Thursday, October 24, 2013

Apasal susah sangatttttt

Assalamualaikum semua .

Menaip pakai phone saja , Hari ni dah 24 haribulan , final exam dah dekat . Sekarang makin tengok buku makin stress susah benau ilmu nak masuk .

Sedih pun ada , tahun depan dah takde dah senior . Sebab sayalah yang akan jadi senior pada adik-adik . 


Keputusan uitm intake disember dah keluar , tapi saya tak pergi kot sebab final exam stpm dah dekat . Dah hampir nak tamat pun semester 1 di form6 , rasa rugi pulak kalau pergi walaupun course yang saya minta dah dapat , sekarang ni rasa lain je . Belajar 5 bulan final exam . 


Sekarang mood memang takdak . Takut sebab nak final exam dah. . 

Komen please ? Saya perlukan nasihat anda semua ...




Monday, October 21, 2013

runsing .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Belajar , selama ni aku tak pernah ada hati dengan tingkatan 6 , dulu aku tak suka yang teramat sangat . malahan aku boikot diri aku daripada masuk form6 . malangnya Tuhan itu maha adil , dia tempatkan jua aku di form6 , pada mulanya aku lemah semangat .

Pernah tak korang , diberi pilihan untuk memilih ?

Aku ? memang banyak . dulu sekali , aku jadi macam tak betul sebab terpaksa memilih institusi untuk meyambung pelajaran aku . Antara universiti dan tingkatan 6 , aku memilih universiti . tapi takdir tuhan aku ditempatkan di form6 atas faktor tertentu .

Aku lemah , lama aku menghilang . lama aku menyepi . setelah lama di tingkatan 6 , aku bertekad mungkin ini takdir tuhan pada aku , aku kena terima . aku tekad . aku nak berjaya , kalau tak sia-sia mak ayah hantar aku belajar .

Aku pernah update dalam entry yang lepas , aku target trial sem1 aku 4 C . aku repeat EMPAT C okay . bukan 4A sebab aku tahu diri aku siapa tak mungkin untuk target tinggi . tapi keputusannya sangat memberansangkan bagi aku , atas tanpa usaha aku . Aku tak belajar rajin-rajin pun , homework aku tak pernah buat , aku boikot diri aku . keputusan trial aku dapat 1A bahasa melayu 1B+pengajian am dan 2Csejarah dan geo . atas sebab pengajian aku tinggi , aku terpilih untuk menyertai kem kecemerlangan , alhamdulillah pointer aku 2.9 lebih. tapi ?

Sekali lagi tuhan menguji aku , ya aku darah gemuruh . aku tak dapat buat keputusan dalam masa segera . date untuk kem sepatutnya jatuh pada 22 oktober . dan berakhir 24 oktober . malangnya , date tu telah ditukar atas kesilapan teknikal . pada 25 , sehingga 27 . sedangkan 26 oktober tarikh tiket aku nak balik kl . sebab ahad tu aku ada urusan penting yang tersangat penting .

Jadi , aku tabahkan diri . bersabar ! dan aku berbincang dengan cikgu aku , yeah bila aku bagitahu sorang cikgu aku tak jadi pergi , aku dapat tengok betapa sedih muka dia . so masa aku discuss la dengan ibu aku , ibu aku cakap pergi kem sehari je . 25 , and 26 . pada 26 malam aku akan balik .

aku macam lemah semangat sangat , rasa macam nak pergi kem pun takdak mood . nak balik kl pun takdak mood , aku sedih . bila aku tahu je date delay . aku menangis . sebab kem ni sangat bermakna bagi aku ,. sebab kat sini lah aku akan jumpa orang yang paling aku sayang . sebab dia merupakan penceramah kat sana nanti . namun urusan di kuala kumpur juga sangat penting . namun aku kuatkan kesabaran . sabar -sabar . tapi . . . hati aku tetap gemuruh tidak tenang . aku runsing .

Ya tuhan , ujian apakah kali ini . aku terpaksa membuat pilihan . ya aku buntu , aku runsing .




