Wednesday, May 8, 2013

My Everyday Begin

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Lagi dan lagi dan lagi , My everyday begin , woha ayat tak boleh blah title macam haprak , by the way yes darling-darling ku sekalian , hari ni my life as a student begin back,  macam budak nerd pergi sekolah kasut besar , seluar slack hitam(aku benci pakai slack sebab suka bergerak) baju putih macam nak pergi opis , like abah pergi kerja, eww saya tak suka pakai baju gitu , i was like my old one baju yang real-real budak sekolah . and after this kena pakai batik, uwaaa tak suka sebab baju tu suka bergoyang ngeee :)


Talking about nerd kids , today i'm back as a budak nerd pergi sekolah pakai baju putih berseluar hitam, saya malu ! sekian  . well 5 tahun saya jadi librarian and masa form 1 lagi saya masa orientasi seminggu dan minggu depannya saya dah kena tukar pakai baju kaler ala-ala yellow oren gitu, sebab dilantik sebagai librarian sekolah. terima seadanya , walaupun bertahun-tahun jadi librarian and cikgu hampir gaduh sebab cikgu pengawas nak amek jadi pengawas, tapi kita kan jenis sedar diri . "aku berdiri dan megah dengan librarian tak kan bila dapat offer pengawas aku nak lupa diri " so tak la kan saya bukan jenis lupa diri okay, so i continue my day as librarian sampai lah form 5 . 


And hari ni macam aneh semacam je bila pakai pakaian budak form 6, saya masuk form 6 pun mungkin sementara atau mungkin selamanya , sebab keputusan UPU comings , inshaALLAH dapat u kelak saya tinggallah form6 ini , tapi hati dah mula sayang dengan form 6 , yang tak boleh blah serius saya sangat geram dengan some form 6 teachers , ayat dia macam nak usir kitorang tak nak bagi belajar lah . lima nam kali duk cakap ayat yang sama.
" masuk form6 ni susah, so baik lah kalian berhenti awal-awal "


aku ni berfikir , i am not a stupid so no need lah to talk like that , zaman sekolah pun nak kenal D E atas paper pun susah paling stupid sangat pun dapat C , okay . so when the teachers talk like that terguris hatiku ini and terasa macam nak angkat kaki lepastu blah dari muka nasiruddin shah, ingat nak pindah sekolah je, tapi gpk form 6 cakap after two weeks, malas aku nak tunggu . maybe some student buat i dont know je, tapi jenis orang yang berperasaan lebih ni aku terasa macam orang nak halau aku jer, aku tinggal KPTM pun semata-mata nak masuk form 6 , sabar mizi sabar . okay stop !


Anyway , i love form 6 style, sebab ini arahan parents so what parents said sometimes berguna kan , so bila my parent parent cakap masuk form 6 okay , so i masuk lah . hari ni pendaftaran okay , sebab tak banyak sekolah yang menjadi penghuni nasiruddin shah , bangga kejap. sebab some usual school dah berpindah ke others school. so tak banyak buah sekolah la, happy kejap. yihaaa and i meet again my bff syafikah, athirah , syahir , mukmin , and others . rasa macam syiok gila and tak bosan . tapi one more thing i am worried about the future class i will masuk, sebab tak tahu nak pilih aliran apa. sedih sangat ! okay let it ,


By the way i am so happy , sebab i got two pairs of shoes. baru gitewww. haha semangat sekolah berkobar-kobar , thanks mom and family for supporting me . I love you guys .

3 comments:

whitecappuccino said...

welcome back!

Carl Lesmana said...

@whitecappuccino i'm back. hihi

nur wanda Shuhada said...

Hello , Dari segmen yang sama , done follow .
http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/05/segmen-blogwalking-follow-dan-follow.html