Saturday, July 6, 2013

Penat !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Random post again ! opsss sorry .

Hari yang sangat memenatkan , banyak sangat kerja yang dilakukan pada hari ni since semalam sehari suntuk i rehat-rehat , and just reach home this morning. nasib yesterday kakak sepupu ada , so dia lah yang jadi driver adik hantar adik ke kelas menggantikan saya . and pagi ni pun dia jugak hantar adik pagi-pagi and saya boleh pulak tak tersedar masa mana si adik pergi kelas , kepala pening lepas semalam duk hadap kerja depan laptop sampai terlena depan tv , and bila tersedar and nak bangun kepala pulak buat hal then masuk tidur bahana tidur tak bertempat sehinggakan tersalah leher  , hari ni bangun solat subuh tadi rasa macam rumah ni berpusing-pusing dan sambung tidur . Puan ibu start kejut pukul 9 am , gitu sebab ada urusan di masjid kayu jerteh , tolong kakak sepupu selesaikan tesis dia . tapi cancel sebab i tak larat .


I start bergerak pukul 10 am lebih gitu dalam keadaan kepala pusing , nawaitu nak hantar motor ke workshop nak service, esok sekolah and then bergerak ke workshop ditemani cousin-cousin sambil tengok pak cik kat kedai sebelah main haji , then i terfikir lah kan . "tak ke membuang masa pakcik2 tu main haji kat kedai kopi ? " then motor siap . terus blah . tak kuasa gua tunggu lama dalam bengkel tu .

Balik rumah sambung rehat , tidur kejap sambil bukak laptop search nota-nota pengajian am . then lepas solat zohor gitu , adik call suruh amek dia dekat mrsm . haiyooo , then lepas amek dia tu boleh lah rehat-rehat kejap , memandangkan tak bagitahu puan ibu tentang saya pening kepala , tadi petang diajaknya saya ke rumah jiran di taman perumahan depan , haiyooo . dengar aunt jiran bergosip pasal rumah sebelah masuk pencuri , haiyoo seram gua .


Malam ni kepala dah start okay .ALHAMDULILLAH . so tadi lepas isyak start buat assignment , bm . 650 patah perkataan , idea tarak , tapi karangan dah siap . baru je siap lepastu hadap blog kejap buat hilang rindu post entri tajuk penat , hahahahaha. jap lagi layan adam hawa kejap lepastu GOOD NIGHT .
bye bye hujung minggu jumpa lagi on next week .

p/s: dear sahabat blogger , sentiasa awasi rumah anda ya . kawasan perumahan dekat area rumah saya banyak rumah jiran dinaiki pencuri .

maaf , entry kolot sikit malam ni . mata mengantuk tapi nak post entri jugak . bye :)


No comments: