Saturday, July 20, 2013

Bila punya kakak suster !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

You know what ? tonight i got scolded by my sis aka my cousin .
aha !
why ?
coz i did not get an enough sleep .

So i kena marah la , lepas dia tengok i punya test blood pressure result .
Kenkonon tanya dialah sebab dia kan nurse . tapi kena ceramah pulak , but i know that for my goodness. just sengih-sengih .

After this , i dah kena start berpantang ! Berdegup jantung eh . Arghhh dah boleh imagine berpantang , kena makan makanan bakar dan TAK SEDAP . tak boleh makan makanan berminyak . berlemak bagai . oh no !

Punca dia maybe sebab tak cukup tidur , so lepas ni pukul 9 or 10 dah kena masuk tidur dah .

And the reason also , kuat memikir . kena marah la jugak , lepas ni kakak cakap kena buang segala perkara-perkara negatif yang bermain di minda .

Bila kakak cakap tentang effect dia , terus jadi semangat nak amalkan pantang yang betul . hehehe .

Btw walaupun kena ceramah saya bangga ada sis nurse sebab dia tahu apa yang patut dan apa yang tak patut .

Ini betul-betul dugaan .

#aku rasa tiba masanya untuk aku kosongkan pemikiran aku pada benda-benda yang tak patut , tapi bila kena tidur pukul 9 or sepuluh , macam tak best je oi . normally aku tidur pukul 12 or 1 .

doakan saya cepat sembuh eh !

1 comment:

Rozuan Ismail said...

huhu.sabar je lah dapat kazen nurse.huhu