Monday, July 1, 2013

Melantak sambil santai ! :)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hari ni memang best betul belajar sebab tak banyak perkara yang membantutkan mindaku yang sweet cun melecun nih , hehehe . happy sangat-sangat hari ni tapi sedikit perkara menggangu pemikiranku bila mendengar story-morry kehidupan teman2 seperjuanganku , hepy sebab kelas saya dah berpindah ke kelas yang baru . and suasana dalam kelas pun happening je . semangat nak belajar makin membuak-buak . haaha okcukup!

Tadi masa dalam kelas tak silap masa lepas kuliah geo kot , si anis ada sms cakap .
" mizi jom makan chcken chop ptg ni " k ringkaskan mesej si anis .


Saya ni tak perasan ada sms masuk sebab ingatkan si kaki poyo tu duk usik saya , sekejap-sekejap miskol suka sangat usik orang rasa nak amek phone baling kat dinding . hahaha lepastu anis face to face ajak pergi demong café/demong beach resort pekena chicken chop . Fulamak , meleleh mak ailiuq gua . ok tipu ! 


Sebab dah lama tak pekena chicken chop , rasa macam nak test jugak . tambahan dekat demong ni saya tak pernah rasa pun taste cc dia macam mana , so just go on . tambahan nenek aritu ada cakap cc dekat demong taste sedap. Jadi tak salah kan try ? Pukul 3 gitu kot si ain call cakap suh get ready ,dalam keadaan tergesa-gesa dan pakaian yang biasa and terus straight to demong café . pendapat saya lepas makan ?. okay la rasa dia , tak teruk tak cun . biasa-biasa ada rasa chicken chop . ngeh3 .tapi bagi saya , saya lebih sukakan chicken chop di isma café , orang besut pasti tahu .tapi yang di demong ni pun best jugak taw .


Then lepas siap-siap makan terus planning nak ke pantai dalam pukul 4 petang gitu gerak ke pantai , since minggu lepas tak jadi pergi sebab time tu mama ada dekat besut, tambahan time tu penat gilossss , so saya batalkan plan nak ke pantai . anddddd hari ni tunaikan janji dengan si ain ditemani si anis ke pantai , actually planning nak ajak geng kitorang sorang lagi si nisa . tapi dia tak dapat join atas faktor-faktor tertentu .
# aku sedih !

Takpa la Khairunnisa tak join pun, harap next gathering dia boleh join . heheee .


So apa lagi , pergi pantai rileks dulu dekat meja. masing-masing bukak laptop , ain copy movie dari external saya . and saya dengan anis aiyoyo “ Korean maaaaaa” layan lagu korea , heeehe .


I just notices that anis and I having a same hobby ! that was love listening Korean song ! *mohon teacher muet baca ayat inggeris ni* ngeh3 .


Lepastu terus turun pantai main air , sedangkan sebelum keluar dah janji dengan puan ibu tak nak basahkan jeans , last-last tengah happy happy bergambar . ombak datang , dan jadilah ombak ghinduuuu basah kuyup seluar dennn . main-main air , lompat-lompat . posing-posing . makan-makan . dan panjat-panjat tangga . then dengar guruh .


Bak kata si bapak dalam movie PRAMLEE “ ajis naik hujan dah turun “ haha *eh betul ke dialog ni* abaikan . so dalam area 5.30 petang gitu terus balik rumah , giler pecut kenderaan sebab tak nak kehujanan . macam nak langgar orang dah , nasib orang tak ramai .
p/s : hope next gathering ada lebih ramai .


Okay cukup . biarkan gambar menjadi pembicara selanjutnya , anda suka anda like dan komen . tak suka ? jangan baca . sebab gua tak paksa lu lu baca . saya kongsi , sebab ini personal saya . jangan maraaaaaaa 

 
 gua order , air bandung ! anis pun sama tapi si ain kelas dia teh limau ais xD


 Black pepper chicken chop . biasa je , tapi decorate dia okay shantekkk !



 ain dan tet ne net !


 self cam dengan handphone dulu . tabek dengan sony gua , gambar terang !


 semanagat kental main ombak !


 Gaya aku tak jadi langsung ! malu !


 we're bestfriend ! never end inshaallah . sayang kak ain and kak nis :)


 pisss yo xD gaya anjing laut :P


 Air yang tengah pasang !


 cun giler anis berlakon . ngeh3 


 gua tengah kumpul energy nak melompat lepasni !


 PRA u . inshaallah disini kejayaan kami .


 sila abaikan laptop ain kat belakang tu , tengah copy copy ! :)



 gua diapit kakak kakak yang cun , yes dorang kakak , well saya paling muda ! walaupun umur sama :)





 see , separuh jeans basah dan diselaputi pasir .


 comel tak kakton ? 





 motif gambar ni tak faham langsung . apa gaya entah la .


 nak lompat tak lepas !


 yeah ! dah berjaya lompat ! nikon coolpix gua pun boleh amek gambar lompat , next time nak bawak dslr abang . tak sabar tunggu bulan 7 ni , puan ibu janji nak dapatkan 1 dslr sendiri buat saya :)


 harap-harap mama anis tak tengok , naya gua kena tembak nanti :) 


 we're team ! minat korea , and minat sandal . cewahhhh 


 kesian ain , gua sewa dia punya selipar . heheheehe





friendships never end , 

Thanks for reading , sebenarnya taip entri ni dalam keadaan ketawa . lucu teringat petang tadi .

5 comments:

Nadia Dscarnia said...

Cantiknya gambar2.. Part Chicken Chop tu, sentap 5s. Mana nak cari chiken chop tengah2 malam ni? :(

Carl Lesmana said...

@Nadia Dscarnia meh pekena chicken chop besut hehehehehe :)

Sally Samsaiman said...

amboi! main air mcm filem hindustan aihh..hahaha...hari tu kak sally g Pantai kat Kuala Besut :P

Carl Lesmana said...

@Sally Samsaiman hahaha mana tak hidustannya , lama betul tak main air pantai . ngeh3 . wah pernah dtg besut eh ? heeeehe :)

Rozuan Ismail said...

amboi sedapnya chicken chop