Monday, May 27, 2013

BBQ Perpisahan

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


This is about yesterday . One day before , aten call ajak keluar as she promise with me before , sebelum dia pergi belajar . So , pagi kelmarin , ilham datang amek saya dalam pukul 10 lebih gitu sebelum amek aten . So lepastu kitorang pergi sekolah dulu , sebab luqman tunggu dengan dia punya kereta , so semalam pergi bandar tu dua buah kereta , crv si ilham dan myvi si luqman . kira macam konvoi . okay la , actually i write this entry with a lot of tears drop , i'm gonna miss Ilham . my sweet bestfriend and fatin my pendengar setia .


Lepas amek aten , terus ke singgah kedai makan jap , teman si ilham bekpes . Kami in da morning 4 orang , saya ilham aten dan si luqman . huh :P so lepastu teman aten shopping dekat pantai timur mall kejap, and dalam tengah jalan-jalan i sempat grab dua cover for my blackberry and for my nokia . And something bad happen to me , masa tengah jalan-jalan tu . I meet unshould meet people , rasa geram and tetiba berpeluh-peluh . okbai let it be my secret .


And lepastu teman aten beli baju and cuci gambar , sebab dia daftar uitm 2 june ni . omg nampaknya saya akan ditinggalkan , terus feeling. so lepas settled semua tu kitorang pergi amek luqman pulak dekat rumah dia, sebab dia balik hantar kereta dulu , sebab weols nak ke pantai bukit keluang , amek my little bambam ada kelas di MRSM KOTA PUTRA , so sebab abang ilham ni sangat sporting dia okay je pergi amek adik dekat mrsm .and ilham ajak kami , saya fatin and adik join bbq dia and kawan2 .lepastu kami singgah ke masjid untuk solat zohor , masjid kampung limbungan kalau tak silap . hehe lepastu singgah pantai bukit keluang kejap ,feeling ombak ghindu sambil beli makanan . then gerak ke pantai air tawar , sebab planning bbq dekat air tawar , serius cakap saya pura-pura happy sebab dalam hati saya menangis . siapa nak ajak saya keluar lepas ni ? and bila saya dapat kereta nanti siapa saya nak bawak keluar ? uhh sedih.


Ilham is different from others , dia nampak rockers tapi mempunyai hati yang cukup penyayang , dia suka budak kecik taw . and saya sayang dia sebab saya tahu dia tak pernah kecewakan saya . okbai dia kawan saya sejak tingkatan 1 sampai sekarang and harap sampai kami dah kawen pun kami akan still berhubung , dia umur 23 24 nanti da plan kawen :P saya akan menyusul bila umur 25 . omg (mencelah sebab sekarang musim makan gulai )heehee


By the way i am really sad because i will loose my friend , and i'm happy because they going to continue their ambition . Aten ilham  ketahuilah saya amat menyayngi anda berdua , kalian umpama kakak dan abang saya .

So , saya anggapkan sesi berbbq dengan kawan-kawan ni , adalah hari terakhir kami bersama . sebab semua akan ke poli , ke uitm dan termasuk diri ini sendiri , tapi saya nak kekal di tingkatan 6. saya tak boleh jauh dengan mak , kalau dapat u area kl memang pergi sebab abah ada dekat sana , ni jauh dari sangkaan . so just stay with form 6 :)


camwhore haruslah wajib =)


dah start bakar ayam, tapi i lari jauh2 . i taakut api hahaha


adik dengan kak fatin dia .


the orange one i grab masa tengah jalan teman fatin dalam pantai timur.



semuanya hangit pada permulaannya =P


We will miss you fatin .


I love them !! so much


ayam oh ayam


my sweet bestfriend forever .


them =)






sempat lagi bagi kucing makan , oh peliss minat kucing betulllll.





Thanks for reading .

