Monday, April 22, 2013

Sampai bila nak kena ujian ?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Dua tiga hari ni kesihatan saya tidak berapa nak baik, tiba-tiba saja rasa lelah tanpa tahu puncanya . Kadang-kadang tu terkejut dari tidur pun rasa macam lelah sampai nak kena masuk wad, kalau ikutkan abah ni memang kena masuk wad, tapi saya dah boring dengan dunia hospital .

Dan hari ni, terkejut dek tadi masa tengah tidur dalam area 10 am, dapat satu panggilan. Oleh kerana dek terkejut dengan deringan telefon , dup dap dup dap tidak berhenti, nak bernafas pun tak tenang .

#YA ALLAH jauhilah hambamu ini dari simpton-simpton yang tidak diingini .
Bila sakit jer. ingat pulak apa ayah angkat saya / ayah sya Wan Ramizu Azhan pernah kata dulu , time tu beberapa hari sebelum nak amek test jpj , kebetulan time tu ayah sya saya baru keluar wad, dek serangan jantung, tapi tak lah teruk mana .

" kalau kita nak mati, tengah test JPJ pun boleh mati "

You know ? that scarry me. And bila sakit terus ingat mati . dalam hati kenapa lah time ni nak kena lelah bagai , sedangkan bukan ada pape yang serius pun, cuma terkejut dari tidur je kot, tapi sampai sekarang dubdap dubdap. nak bernafas pun tak lepas.

sekian.

5 comments:

Syuhada Nasya said...

lelah ? bnyak buat kerja kot aak ni. rest in peace ya :)

Carl Lesmana said...

@Syuhada Nasya thanks akak :)

NM03 said...

masih dupdapdupdap??

amek wuduk, baca al-quran... in shaa Allah... akan tenang semula :p

azzey said...

as slm

mudah2an baik2 je ye...:)

fiza saiza said...

Insyaallah..tak ada apa2...
Semoga sihat selalu :)