Wednesday, September 25, 2013

Tuhan sedang menguji kita .

Assalamualaikum .

Mood entah kemana . Minggu depan exam . Hati resah gelisah . Andai saja saya punya kuasa tak mahu rasanya menduduki exam minggu depan .

5 bulan belajar . Dah nak trial sedangkan hamba ini masih entah apa apa . Saya mahu hasil exam yang berkualiti bukan dengan hasil yang tidak baik .

Beberapa hari lepas saya masuk bookstore terdetik nak beli buku ni . Terfikir jugak mungkin Allah nak uji saya . Jadi dia hilangkan nikmat kegembiraan seketika dan datangkan keresahan . Subhanallah .

4 comments:

Ummi Kami said...

Assalamu'alaikum bersama senyuman buat Carl dari kak Ummi...:)

Cantiknya header blog Carl, nice and neat...^^,

Bijian ceri dahan yang rebah,
Ada menyula setimba serawa;
Ujian diberi tahan dan tabah,
Redha itu hamba yang taqwa.

Cerun tua kanan bercantum,
Bumi rendamkan tangga yang rapuh;
Sepohon doa rimbunan kuntum,
Kak Ummi tanamkan semoga tumbuh.

Semoga Carl sentiasa ingatkan DIA and when everything is at your fingertips, it would be alright, dont forget your prayers, selalulah minta restu dari parents, semoga beroleh success in your exam and always be cool...amin, ikhlas dari kak Ummi...^^

Sally Samsaiman said...

kak sally pun baru beli buku...Prof Muhaya punya...tajuk dia "Dahsyatnya cabaran pelajar" :)

cik amal said...

EH! amal pun ada buku ni :D
baru beli gak

Carl Lesmana said...

kak ummi : terima kasih banyak2 atas komen akak yang begitu memberi makna kepada carl .

kak sally : memang dasyat cabaran pelajar ni , macam carl sendiri bila lemah semangat saja . terus jengah2 kedai buku kot2 ada buku yang menarik yang mampu membantu ,

cik amal : ehehe kita sama .