Friday, May 24, 2013

Luahan hati buat sahabat !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Sahabat . dulu kini dan selamanya hati aku berbicara , sukarnya kehidupan tanpa seorang sahabat . sahabat aku umpama adik beradik , kami gaduh . kami ketawa , kami makan bersama . kami yang memecahkan kesunyian di dalam kelas dengan hilau tawa, kini masing -masing membawa diri . Demi mengejar cita-cita masing-masing , namun aku bersyukur kerana aku masih tercampak untuk menyambung pelajaran di sekolah  dan bersama-sama dengan guru-guru, walaupun telah mendapat tawaran belajar , tapi aku tolak semua tu atas dasar-dasar tertentu. mungkin suatu hari nanti aku bisa menangkis kesedihan ini , aku sedih . iya aku sedih . dan tersangat sedih , tapi aku berfikir sejenak . aku harus berusaha gigih demi mengejar cita-citaku . Mungkin ada hikmah disebalik setiap apa yang ALLAH dugakan , sahabat . Ingatlah, walau dimana pun kalian berada , walau sejahat mana pun aku sama kalian . Aku sangat menyayangi kalian . Selamat menyambung pelajaran buat semua sahabatku , InshaALLAH kalian akan tersemat dihatiku buat selamanya .
5SC1 , 5EKO , 5K serta kawan-kawan baruku dari SMK PERMAISURI NURZAHIRAH. kalian akan menjadi ingatanku buat selamanya .


Sahabat...
Ada dalam suka dan duka
Saat tertawa ataupun menangis
Saat terdiam ataupun marah

Sahabat...
Kau warnai hidupku
Kau berikan rasa dalam hatiku
Bahkan kau sinari aku dengan kasihmu

Sahabat...
Canda tawamu menghiasi sanubariku
Bayangan dirimu selalu terbawa sampai tidurku
Beruntungnya diriku memilikimu

Sahabat...
Kukirimkan tanda kasih ini
Sebagai pengikat tali persaudaraan kita
Yang tak akan pernah terputus
Sampai kapan pun jua

Terima kasih sahabat
Doaku selalu mengiringi langkah kita
Berjalan bersama indahnya waktu
Membentuk mutiara persahabatan


xoxo : mizi "Aku sayang kalian =( =("

Thursday, May 23, 2013

Friendship never End

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Once we have been called as sahabat , it mean selamanya kami sahabat . Begitu lah kami , i mean my friend and i , dalam persahabatan ada gaduh , ada gembira, ada duka , ada sedih , ada senyum tawa bagai . Hari ni , kami saya dan beberapa lagi kawan berkumpul di rumah Nur Fatin Haji Mohd , majlis solat hajat sempena Fatin akan menyambung pelajarannya ke Universiti kelak , Tahniah Aten . belajar rajin-rajin darling , kau lah kawan baik aku dunia akhirat =)

Actually weols planning sejak semalam lagi, mula-mula plan lepas balik sekolah nak terus gerak ke rumah aten, and memandang kami yang bergelar PRA U ni , balik sekolah pukul 1.30 , so bajet pergi rumah aten pukul 2 gitu . And mulanya saya ingatkan si Athirah direct go there , sebab dia drive and bawak kawan-kawan ke sana, rupanya tak dorang sampai sekali dengan saya dalam pukul 2 lebih gitu . Yang bagusnya kesian adik saya , saya paksa dia keluar kelas 1.30 patutnya dia 2..05 baru balik , so tadi kira ponteng last minute , sebab last subject dia bersama dengan ETA , since dia tak berapa minat dengan abang salleh dia rela korbankan masa dengan abang leh demi nak ke rumah kak Fatin kesayangan dia ,

So, tadi ke rumah pikah dulu and tunggu pikah siap . and sampai kat rumah aten , disambut mesra oleh uncle Mat , or cikgu mat . And sementara weols makan weols semua tunggu semua kawan-kawan sampai dulu, and last tu cikgu Yus sampai , aka fatin mother in law. I just noticed something there .


