Monday, September 2, 2013

Review : Kesejahteraan Saya !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selamat pagi xD

Hari ni buat cuti sendiri lagi , haha sebab kejap lagi ada appointment dengan doktor . ngeh3 .

Ada satu hari , adalah seorang hamba ALLAH tu tanya saya " mizi ko bawak apa dalam beg ko ? " so today i will posting an entry about " apa yang ada dalam beg saya " .

Memandangkan saya peminat tegar korea , saya pun pilih la beg casual ala-ala korea gitu bawak pergi kelas . sometimes bawak beg sandang , sometimes i bring this !

Tadaaaaaa xD


 Gambar dalam gambar hihi .


 This is what was in my beg xD


See the red beg i use for put all those thing .

PENGARUH KOREA SANGATTTT 

1. WALLET - there i put everything important , duit takdak okay ! awal-awal bagitaw  sebab saya kalau nak guna duit baru saya ke ATM , bahaya simpan duit banyak-banyak . And i put my identity card , my driving license , my business card (aw business la sangat ) , and others .

2. HANDPHONE - 3 in needed . why ?
  • my samsung which is kaler ala-ala pink giteww , i use it to surf internet . wechat . and paling penting sejak ada samsung saya jarang dah bawak laptop pergi sekolah , usung punya usung berat gila . hahaha . yang penting guna untuk pelajaran okay .
  • my blackberry - untuk bbm yang pasti , serta untuk orang-orang call . number ni i set it as public . sebab business number giteww . nak whatsapp . nak itu lah nak ini lah and macam-macam .
  • my nokia biasa - bekalan dikala kedua-dua yang diatas , habis kredit or kecemasan . well kite budak agy mana tak mampu nak pakai bill . 
3. PINENG POWERBANK - yeah ! i love it . sejak ada powerbank ni , saya dah tak runsing nak spend time main handphone lama sikit , biasanya tengok battery running slow dah jadi panik . hahaha

4. VASELINE COCOA GLOW - ohoi orang lelaki pakai vaseline jugak okay , sebab everyday after dhuha saya akan sapu jugak mende ni , ajaran puan ibu sejak kecik , dulu selalu alert dengan produk baby johnson , tapi saya selesa dengan vaseline ni . mula-mula bau oh yackss . tapi bila pakai ada orang gak puji bau dia wangi , ngeh3 .

5. KACA MATA - of course ! saya ada 2 kaca mata , which one saya pakai sentiasa and satu lagi saya pakai untuk dalam kelas .

6. DOUBLE MINT - coklat yang wajib ada , saya suka ! and dalam kelas kawan-kawan suka mintak saya punya coklat hahaha . 

7. KAMERA - kamera ni saya selalu bawak bekal dalam beg , sebab simple . tak macam dslr , jenuh nak usung , beg dia punya besar gilerr . selesa dengan yang simple aja .

8. EARPHONE - wajib , sebab bila cikgu takde , saya suka feeling korea . hahaha

9. NOTE BOOK - wajib ada , saya suka bawak bekal buku nota , sebab takut nak catat info-info penting .

10. sometimes benda lain pun akan ditambah ke dalam beg ni , bak kata iklan astro " macam-macam adooo " and sometimes jadi tempat sementara kawan-kawan tumpang letak handphone . ngeh3 .

p/s: buku-buku pelajaran semuanya dalam meja , sebab everyday subjek sama . so kalau bawak balik pun just bring important book je la .

Thanks for reading :)

2 comments:

Sally Samsaiman said...

byk sama dgn kak sally..hehe..kecuali henpon 3 tu dgn powerbank, sunglasses..yg lain semua ada dlm beg kak sally :)

Carl Lesmana said...

Hahaha . Boleh jd geng lah ye hihi .