Friday, April 26, 2013

Mengidam !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua , sila terkejut lagi nak pengsan bila anda dan anda semua baca title saya malam ni , " mengidam " hoi, adakah saya bakal tet tet tet ? tak pun, haha ayat mengalahkan orang sarat mengandung, bhahaha =) cettt , haha . mengidam ? tahu tak mengidam nak makan apa ? Saya lekat perut nak makan "MAGGI CAWAN" *ayat mengalahkan makcik-makcik yang sarat mengandung limanambulan* . So apa lagi, tadi kebetulan bila bonda mintak tolong ke pasar mini yang dekat jalan besar area rumah , saya pun tarik lah secawan maggi , perisa tom yam! wow kelas gitu ,


Then balik rumah , bukan kemain paksa adik onkan pemanas air , sedangkan puterA gunung ledang ni yang nak makan ,haha. so bila dah siap bagai tu, puterA gunung ledang ni kemain makan maggi, padahal bukan kegemaran pun, mesti korang cakap saya ni 
"eh macam tak pernah jumpa maggi pulak si carllesmana ni kan ?"
actually MAGGI banyak sangat kenangan , 


Especially zaman sekolah la, bila terpaksa masuk Asrama semata-mata menghadirkan diri untuk kem-kem , so i will bring 3 of bags, (beg besar) and salah satunya beg sandang/ galas( yang orang bawak letak baju tu), dalam beg galas tu, saya setkan untuk makanan ringan salah satu menunya maggi cawan, satu beg besar mana sangat kan , bila masuk hostel lepastu kena kongsi-kongsi dengan kawan, malam pertama lepas tamat kelas or kem,sorang tukang panaskan heater then kami kumpul ramai-ramai buat bulatan makan maggi sama-sama, best ! so bila bekalan dah habis, on the spot keesokannya bonda akan hantar, sebab bonda tahu anak dia ni tak boleh duduk asrama, malam pertama bila masuk asrama mesti akan ada ,perangai tak boleh tidur, sampai lah ke pagi. begitulah rutin saya bila TERpaksa masuk asrama.


By the way , MAGGI CAWAN banyak betuol memori memori tersendiri, serius! siapa suka makan maggi cawan ? saya tak lah suka sangat, tapi bila makan ramai-ramai berselera ! so bila tahu akan ada kem , saya akan bawak maggi bukan sebab saya hantu maggi tapi semata-mata , sebab dah tahu makan maggi dengan kawan-kawan memang sedap! serius.


Sehari bila belum pergi kem (kebiasaannya) :
masuk market , tarik troli beli maggi cawan dan biskut , banyak-banyak . sebab bila kat asrama kita tak boleh la nak makan sorang, sharing is caring . kan ? mak ajar macam tu taw =) begitu jugak saya, bila tak tahan dengan masakan kantin asrama or tempat mana-mana kem, saya akan menangis call mak cakap makanan tak sedap, so bila menangis mak akan hantar , yahoo. lepastu boleh makan dengan kawan-kawan, ramai-ramai =) best sangat .

 kemain eksited.



 tengah mendidih lagi, tapi gagahkan diri makan=)



done ! i miss the maggi moment, it remind me about friendship!

Thanks for keep calm reading my blog.

10 comments:

||aLeaSaRa|| said...

wsalam menjawab salam di atas he3...

owh br2 ni kt ofce dlm kul 3pm mcm tu,ujan,dhlah bilik beraircond tiba2 rs lpr.pakat ngn ofcemate nk trn bwh gi kedai beli maggi in cup..rs kari n tomyam..

yg best tu ms kami makan,bos terhidu keharuman maggi.dia srh sorg lg ofcemate gi belikan maggi tomyam he3....

Carl Lesmana said...

@||aLeaSaRa|| hehe btw thanks for reading, memang best berMAGGI bersama rakan2 kan. kenangan tercipta . hihi

Tinta Lana said...

Salam carl :)

Lana jrg mam megi cawan, biasa yg bungkus punya. Masa diploma, duk asrama kan, dlm sminggu tu, 3-4 kali gak la melantak megi,hahaha

Jimat n senang nak sedia. Kdg2, takda mud nak cri makan, makan je la megi.

whinxe said...

wah! sedapnye....terasa nak makan pulak memalam camnih.^^

ehh...jom singgah blog kite pulak. :)

http://cikjannstory.blogspot.com/2013/04/sabun-susu-beras-collagen-k-brothers.html

Carl Lesmana said...

@Tinta Lana waalaikumsalam , yup. carl pun kalau kat rumah tak pakai yang cup punya, pakai yang dalam plastik tu je, sebab pergi asrama or kem dah sah sah susah nak cari mangkuk, hihi sebabtu bermaggi cawan , hehe tapi memang best !

Carl Lesmana said...

@whinxeokay2 :) hihi memang sedap, especially bila ramai-ramai . hahaha.

Scarlett O'Hara said...

Nasib baik mengidam maggi je.

Carl Lesmana said...

@Scarlett O'Hara hehehe. tajuk mengidam tu dah macam orang mengandung limanam bulan kan >_< hihii

Mia Liana said...

tajuk entri mengidam.... buat suspen je.. baru nak skit maggi tu, tapi dah licin.... huhuhuh

Carl Lesmana said...

@Mia Liana hehe hope one day dapat jumpa kak mia , pekena maggi cawan pun okey . hihiihi .