So just let the picture talked =) ni team girls okay , saya dengan ilham je laki , tapi tak sempat nak snap dengan ilham . and team lelaki dah balik dah sebab dorang datang awal , balik sekolah terus datang =)


 The girls of the day =)


 Kaiyisah and Ahza =) motif tangan icah tak tahu .


 Fatin cek , athirah , umi , and ewa . model pisang =)  btw this situation make me laugh, umi jumpa pisang belakang pintu . hahaha


 amekaw pakat makan pisang dah la =)


 Icah , ayunya kau . macam nak naik pelamin , wakaka =)


 Umi , aten and suha
p/s: umi mak mizi perasan ingatkan umi pakai topi , haha rupanya lampu =)


 ratu pisang dimenangi oleh athirah =)


 dari bawah =)


 saya nak jugak , tapi dengan si icah . hahaha muka dia memang lucu habes xD


 Friend never end =)


 adik dengan kak icah dia , 


menantu dan mertua . =)

Thanks for reading =)



Wednesday, May 22, 2013

HAPPY BIRTHDAY MAMA

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

22 MAY.

Happy birthday mama ! Puan Noor Mah Bt Yaakob

Mama , thanks for being my good mentor .

About mama !
1st mama adalah bonda kedua saya setelah mak saya . Proud being her anakanda =)

Seorang guru bi saya, yang tidak jemu ajar bi saya sampai tiap kali kelas and bila time novel saja , mulut saya tak henti-henti menguap . heeehe walaupun saya tak dapat A++ dalam spm lepas, saya tetap bangga sebab dibawah tunjuk ajar sebagai mentee beliau saya sedikit sebanyak reti mempraktikkan bahasa inggeris . Sehinggakan saya tak kekok untuk berbahasa inggeris =) thank mama, also thank sebab pilih saya jadi anak angkat , sebab saya tahu ramai gila yang cemburu bila dikhabarkan saya anak angkat mama , sebab mama favourite teacher to student , sebab mama jarang sekali nak marah orang . :(


Seorang yang pandai memasak, such as my favourite food spaghetti . saya suka mama masak . bila habak dekat mak , mak angkat tangan awal-awal tanda menyerah kalah . haha bab spaghetti mama menang =) .


Mama seorang ibu kepada 4 puteri jelita , kak Dila . kak Mira . Alisa . and adik Arina . serta seorang ibu kepada seorang hero . Bemangg . hihi


Tempat saya mengadu dikala punya masalah yang menggangu fikiran saya , yes saya seorang anak manja . tak cukup dengan mak , dengan mama mama sekali kena jadi pendengar , haha btw i'm really appreciate mama , sebab dia adalah seorang yang sporting =) bodeekkkk mama macam mak saya . serius . she best , understanding and caring =)


Seorang blogger , kalau anda kenal siapa white cappunol, anda kenal lah siapa mama saya , try search google " whitecappunol " . and anda akan kenal beliau =) *no tagging*


Last but not least , mizi sayang mama selamanya . once i'd been called as son , forever you will be my mama . Thanks mama for everything , 2012 really give a lot of sweet and bad memories , but dengan adanya mama saya kuat sebab saya rasa "eh mak aku ada dalam sekolah" arghhh tak kisah dia hanya mak angkat pun , janji hati saya sangat mudah terasa , omg . mama dengan mak sama , that why i love mama too .

Anakanda sayang mama, inshaallah anakanda akan buktikan anakanda mampu berjaya suatu hari nanti , mama tunggu .

p/s: seribu kemaafan kepada mama sebab tak dapat nak celebrate birthday mama tahun ni, sebab ramai kawan-kawan dah takdak . btw tadi ada pesanan buat mama , 5 economy 2012 student also love mama .


this is my mama , again i pu this picture .

the last year video , keep watching .
Thanks for reading =)

Tuesday, May 21, 2013

Alhamdulillah Blog dah kembali okay !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Firstly i am so sorry sebab lama gila tak update blog , 2 3 4 hari mood menaip hilang sebab , masalah header blog menjadi kehitaman pada backgroundnya .


