Monday, August 26, 2013

Powerbank satu KEPERLUAN - (PINENG)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

First of all , terima kasih buat kakak saya blogger Penglipur Lara .
Actually , carl sendiri pun tak tahu nak tulis acane entry ni . sebab ? terlebih eksited seperti menang hadiah bonanza saja hikhik. macam mengigau . 


Sejak dua menjak ni carl memang angau nak ada sebuah powerbank sendiri (tipu je jangan percaya) . so minggu lepas gitu , carl ada ushar powerbank dekat THE FAIZ IBRAHIM lepas baca blogger-blogger lain buat entry , and carl rasa sangat percaya dengan powerbank PINENG ni , lepas tengok feedback dari pada pembeli yang berpuas hati , carl terus tertarik nak ada satu . serius ! memang tak tipu .


Disebabkan carl kurang keyakinan dalam diri dalam bab-bab beli online ni , carl mintak la tolong kakak .sebab dia pro sikit bab-bab online nih , carl memang sifar dalam bab-bab macam ni , nasib la kakak ada . Alhamdulillah . haha 


Memamandangkan faiz ibrahim hanya mengambil order pada hari bekerja saja hari ni baru plan nak buat order, if tak silap . tadi masa tengah kuliah kakak whatsapp tentang kawan zaman sekolah dia yang juga merupakan pengedar powerbank pineng nih dan berada di kawasan yang hampir dengan carl , carl apa lagi terus sorak -sorak . hahaha eksited lebih . so lagi lah senang kerja pembelian kan ?


Carl order powerbank pineng yang gold colour punya tapi gold colour dah kehabisan stok , jadi carl pilih silver colour , powerbank carl punya 11200 mah . cukup lah kot untuk dicaj 2 3 kali pada gadget-gadget carl itu . mula-mula tu memang kakak nak order dengan the faiz ibrahim , memandangkan dah ada yang terdekat tu , buat apa susah-susah kan ?


arrived home safely , alhamdulillah . carl punya silver colour . eksited sangat . 



 charging my cap ayam blackberry , Yeay ! seronok.




 memandangkan carl menggunakan 3 biji telefon bimbit , maka powerbank pineng ni adalah sangat tepat !




 My choi minho dengan sulli dia , wakaka . 




charging ! lampu menyala , and tak lupa . ada torchlight , which is kalau korang dalam kegelapan tak yah runsing ah . gua tabik dengan pineng powerbank ni .

boleh rujuk entry bawak jugak . powerbank ada 4 colour and taken by us . wakaka . berkenan ? sila order jugak , serius anda pasti berpuas hati nanti . 
CARL LESMANA - SILVER PINENG POWERBANK
NABEEL FIKREE - BLUE PINENG POWERBANK
IRINE NADIA MARCELLO - GOLD PINENG POWERBANK
YUYU ZULAIKHA - BLACK PINENG POWERBANK


ORANG YANG WAJIB MEMBELI POWERBANK 
  • Orang yang selalu pergi melancong ke sana ke mari , ke situ kesini .
  • Orang yang kerap menggunakan handphone untuk mengambil gambar dan mengedit gambar. Dua aktiviti ni memang kebiasaannya memakan bateri yang sangat banyak.
  • Orang yang selalu gunakan What's App, Instagram, Facebook, Wechat, Keek, Line, Viber ke whatever. seperti carl sendiri . battery kuat dihabiskan untuk bersosial .
  • Orang yang selalu lupa charge telefon dan banyak pakai handphone. memang persis macam carl , carl memang tak ingat nak caj bila malam saja terus naik katil lupa nak caj handphone .
  • Kaki game yang kerap bermain game apabila bosan di kelas.


Jadi macam mana? Korang berminat nak beli powerbank Pineng ni? Jangan risau. Korang boleh beli terus dari The Faiz Ibrahim. Memang boleh dipercayai. Servis pon sangat pantas.

And bagi korang-korang yang baca entry ni , yang berada di area JERTEH TERENGGANU , boleh dapatkan powerbank tersebut dengan carl sendiri , and carl bukan nak berniaga okay , cuma nak tolong korang yang sedaerah ni sebab pengedar dia pun kawan kakak carl sendiri . so apa susah kan ? 

Whatsapp / call CARL LESMANA @ 013 6385579 . And sila mention nak powerbank bawah carl lesmana . ingat ya ? orang jerteh sahaja . 


atau bagi yang berminat , boleh jugak dapatkan powerbank ni melalui faiz ibrahim sendiri =D
Sekian Terima kasih !

5 comments:

Sally Samsaiman said...

amboi..telefon kalah menteri hah...busy la angkat telepon..hahaha...

p/s:haip haip! Yong Hwa kak sally punya..bila dapat jumpe ni? :)

Carl Lesmana said...

Bakal menteri hahahahaha . Tak busy sangat . Satu for parent call . Satu for internet and sayu for public . Hehehe . Kak sally !!! Yong hwa memang the best . Carl simpan lagi dia punya setiap episod dalam running man . Heheheh

Sally Samsaiman said...

hahaha..akak kalau tgk running man pun cari yg ada Yong Hwa jugak...rasanya ada 8 episod yg ada dia kan..?

Mustaqim Macho said...

Nak cas power bank tu. Berapa jam ye ?

Carl Lesmana said...

@Mustaqim Macho usually saya cas before sleep and unplug time nak gerak pergi kelas in da morning :)