Wednesday, September 25, 2013

Tinggal sebulan lebih saja lagi .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Minggu depan adalah minggu yang akan membuatkan student sem 1 dan sem 3 jadi sengal , mueehehe . sebab minggu depan deret seminggu ada exam trial , saya macam biasa . demam dah . cuma tunggu hari nak jawab exam jela , pakai jawab jelah nanti acane pun .


Sekarang baru tahu betapa azabnya , jadi budak fakulti sejarah . Kena hafal macam masuk hafazan , ingat lagi zaman dulu-dulu masuk tilawah ke hafazan ke mesti dapat nombor 2 tak pun 3 , haha . disitu jelas mengatakan bahawa otak ketika itu boleh ingat sampai berjuzuk-juzuk . Tapi sekarang , tengok sejarah ?
minat belajar tu memang ada tapi bila malas mula menusuk diri hancuss .saya sayang serta cintakan sejarah . tapi ? maklumlah . tiada benda yang senang didalam hidup ini .


Mmemandangkan saya memang tak ada close friend dalam kelas , deskmate pun takde sebab ala-ala U kan . Bila buat study group dengan budak fakulti ekonomi , rasa sedih je . Macam i am really ketinggalan . Subject eko senang sangat , walaupun hati ini memang katakan tidak kepada maths , tapi tengok soalan eko yang agak senang tidak memerlukan pemikiran seperti sejarah yang perlu menghafal rasa macam teruja pun ada, haha Jadi penyesalan ini tidak berguna lagi , sebab hati dah gigih sangat nak sejarah jadi kena teruskan jugak .

Tengok keputusan exam senior dari sem lepas2 banyak jugak down sebab dorang semua first batch untuk sistem modular stpm , so cikgu-cikgu banyak memberikan harapan kepada second batch .

Aim sekarang ,
Tamat belajar STPM sampai semester 3 .

Tinggal sebulan lebih saja lagi , ya saya tersangat rapat dengan senior fakulti sejarah saya , so tinggal sebulan sajalah lagi masa kami bersama  . Kadang-kadang bila fikirkan masa yang tersangat cepat berlalu air mata mula berderai , sebab kesedaran mula menusuk minda .


 Itu dia abang saya , yang comel angat serta handsome angat . haha . 


 Fakulti sejarah semester 3 .


 A few days ago , masa nak balik sekolah dah . rindu mereka :(


Fakulti sejarah semester 1 .

Ok babai , nak feeling kejap . uhuk uhuk kenapa lah exam susah sangat ?

2 comments:

Sally Samsaiman said...

best of luck ye dik...bykkn berzikir biar hati tenang masa jwb soalan nnt :)

ikhwan yusuff said...

gud luck...btw follow sini..:)