Rasa nak menangis iolss tahu, mana tak nya blog ni umpama nyawa , sayang giler-giler dekat blog, 3 hari duk godek-godek sampai jenuh duk tukar templates macam kucing hilang anak , pergi sekolah pun rasa macam nak bawak laptop je , sebab nak sambung edit dekat sekolah . sayu hati tahu .

And malam ni , tadi memang macam give up sangat , terus contact adik Nabeel Fikree, pereka blog Carl Lesmana , terus ngadu masalah blog ni , and dia bagi tuto . alhamdulillah semuanya kembali okay .

#ENTRI HARI GURU PART 2 tertunggak sebab masalah ni, maaf semua :(

Insha allah akan sambung esok , btw Alhamdulillah syukur sangat . nasib ada si nabeel ni , kalau tak mahu meroyan la i .

Sunday, May 19, 2013

Problem

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Blog is under construction .
sorry for the technical problem .
it will be okay soon

Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru 2013 Part 1

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Maaf , jarang sekarang ni update . tapi tetap gatal nak update , idea mencurah-curah . by the way SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA WARGA PENDIDIK , TERUTAMA GURU SK AMER , GURU SMK NASIRUDDIN SHAH , SERTA GURU TBK KEMAS AMER .

memandangkan saya terlalu sibuk , saya cuma nak post sekeping saja gambar malam ni, esok saya sambung lagi. penat betul saya dengan kawan-kawan kena handle game for teachers day and ilham akan buat show besok dekat sekolah , nantikan :) esok full entri . ok babai

SELAMAT HARI GURU :)


Tuesday, May 14, 2013

The ONDE -ONDE team !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello you guys , So far so good ALHAMDULILLAH , i can get back my mood in writing for my blog, terasa janggal pulak sebab saya beberapa hari tinggal dunia blog ni , kan ? hari ni orientation weeks berjalan lancar seperti biasa , tapi hari ni adalah hari Pemantapan Disiplin season 2 la kekdahnya , sebab last week dah season 1 , so hari ni merupakan hari spotcheck gitu , and a beberapa kawan terkena dalam spotcheck hari ni , sebab tali pinggang tak sesuai , rambut panjang , seluar tak menepati piawaian form 6 , tudung tak klim , and banyak lagi . and at the morning the programme is handled by Encik Mohd Hantta , the form 6 lecturer disiplin , and actually the orientation weeks a little big make me happy la, dengan gelagat kawan-kawan yang super awesome gitu , yeah by the way for this year SMK NASIRUDDIN SHAH get a new unmuslim member from SMK PERMAISURI NUR ZAHIRAH , since our school never had chinesse  or siamesse guy , i am so proud with her because choose smkns as a place for her continues her study . nama dia lupa tapi orang panggil "Suni" if tak silap . bangga kejap sebab nanti ustaz cakap our school akan dapat cuti bila chinesse new year kalau tak silap . wakaka thanks suni because choose our school :)


Okay back to our topic , about "ONDE -ONDE team " maybe you guys will be wondered what has happened with the onde-onde ? right .


Suspen kejap !

It was about 11 am, masa tu saya dengan 10 orang others pelajar yang kena jadi helpers , for the coming teachers day celebration , kena pergi bilik guru sebab nak discuss apa yang perlu kita buat and lakukan , sebab we all need manage a game for the coming teachers day , terkejut bila kena angkut air dalam baldi bagai , by the way i don't think we need do that kot, maybe cikgu yang sediakan cuma kami ni jadi pengadil lah kan .


