayatnya =)


Aku pagi ni lepas saja breakfast aku tidur, tup-tup janji dengan kawan pukul 10 lebih cengitu tapi on that time aku still berbungkus dalam selimut, yeah nafsu setan! mengantuk  haaha =P mak pun dah tahu yang anak teruna dia ni ada meeting dengan kengkawan so tepat jam sepuloh pagi, satu siren mulut mak aku mengejutkan aku dari tidur wakaka hahaa, so bangun and siapkan diri, sebenarnya aku tak risau mana pun sebab cikgu ni jiran aku ahaks ngek =P and masa dalam kul 11 cengitu cikgu call aku suruh bawak kawan datang rumah aku dulu , sebab cikgu is not at home sedang amek makanan dekat satu tempat, aku ni apa lagi macam kucing mati anak lol berlari kesitu dan kesini, and bersiap takut-takut kawan-kawan datang betul-betul tapi kesudahnya tidak, dorang dah berkumpul depan rumah cikgu walaupun cikgu takda, so dalam area beberapa minit kemudian cikgu balik, and si gadis-gadis dengan segala hormatnya diperintahkan ke dapur memasak bersama cikgu, and aku dengan remote tv menghadap korea, nasib baik rumah cikgu langgan  astro korea, ceh buat macam rumah sendiri pulak ,well jiran aku =) tak kisah sangat, hahaa. .aku dengan korea tak dapat dipisahkan. especially bila taecyeon muncul =)



Hari ni merupakan bad day jugak sebab hujan ada kawan-kawan yang tak dapat hadir, actually perancangan semua ni nak buat dekat pantai the first tapi tak tahu pulak cangane leh buat dekat rumah cikgu, so > go on je la, and si jejaka jejaka santai melentok kesana kesini rileks sambil menunggu makanan siap, tapi tak siap-siap pun sebab cikgu tengah tunggu makanan yang dimasak oleh ummi cikgu if not mistake la, sebab imposible kot cikgu nak harapkan gegurl masak, aku rasa dorang semua aku riject buat bini masak tak reti =P ahhaa , aku on that time malas je nak turun dapur, sebab kalau aku sentuh dapur macam-macam la aku nak masak, well mewarisi keturunan nenek moyang . . so aku just let them memasak, memasak le sangat ahaks, tapi enjoy sebab dorang kat dapur dah macam mak jemah aku tengok. . semua gegurl masuk dapur, boleh kata peratus kecantikan dapur rumah cikgu hancus gara-gara dorang serbu. . teruk betul =) aku buat tak endah pun, still layan movie korea, then entah cerita apa tak tahu ashraff sinclair berlakon, oh memang mata aku umpama melalak nak masuk dalam tv tu, ahaks hodoh perangai =) then masa kat situ bajet sikit nak main facebook konon, aku bawak la laptop sebab dah janji dengan assistant moniter kelas aku nak amek movie korea yang melambak woww, memang terbeliak biji mata aku tengok movie korea yang bertimbun dalam external kawan aku tu, jeles tuhan sahaja yang tahu=)


Tengah main-main laptop datang la si penyibuk syahir nak main jugak, sibuk je, amek lah guna aku dengan kawan okay je. tak kisah mana. janji happy. then male talk between aku dan hubby cikgu, kitorang memang dah kenal kan so tak da istilah malu-malu lagi, ahaks =) hubby cikgu sporting gila kot, kasihan dekat mentee cikgu si athirah asyik kena buli je dengan aku and hubby cikgu, ahaha best sangat la, tapi on that time kitorang semua bengang dengan sorang mamat ni yang suka menimbulkan masalah dalam kalangan pelajar kelas kitorang, kerja dia menyusahkan orang je tahu, apa aku kesah sebab aku tak pernah nak tegur pun mamat ni dan family dia =P , ada ke patut kawan aku si syahir pergi tunggu dia dekat sekolah kononnya nak berkumpul la dekat sekolah dia and syahir tapi dia boleh pulak suruh mak dia hantar terus ke rumah cikgu, firstly kata tak kenal, apa ke teruk betul tapi kasihan la dekat syahir sebab dia terpaksa berhujan dari sekolah ke rumah cikgu semata-mata nak amek budak ni, tapi sikit pun tak appreciate. at least mintak la maaf. =P , so tutup cerita sal mamat ni . .


Hari ni hujan yang teramat lebat, dari start kul 11 hingga pukul 2 sorang demi sorang pulang, tinggallah aku orang yang paling jauh dari rumah cikgu (ekeke teruk! jiran aku tu)  tapi best la, hari ni , masakan pun tersangat marvelles! ummi cikgu masak sedap, gulai semua, tapi aku rasa macam tak best sebab aku lupa nak amek gambar makanan so tak le la nak letak sini, lupa punya pasal, tua dah aku 17tahun dah nyanyuk=) insha allah lepas ni rumah cikgu lain pulak jadi mangsa=) btw thanks to semua economy student for coming today=)

 aku tak tahu apa motif dorang ni,


 basuh ikan kot tu ahaa dorang lulus bab potong ikan =)


 memasak la konon =)



 kalau bab mengasuh anak, aku rasa bagi dekat gegurl kelas aku je hokay



 pantang nampak aku bukak fb dorang pun automatik nak bukak jugak, friend 4 ever =)



 dalam banyak-banyak orang, umairah je yang pandang kamera aku,



 sewa patung baby anas kejap =)



 anak-anak teruna economy


 anak-anak dara economy =)



budak ni lah yang keluar , yang selalu kitorang buli masa dia dalam perut mak dia dulu ahahhha =)

cikgu with hubby and umairah =)

'

thanks all for reading =)