Monday, August 19, 2013

New BABY . but . . Which one ?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua , maaf lama senyap . sebab tak sempat nak update blog , bila dah start belajar balik . sibuk jugak lah rasa , dengan assignment dengan nak berkejar ke bilik kuliah , bilik tutorial bagai . huh penat . kerja pun asyik nak mudah je , tapi pemalas .

Okay , cukup . topik kali ni , is new baby means new handphone for me . Saya rasa buntu pulak , sebab dalam minggu ni dah 3 4 kali masuk kedai handphone cari handphone yang sesuai , so bila masuk je kedai . rasa tak jadi pulak nak beli , tapi bila balik rumah rasa nak beli . acane tu ?

I had list a few gadget of mobile , which sesuai dengan hati i . tapi kalau i buat pilihan sendiri rasa macam takut menyesal nanti . I had list , samsung model , iphone and blackberry . Beli handphone kali ni bukan sebab nak bergaya or apa , sebab senang nak buat kerja , but i don't know which one is good . kalau boleh nak yang simple tapi boleh surf maklumat dengan pintas . giteww .


SAMSUNG GALAXY S3 . colour grey . masuk kedai first choice saya memang nak s3 , sebab simple tapi banyak function best ! serius . macam citer kang tae joon gitu , tapi bila nak beli je uncle tu cakap lepas ni s3 dah tak keluar lagi dah . frust terus cancel ,

kakak suruh amek yang ni , sebab simple and urusan senang . tapi yang tak best mende alah ni tak boleh bluetooth dengan type lain . oh frust ! tapi comel . IPHONE 4S .





BLACKBERRY TORCH 9810 . lima nam kali duk pusing , berkenan jugak dekat benda ni tapi model lama , tapi saya suka . function dia takdakla best mana , sebab bb dah ada . so kalau beli rasa macam rugi pulak . uwaaaa



SAMSUNG TAB 3 7.0 , model ni baru je terbit . so rasa berkenan tu memang tak lah , tapi function dia menyenangkan kerja guwa nak update blog . hadusss .


so korang-korang tolong bagi pendapat segera , saya konfius sangat . esok lusa dah nak ke kedai beli handphone , tapi kan harga model samsung cepat gilerrr down . lama gila saya tawaf dalam sesebuah kedai tu . hahaha tapi hati saya tetap pada pilihan pertama s3 . OH TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKK .

KOMEN ANDA AMAT DIHARGAI =)

Thanks for reading !

6 comments:

fatin alyaa said...

dlm byk2 pilihan, s3 yang paling terbaik!!!

Carl Lesmana said...

Thanks for the comment:)

Salma Tayo said...

belila samsung tab tu.senang nak blogging.besar best nak browse web.kalau untuk call, belila hansfree.jangan tepek tab besar gedabak tu plak kat muka.heheh..

zeera lily said...

huwaa... sy ingat nk letgo tab 7.0 plus.. sbb besar sgt kut..

Zamani Abe said...

Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
Akhir kata, thanks again, bloggers!

wahida said...

apapun, jgn beli blackberry..org dah tak pakai dah...company tu pun dah bankrupt...

vote 4 samsung...terbaik!! kalau dpt s4 lagi best kot...yg kalis air dan kalis habuk tu....perghhhh...