Wednesday, June 26, 2013

M Y D A Y | M Y F A V O U R I T E F O O D

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Alhamdulillah , i can write in this blog blog again , today was really awesome . I had meet my mama aka madam Noormah today , yes for a long time i didn't have a time to meet her in school . But today dengan takdir ALLAH secara kebetulan terjumpa mama dekat kantin , subhanallah rindunya , rindu tersangat-sangat rindu . Tambahan sejak dah start belajar muet ni , saya dah start rindukan belajar english dengan mama saya.


Hari ni first exam for muet , kategori listening . Tapi frust sebab cuma dapat score 8/12 saja . Hanya saya dan tasha dapat 8 , kawan-kawan yang lain semua dapat under 6 . Terasa sedikit susah , tapi saya akan berusaha keras nak dapat 12/12 pada next test . sebab exam muet sebenar jatuh pada akhir tahun depan , so saya tak runsing sangat sebab still ada masa nak study and study . tapi saya tetap bersyukur sebab sedikit sebanyak saya rasa semuanya senang . heeehe .


Manakala pagi tadi ada test pengajian am , aiyoyo tak tahu lah result macam mana nanti , aritu dah dapat pelajar karangan terbaik , tapi saya rasa kali ni pelajar karangan terburuk kot , sebab tak cukup masa jawab tadi , masa tengah jawab cikgu cakap saya tersalah format , terus saya copypaste to other paper back , sebab tu lambat tak sempat masa , hukhuk , esok pergi sekolah nak mintak maaf dengan cikgu zana , sebab serius memang tak sempat . sedih la jugak .

Kalau bab friendship , serius saya kata saya tersangat gembira sebab classmate saya semuanya ohsem , dorang tersangat baik .


And sekejap tadi , pergi pasar malam . yes saya dapat jugak beli favourite food saya , iaitu YONG TAU FU , yeah bak kata kakten aka Fatin Liyana lepas exam or study moh kita isi perut kita dengan kegembiraan , ken ken ken . and tadi ken terjumpa cikgu yang pernah ajar saya masa sekolah rendah , ALHAMDULILLAH berkat hubungan erat antara saya dengan guru sejak kecik , cikgu ros anita still kenal saya hohoho bangga and sempat berbual, and jumpa guru kanan teknik dan vokasional sekolah saya iaitu ayahanda raimin , aka cikgu addmath , salah seorang cikgu kesayangan saya , heeehe .


ps : belajar muet buatkan saya teringat pada mama , yela mana taknya belajar muet mana ada cikgu translatekan untuk kita , tapi dengan mama dulu dia selalu bila ajar novel dia akan translate in malay , ngeh3 dan saya pun kroh-kroh dalam kelas . haaaaha
ps again : i will try the best to be one of the excellent student for my school . semester 1 satu dah pasang hajat nak dapat 4A /4FLAT ,


dapat makan mende ni rasa cool je hidup saya , hahaaaha :)

Thanks for reading xD

2 comments:

Nana Liena said...

kita pun suka ini juga.. !!! kalau ada kangkung mmg sedap...hehe.. macam2 sumbat dalam tu..

muet kita dlu dapat band 2 ja..sedih.. nanti u nak dpatkan at least band 4..bersyukur dah..hehe

Carl Lesmana said...

@Nana Liena yeah . letak kangkung banyak2 memang best . masa nak beli tak tahu nak pilih apa sebab banyak sangat , heehe

muet memang best kak , tapi saya target band 3 je kak ,heeehe :)