Tuesday, August 6, 2013

Seteresss dengan line !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tiap-tiap kali nak raya saya selalu noticed yang line telefon akan jadi hang ,tu dengan line telefon belum masuk line internet lagi .  dari semalam lagi seteress sebab wifi jadi slow down , nak update blog tak boleh , tu pun semalam update entry lewat malam , tu pun sebab terus guna broadband . broadband maxis pulak tu , 5 6 kali masuk lepastu dia auto eject , rasa nak marah jugak . last-last menjadi .

Dahla masa bukak dekat connections tengok banyak giler line wifi naik , ipad 2 lah . macam-macam . sampai hang laptop . hahaha ada jugak feeling nak amek kuasa boboboi kuasa petir bagi petir sampai dorang semua tak yah main , kasi saya saja main hahaha .

Kawan-kawan serta guru-guru dah start mesej hari raya , kita tak nak reply lagi lah . malam raya nanti kita reply , pakai nombor maxis kot . haha sebab celcom memang pada malam raya line macam apa entah , kita mesej malam tu tapi mesej kita sampai keesokan harinya , bak kata mama " pending lol " hahaha.

Kata Al Ghazali : yang jauh itu WAKTU , yang dekat itu MATI , yang besar itu NAFSU , yang berat itu AMANAH. yang mudah itu BERBUAT DOSA , yang panjang itu AMAL SOLEH yang indah itu SALING MEMAAFKAN " Salam Aidifitri buat pembaca blog CARL LESMANA serta likers fanpage serta sahabat blogger yang carl sangat sayangi lagi hormati :) ! 


10 comments:

cik yaya said...

sabar je lah dengan line tu..biasa la tu..
selamat hari raya ^_^

Kisah Si Dairy said...

sabar ajelah ye dgn line tu...mmg sllu la macam tu

Carl Lesmana said...

@cik yaya haha ni belum masuk malam raya lagi haha selamat hari raya ^_^ :)

Carl Lesmana said...

@Kisah Si Dairy hihi sedang berusaha bersabar :)

Farah Waheda Wahid said...

so far belum mengalami sebarang masalah lagi...

Nurfaezah Abdullah said...

internet pun busy beraya tu pasal slow je connection hihi

Carl Lesmana said...

@Farah Waheda Wahid maklumla kak farah duduk kampung katakan hehehe . semua dah balik start ahad lagi . jadi pakat kalut nak main tenet semua haha

Carl Lesmana said...

@Nurfaezah Abdullah haha sibuk je kan tenet ni , orang nak raya dia nak raya jugak ekeke :)

Lelaki said...

salam aidilfitri

Carl Lesmana said...

@Lelaki salam aidilfitri jugak buat awak :)