Tuesday, April 30, 2013

Adakah ini punca aku demam ?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Saya akan membahasakan diri sebagai 'aku' dalam entri ini. Sebab kalau guna 'saya' untuk bercakap tentang diri sendiri ni, macam skema ah. Macam tak feel. Macamkau diam sekarang budak nerd. Baiklah.

Okay , 2 hari aku demam since yesterday . yes aritu dah demam ni demam lagi, tapi aku rasa aku tahu punca dia , there are a few reason why i keep always involved in fever situation , hari ni pagi tadi lenguh-lenguh bahu kiri, aku tak tahu kenapa, so pagi tadi bila mak kejut bangun solat subuh siap suruh mandi bagai (atas paksaan) , sebelum aku masuk bath room tu, aku mintak mak tolong urutkan bahu , then aku rasa mak urut ke tak urut ke feeling sakit dia tetap sama , rasa macam lengan tu macam tak function langsung, mula-mula tu demam biasa saja , RUPANYA demam luar biasa .

Then, mak plan petang ni nak bawak pergi rumah tukang urut (ekceli aku geli bila orang urut aku) 
terus pujuk mak batalkan niat nak berurut tu, aku rela sakit dari diurut , geli geliman satu badan nanti. okay tak lawak. sebab aku some people boleh, some people tak boleh .


There are the reason why i get involved in fever situation this time atau kata nama lain, faktor aku demam lol xD.

First 
You know, since the KPM dah start bukak offer belajar situ sini, sana . aku dah dapat banyak offers la ,macam-macam insititusi ,and kptm aku dapat sebenarnya, tapi bila orang tanya aku cakap tak tahu, unikl pun aku dapat tapi aku dengan unikl bagai main tarik tali, nak tak nak, sebab aku tak pernah nawaitu nak masuk belajar situ , and apa yang aku tunggu sekarang. keputusan UPU, since the uitm aritu ada lagi yang dia tak bukak offers ,so kena tunggu mei ni lah jawabnya , so next week aku dah buat keputusan nak masuk Form6 , aku harap sangat aku dapat sambung dekat Tengku Mahmud, macam kakak aku dulu, and sekarang merupakan cikgu sejarah , sebab bff aku pun banyak dapat Tengku Mahmud, tapi malangnya aku kekal dapat di SMK Nasiruddin Shah, urmmm okay tak kisah mungkin takdir ALLAH , terima seadanya . 


Actually aritu adalah papa syorkan, and siap dah hampir-hampir nak isi borang MMU/ multimedia university, so on that time aku okay jelah, and aku akan dihantar ke melaka, oh tidakkkkkkk! sekali dua fikir memang okay, masuk 3 pat kali fikir, aku bincang dengan mak, mak cakap tak payah ! sebab takut menyusahkan papa kelak, sebab aku sendiri pun memang unconfident dengan apa yang bakal aku tempuhi di mmu kelak, course memang killer, law! sekian , then bila fikir-fikir aku terus tolak, and terus cakap papa and mama nak masuk form 6, lepas dapat guide dari kaunselor fb(untuk lepasan spm). so aku fikir, form6 pun apa kurangnya , kan ? dengan study style yang baru, ala-ala di u, sebab dia sekarang form 6 ada sem, so tak susah mana lah kot kekdahnya, sementara tunggu UPU, mahu naya aku tunggu tunggu upu last-last tak dapat , so i prefer to attend form 6, next week. lepas mengundi 8 hb mei daftar form 6, arghhhh kena pakai baju putih seluar hitam :P ni lah masalah utama yang buat aku demam kali ni, sawan kekdahnya main duk fikir nak sambung belajar mana.


Second -
maybe demam rindu, itu kata mak aku lah, on sunday aku bukan kemain ikut abang farhan aku jalan-jalan sementara dia ada dekat besut , kenkonon belajar kereta , aku lama gila tak sentuh auto, dia ajar aku bawak kereta lah, kekdahnya , aku limanam kali jugak kena marah sebab dia cakap aku nak berlumba, okay aku tak faham semua orang akan marah bila aku pandu laju ekeke, (cikgu memandu pun komen aku pandu laju jugak haritu), and we had our one day together , main gedempuk gedampar,cis ayat . and malam tu dia terus blah balik kl lagi, aku nangis sendiri , okekeke manja. sebab minggu depan aku dah jadi pelajar sekolah, so maybe after this aku dah takda masa nak suka ria bagai nih, :)


Third -
maybe sebab kena tinggal kot aku demam ni, yesterday seharian suntuk mak tinggal aku, 1st dia pagi tu dia sibuk dengan MARA PROGRAMME, adik aku hape entah, dekat MRSM kota putera, since adik aku and 11 others member dah jadi anak angkat mara, so after this kalau dorang belajar rajin-rajin dapat offers belajar di JEPUN, okay sikit pun aku tak jeles sebab bukan korea, so tahniah buat adik sebab kau bertuah jadi pelajar pandai, and siap semalam bawak balik cek RM100 lagi, and ari ni aku lupa nak tebus dekat pejabat pos, sorry ! and petang tu mak tinggal aku lagi keseorangan di rumah , mak pergi rumah tok ngah , balik lewat okay, kesian , and pagi ni mak sibuk dengan majlis apa entah dekat masjid dekat rumah , solat hajat . so tadi aku terkapai-kapai kesunyian , di lamun ombak kerinduan, ekeke. maybe nih kes aku demam kot ? 

Thank for keep calm reading my nonsense story :)

5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

get well soon occay adik?

Carl Lesmana said...

@Farah Waheda Wahid thanks akak ! :)

Sally Samsaiman said...

so, dah sihat ke belom?? kak sally baru start demam...nasib baik takde kelas minggu ni...get well soon ya :)

Carl Lesmana said...

@Sally Samsaiman masih demam lagi, habis lengan-lengan rasa lenguh , maybe musim demam kot kak ?

Ahmad Kamil said...

semoga cepat sihat kembali..=)

5 roommate yang akan anda temui

http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/04/5-jenis-roommate-yang-mungkin-anda.html