Wednesday, October 16, 2013

The Hari Raya AidilAdha

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello everyone , in the of ALLAH the most gracious the most merciful . Alhamdulillah , I'm back . for a long time saya menyepi kini saya kembali , InshaALLAH akan aktif kembali seperti dulu , mungkin wajah blog ini akan berubah wajah hehehe .

Yesterday , first eid of Aidil Adha mean raya korban , Alhamdulillah saya merasa sangat bersyukur , sebab semalam banyak sangat peristiwa yang menghayat hati .

Firstly , meet my foster family , mama and papa it was about two months kami tak jumpa semalam saya nangis tahap apa entah .

Second , my mom ! selama 4 bulan tak jumpa dengan tokwan , yesterday dorang dapat bertemu . i know selama ni mak banyak simpan perasaan rindunya pada tokwan , sebab kekangan masa serta hal-hal tertentu kami tak dapat jumpa , so yesterday was really make my life being happy . You know ? hari raya haritu pun saya tak segembira ini , malah hari raya kali ni sangat gembira melihat mak saya gembira .

Okay , stop talkings  bout this . okay now the pictures time , sorry meh meh meh , sebab i just only put several photo here , tak larat nak tunggu since it was uploaded by my tab .

 The korban has happened at my arwah tok punya rumah , pakcik saya abang mak yang handle pasal korban-korban ni , semalam 3 ekor lembu saja . tu pun ahli-ahli keluarga .


 anak sepupu , which is sangat buas , till migrain saya dibuatnya layan budak ni hahaha



 the second cow yang disembelih . sebab lembu yang mak and tokwan korban , lari maybe sebab bau darah . lari sampai kejar orang , last jumpa dekat dalam longkang . hahaha 




motip sangat senyummmm.




 kesian , mati tersungkur . 



 The people on that day .









 le lembu , ngeh3 . motif sangat . semua lembu kaler lain , cuma saya suka lembu ni ahahaha .





 le anak cousin .




macam kartun apa eh ? lupa dah . sinchan eh . hahaha lupa nama dia .

p/s: sorry sebab i did not put any picture of mine here , sebab tak ready lagi :)
Selamat hari raya :)

Saturday, October 12, 2013

Bahana sakit gigi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Sakit yang begitu menguji perasaanku . Hampir 3 minggu aku menahan diri gara-gara sakit gigi yang teramat sangat . Minggu lepas aku berjumpa doktor gigi dan punca sakit itu gara-gara penapungan gigi semasa aku di zaman sekolah rendah dahulu tercabut .

Tuhan sahaja yang tahu betapa sakitnya gigi aku . Kadang kala pendengaranku terbantut akibat daripada bahana sakit gigi ini , jumpa doktor dia bagi ubat tahan sakit dan surut bengkak which is the operation cabut gigi pada esok hari .

Aku hanya bisa meluahkan perkataan sakit . Yang menahannya adalah badanku . Semasa sesi kuliah aku hampir hilang pendengaran akibat daripada music box yang terlalu kuat .

Esok harinya semoga kesakitan ini berakhir . Amin.

Senyuman palsu . Iklan gigi . Sakit oiiiiijhhhh.


Thursday, October 3, 2013

Give up !

Exam dah habis . Tadi last paper sejarah . Soalan senang giloss . Tapi masa menjawab tak sempat langsung . 4 esei dalam masa 2 jam . Saya 1 esei pun dah hampir sejam . Naya hoiii .

Apapun ini ujian Allah pada saya untuk lebih berhati-hati pada masa akan datang . Agar menggunakan masa dengn sebaiknya . Coming final exam 20 november so masih ada masa untuk ubah semua ini .

Wednesday, October 2, 2013

Akan kembali


Assalamualaikum .

Trial exam dah hampir sampai ke penghujungnya , besok last paper . sejarah . sumpah rindu blog , saya rindu suasana berblog dahulu yang mana 24 jam dengan blog .

akan kembali . . . . . . . . 


muka lebai sikit eh . pasang lagu zikir terapi kan dekat blog , motifff sangat .

Okbai