And lepas bersurainya meeting kami 10 student with a guide teacher, kami pun masuk kembali ke dewan untuk sambung orientasi , and tetiba bila tengah jalan kan ? Nizalman or i prefer call him as Mat Abu as panggilan manja , panggil saya join team dia, masa tu aktiviti bersama our cikgu disiplin as you know ayah angkat dalam entri lepas , sila cari dekat sidebar kalau nak tahu . tak pun baca sini " birthday celebration cikgu raini " .

so saya dengan keadaan terpinga-pinga " eh eh serius kah aku nak join team ni " ? btw bila join team mat abu memang the best , memang senak perut dibuatnya . dalam team tu happy la sebab ada my favourite friend si ramizu , favourite sebab apa , i'm proud with him sebab dia banyak gila aktif dengan aktiviti sekolah . dengan sukannya , dengan dikir baratnya , dengan itu dan ini macam-macam . and the team ada sembilan orang , and masa si abu ni undi number we got the 9 from 10 . haha nombor 9 , team pun sembilan . so our team is , abu/nizalman , shahril , me , ramizu , izzudin , hisyam , hanif , akid and rahman . dorang semua ni memang awesome , lucu and asyik buat saya sakit perut sebab duk ketawa dengan gelagat dorang . 



And masa kena bagi team tu, kita kena cari nama kumpulan , si rahman pulak kasi nama "BUDU" cewahh kenkonon different from others la kan ? and si hisyam bagi nama budu selera kampung bagai , and the last one si ramizu dia teriak nama "ONDE-ONDE " masa nak kena register depan cikgu tu, saya tak henti-henti duk ketawa sebab nama onde-onde , you know me right ? sila imagine saya ketawa . hahaha . heran sebab team ni saja yang different , team lain macam-macam nama dia bagi, as syakirin lorh , gwiyomi loh , and macam-macam but our team is really different , actually kitorang tak serius mana pun, cuma nak kasi happy -happy this orientation week, rasa tak nyesal la sebab join team ONDE ONDE ni sebab make me laugh , wakaka. asyik dok ketawa sampai masa nak presented our tugasan iaitu " MASALAH SOSIAL GEJALA LEPAK " dorang dorang ni semua kemain duk ketawa , sehinggakan saya sendiri pun macam terketar-ketar nak pegang mikrofon , hahaha btw ALHAMDULILLAH our team delivered our presentation dengan terbaik , and we got pujian from cikgu raini taw, dia cakap penerangan yang jelas lagi lancar , and the last before we leave , si izzudin pulak berpantun . it sound like this : ?

pergi ke hutan membawa kapak ,
pokok di tebang di bawa ke kedah ,
anak jantan asyik melepak ,
membuang masa tanpa faedah .


How cool we are right ? hahaha. rasa bangga sebab our team diffenrent from others , sebab team lain satu je bagi peribahasa , but my team berpantun kekdahnya till make the student in the open hall ketawa sakan dengan gelagat si izzudin ,


Btw i'm so sorry sebab nak letak gambar dorang pun memang tak sempat nak snap tadi, tambah saya sorok kamera lol takut spotcheck , mahu naya saya . saya selalu prefer bawak kamera dalam beg not my dslr tapi kamera kecik sebab senang nak amek gambar bila ada desperate even gitu , macam terdesak . tak kan lah nak pikul dslr tu , dahla berat . macam galas apa ntah .


Btw thanks you guys sebab dah buat saya ketawa sampai nak pecah perut , team ONDE-ONDE memang terbaik , kerja dia asyik nak bommm orang je, hihi btw dorang boommm boomm pun dorang kira macam kidding la, nothing is serious. i like friend with them sebab dorang friendly , later saya letak gambar semua team onde-onde ni dekat blog ni . kay ? sebab hari ni memang tak sempat gile nak snap gambar . serius !

 see. ini cikgu raini , favourite teacher saya ever. dia lah cikgu kesayangan saya dunia akhirat, dia jaga saya dari tingkatan satu sampai lima and sekarang saya dah masuk form6 bila di sekolah, wakaka bangga  dengan cikgu raini . yang handsome ni ! dia selalu backing saya setiap masa



ni abang sweet nih yang ebrbaju putih ni lah ramizu , my fav friend . tengok baju dia "majlis sukan negeri terengganu , btw proud with mizu " and yang baju hitam irwan , dia tak masuk form 6 maybe dia akan sambung study kat mana-mana kelak :)

