Tuesday, March 19, 2013

Aku dan SPM | Hari ni

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Pada mulanya bila manusia dan manusia berbicara tentang result spm . saya dengan megahnya jawab “ errrrm tak kisah mana pun , buat tu buat dah, terima jela dengan redha keputusannya nanti “ tapi ! bila sehari dua ni sebabkan result STPM , telefon rumah jadi mangsa , semalam bersempena result STPM keluar ramai orang call rumah ,hati jadi tak tenang you !


Orang : errrk mizi dapat berapa ya dalam stpm ?
Mak : hah ? mizi spm la. Khamis ni baru taw keputusan.

Semalam di sekolah :
Teacher najibah : mizi result khamis ni, ada 4 hari lagi .


So. As a conclusion ramai gila orang yang caring pasal saya, asyik duk Tanya pasal keputusan saya, dalam fb apatah lagi . penuh orang hantar chat Tanya pasal SPM !!


So kepala dah start buat hal ni , pening dan stress memikir .
. . . . . . . . . . a g a k n y a  a k u  d a p a t  b e r a p a  A  e r k n a n t I ? . . . . . . . . . . .
Pertanyaan ni la yang asyik bermain dalam kepala ni, and hari ni . saya kena buli . dengan :

 cikgu saya : asyik buat saya berdebar je, mizi result terrrr hari khamis ni dokleh drive doh keto . ;P 

Abang pulak : dik result terrr. Kalau awak dapat atas pada 6 abang belanja ticket ke tempat yang awak nak pergi sangat tu , weyh mentang-mentang dah grad and kerja :P

Adik perempuan saya : kalau dapat tinggi aku tak ganggu dah kau layan movie korea.hahaha siap ketawa jahat lagi . sebab dia suka sangat ganggu orang nak tengok movie.

Parent /mamapapa. Mak dan abah : buat tu buat dah terima jela keputusannya nanti , semoga adik dapat apa yang adik nak.
Kakak saya belah abah : tunggu 21 mac ni, kalau nak hadiah.

So memang tertekan jugak bila asyik orang tanya je hati mulai gusar sebab rasa tak yakin je, malas nak target banyak-banyak kang ta dapat hancuss perasaan .
Doakan saya semua .

3 comments:

cik amal said...

good luck tau! amal doakan awak dapat lebih dari saya.. 6a 3b :)
kalau rasa nak share result tu, share lahh :)
jgn lupa bagitahu saya..hehe

shaFazie said...

InshaAllah kene yakin dek..
smga berjaya yerk

Carl Lesmana said...

cik amal : hehe insha allah . ada rezeki dapat lebih. hehehe =) thank you ya.

shafazie : terima kasih ya akak . =)