Thursday, August 1, 2013

Lost my Respect !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Entri ni sekadar luahan hati di malam hari , memandangkan esok dah start cuti . yeay !

Saya .
seorang hamba ALLAH yang sangat sensitif ,
saya sangat mudah untuk menyayangi seseorang(tidak berkaitan dengan pakwe makwe tapi kehidupan saya sendiri ) tapi untuk membenci seseorang adalah amat sukar sekali .
 tetiba saya teringatkan peristiwa beberapa bulan lepas, setelah berbual bersama bonda , dulu saya hormat beberapa hamba ALLAH ni , sanjung mereka , bangga atas namanya .

tapi atas gara-gara nila setitik habis rosak susu sebelanga , atas kerana hal remeh temeh , habis rosak hubungan persaudaraan . atas kerana masuknya perantaraan orang ketiga habis punah segalanya , saya mungkin boleh terima kenyataan tapi untuk melupakan apa yang berlaku tidak mungkin .

dan start hari saya ditendang umpama habis madu sepah dibuang , terus saya hilang hormat padanya . then bila raya dah nak dekat ni , rasa rindu tu ada . rasa nak pergi ziarah jugak , tapi ? maaf , sekali sudah ku ludah tidak akan ku jilat kembali .

so , cuba melupakan segalanya ! saya tak benci dengan mereka , saya cuma hilang hormat .
p/s: walaupun berkali-kali dipujuk oleh bonda , memang saya tak akan makan dengan pujukan bonda kali ni , arghhhh . biarkan yang berlalu itu berlalu , kita harus berpandangan ke hadapan tak gitu teman-teman ?

4 comments:

fasha said...

sabar kay... =D

Sally Samsaiman said...

dik,perasaan benci tu boleh buat hati kita resah..maafkan je..mgkn buat masa ni belum boleh nk bertegur sapa..tp mgkn masa hadapan kita dh lupa..keep smiling yaa :)

Carl Lesmana said...

Fasha : thanks :)

Carl Lesmana said...

Kak sally : terima kasih akak .bila dekat nak raya ni , semua benda bermain dalam minda . Nak2 bila dengar lagu raya . Hihihi.