Masuk form 6 , sementara tunggu UPU ni memang awesome , especially bila kena dengan cikgu raini , bangga sangat-sangat dengan cikgu raini, sebab imagine cikgu disiplin nak kena handle budak nakal-nakal kan ? thanks for reading ! till we meet in others entry :)





Saturday, May 11, 2013

My Facebook Status sempena hari ibu

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selamat hari Ibu EMAK


Thanks for reading :)

Khas buat mak . I ♥ you :)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Aku berangkat sekarang untuk membantai lawan
Untuk berjuang dalam pertempuran.
Aku berangkat, Bu, dengarlah aku pergi
Doakanlah agar aku berhasil.

Sayapku sudah tumbuh, aku ingin terbang.
Merebut kemenangan di mana pun adanya.
Aku akan pergi, Bu, janganlah menangis
Biar kucari jalanku sendiri.

Aku ingin melihat, menyentuh, dan mendengar
Meskipun ada bahaya, ada rasa takut.
Aku akan tersenyum dan menghapus air mata
Biar kuutarakan pikiranku.

Aku pergi mencari duniaku, cita-citaku
Memahat tempatku, menjahit kainku
Ingatlah, saat aku melayari sungaiku
Aku mencintaimu, di sepanjang jalanku.


xoxo : carl

Bila NIKMAT makan hilang buat sementara

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Menaip kali ni feeling kejap , pasang lagu Judika-Bukan dia tapi aku . Rasa sedih and konfius sangat . Ni baru saja lepas okay sikit , sebab tadi sedang saya menaip entri ni . Tetiba batuk-batuk then ke toilet and bowww kebabowww , saya mengeluarkan kembali apa yang saya makan pada malam tadi . And lepastu tu mulalah nak kebabow jatuh depan mesin basuh depan pintu toilet . Then bonda suruh masuk tidur sambil tadi dia teman saya kejap sambil bukak tv dalam bilik saya tu, lepastu saya suruh dia pergi tidur . sebab saya tak tahan tengok dia , macam kesian pulak, walhal saya ni tak mengantuk pun. Then teruskan ku gagahi menyambung kembali menaip entri .


Okay talking about "Nikmat" lah kan , nih ALLAH mungkin tengah memberi satu ujian yang amat berat padaku lah kan , sebab already two weeks badan saya ni lemah longlai , makan nasi pun tak lalu. last makan nasi khamis minggu lepas , masa tuh makan nasi dengan kakak masa dekat KFC lepastu saya tak jamah dah nasi , sebab bila makan saja akan rasa gatal tekak nak batuk, lepastu muntahkan segala makanan , so based on title la kan , tu lah nikmat yang saya terasa hilang buat sementara , iaitu nikmat makan . Nak makan terasa tak lalu sangat , semua makanan rasa tawar .Bonda paksa makan , tapi nasib sometimes bila makan okay lah jugak rasa , tapi bukan makan nasi . uwaaa lamanya tak makan nasi .


And tonight, tadi saya memberanikan diri menjamah nasi , lepas dipaksa oleh bonda sebab katanya dah terlalu lama saya tak makan nasi, hampir seminggu , aritu masa dekat sekolah pun saya tak sempat habiskan nasi saya, yang jelasnya kawan saya yang tolong habiskan. and tadi bila makan tu, saya rileks2 dalam area 8 pm lagi saya makan , so tadi before we get a sleep. Bonda sediakan some kuih and we had a coffee time together , tapi saya tak jamah pun kuih . minum air pun sikit je , then duduk kejap baca blog orang and terasa nak muntah terus masuk toilet , and memuntahkan segala makanana, and terasa perut sangat kosong , tapi tak berani nak telan makanan, so redha saja . dah la tadi rebah depan pintu toilet depan washing machine, nasib mak ada kalau tak sendirian mahu naya diri ni ,


So okay , " bila korang punyai selera makan, makanlah sebanyak mungkin apa yang kalian nak makan , jangan sayang duit untuk makan, macam saya dulu pun saya kuat makan , so sekarang bila ALLAH tarik nafsu makan saya seketika saya kena redha, and saya bersyukur sebab sebelum ni ALLAH bagi peluang untuk saya nikmati pelbagai makanan, dan saya telah menikmatinya , dan mungkin ada hikmah di sebalik ketidakseleraan saya makan / tak lalu makan ".


And serius bila sakit kita mula teringatkan semua ahli keluarga kita kan , saya yes ! saya teringat dekat abah saya yang jauh nun disana, KL . kalau ALLAH nak ambik nyawa saya saya harap saya berada di sisi Abah and mak, atau disamping mama mahupun papa. and terima kasih kepada kakak dan abang saya yang mengambil berat tentang saya .

Saya : abang , adik ni dah nak mati kot tunggu kubur panggil kot ?
Abang : adik !!!!!! please jangan cakap pasal mati. (Sambil hikhokhikhok menangis maybe) sebab dengar suara macam orang tengah sedih .
so ? i know abang sayang saya kan ?

Kak Ela : adik gi tido nuh, gi rehat .
Saya : puas dah berehat .
Lepastu dia sambung ceramah saya , itu dan ini. hehe

By the way saya tahu ada lagi orang sayang saya, tapi mak selalu pesan kita kena ingat akan kematian , mak kan kalau cakap pasal mati mesti dia nangis, adakah perkataan mati ini sensitif ? kalau takdir ALLAH saya mati, saya kena terima tak gitu ?

so korang, hargai waktu makan korang sekarang , nikmatilah makanan-makanan sebelum tibanya waktu tak lalu nak makan :) weheeehe


nah muka budak shakiiittttttt .

Thanks for reading .

Thursday, May 9, 2013

Hope Is The Thing With Feathers

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Hope is the thing with feathers
That perches in the soul,
And sings the tune--without the words,
And never stops at all,

And sweetest in the gale is heard;
And sore must be the storm
That could abash the little bird
That kept so many warm.

I've heard it in the chillest land,
And on the strangest sea;
Yet, never, in extremity,
It asked a crumb of me.


xoxo :carl " good night"

Wednesday, May 8, 2013

Simple Giveaway by Nabeel Fikree

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته





Assalamualaikum.





Terima kasih bebanyak kepada mereka semua yang dah sudi jadi sponsor untuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree untuk kali ni. Giveaway kali ni dinamakan sebagai Simple Giveaway sebab hadiahnya simple je. Tak lah banyak mana meletop vavavoom pon hehe. Harap mendapat sambutan dari korang sebab senang je nak join. Guna cara kopi dan pasta je!





Simple Giveaway by Nabeel Fikree


Harap giveaway ni akan mendapat sambutan dari korang. Alang2 kan, bila dah baca tu teruslah join hihi. 


SYARAT-SYARAT :

  1. Follow blog NabeelStories.Com dan jangan lupa follow blog sponsor jugak!
  2. Buat satu entri bertajuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy kod yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry.
  4. Tinggalkan link pada ENTRY INI sahaja!




NAK TAHU SENARAI HADIAH?
NAK JOIN? JOM KLIK SINI !




My Everyday Begin

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Lagi dan lagi dan lagi , My everyday begin , woha ayat tak boleh blah title macam haprak , by the way yes darling-darling ku sekalian , hari ni my life as a student begin back,  macam budak nerd pergi sekolah kasut besar , seluar slack hitam(aku benci pakai slack sebab suka bergerak) baju putih macam nak pergi opis , like abah pergi kerja, eww saya tak suka pakai baju gitu , i was like my old one baju yang real-real budak sekolah . and after this kena pakai batik, uwaaa tak suka sebab baju tu suka bergoyang ngeee :)


Talking about nerd kids , today i'm back as a budak nerd pergi sekolah pakai baju putih berseluar hitam, saya malu ! sekian  . well 5 tahun saya jadi librarian and masa form 1 lagi saya masa orientasi seminggu dan minggu depannya saya dah kena tukar pakai baju kaler ala-ala yellow oren gitu, sebab dilantik sebagai librarian sekolah. terima seadanya , walaupun bertahun-tahun jadi librarian and cikgu hampir gaduh sebab cikgu pengawas nak amek jadi pengawas, tapi kita kan jenis sedar diri . "aku berdiri dan megah dengan librarian tak kan bila dapat offer pengawas aku nak lupa diri " so tak la kan saya bukan jenis lupa diri okay, so i continue my day as librarian sampai lah form 5 . 


And hari ni macam aneh semacam je bila pakai pakaian budak form 6, saya masuk form 6 pun mungkin sementara atau mungkin selamanya , sebab keputusan UPU comings , inshaALLAH dapat u kelak saya tinggallah form6 ini , tapi hati dah mula sayang dengan form 6 , yang tak boleh blah serius saya sangat geram dengan some form 6 teachers , ayat dia macam nak usir kitorang tak nak bagi belajar lah . lima nam kali duk cakap ayat yang sama.
" masuk form6 ni susah, so baik lah kalian berhenti awal-awal "


aku ni berfikir , i am not a stupid so no need lah to talk like that , zaman sekolah pun nak kenal D E atas paper pun susah paling stupid sangat pun dapat C , okay . so when the teachers talk like that terguris hatiku ini and terasa macam nak angkat kaki lepastu blah dari muka nasiruddin shah, ingat nak pindah sekolah je, tapi gpk form 6 cakap after two weeks, malas aku nak tunggu . maybe some student buat i dont know je, tapi jenis orang yang berperasaan lebih ni aku terasa macam orang nak halau aku jer, aku tinggal KPTM pun semata-mata nak masuk form 6 , sabar mizi sabar . okay stop !


Anyway , i love form 6 style, sebab ini arahan parents so what parents said sometimes berguna kan , so bila my parent parent cakap masuk form 6 okay , so i masuk lah . hari ni pendaftaran okay , sebab tak banyak sekolah yang menjadi penghuni nasiruddin shah , bangga kejap. sebab some usual school dah berpindah ke others school. so tak banyak buah sekolah la, happy kejap. yihaaa and i meet again my bff syafikah, athirah , syahir , mukmin , and others . rasa macam syiok gila and tak bosan . tapi one more thing i am worried about the future class i will masuk, sebab tak tahu nak pilih aliran apa. sedih sangat ! okay let it ,


By the way i am so happy , sebab i got two pairs of shoes. baru gitewww. haha semangat sekolah berkobar-kobar , thanks mom and family for supporting me . I love you guys .

Tuesday, May 7, 2013

Short Post !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tomorrow is the begin of my new life , i have to struggled the best from the best for my form6 studies . Actually i have canceled my future studies at KPTM and MMU, or if the UPU answer out i never will attend u kot ? , i prefer to attend form 6 because of the request from my family , so i think form 6 is the best for me . so tomorrow definitely changing everything, and i want to make my name up again , because my name has been down in spm , so insha Allah in STPM i will do the best :)

Tomorrow
Time : 9 a.m
Register place : SMK NASIRUDDIN SHAH BESUT TERENGGANU .
Course : "KEMANUSIAAN" 
but , i prefer to choose Economy for my class, inshaALLAH, hope tomorrow will be the best day and i can meet a new friend .

kbai love you guys , thanks for reading my story .

Thursday, May 2, 2013

I have nothing to say !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


ini baru ubat demam ? belum masuk batuk . cap kelapa laut . cap ibu dan anak . ubat lelah .

i'll be back after i'm recover from my fever . k salam sayang assalamualaikum selamat malam sekalian :')