Wednesday, October 16, 2013

The Hari Raya AidilAdha

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello everyone , in the of ALLAH the most gracious the most merciful . Alhamdulillah , I'm back . for a long time saya menyepi kini saya kembali , InshaALLAH akan aktif kembali seperti dulu , mungkin wajah blog ini akan berubah wajah hehehe .

Yesterday , first eid of Aidil Adha mean raya korban , Alhamdulillah saya merasa sangat bersyukur , sebab semalam banyak sangat peristiwa yang menghayat hati .

Firstly , meet my foster family , mama and papa it was about two months kami tak jumpa semalam saya nangis tahap apa entah .

Second , my mom ! selama 4 bulan tak jumpa dengan tokwan , yesterday dorang dapat bertemu . i know selama ni mak banyak simpan perasaan rindunya pada tokwan , sebab kekangan masa serta hal-hal tertentu kami tak dapat jumpa , so yesterday was really make my life being happy . You know ? hari raya haritu pun saya tak segembira ini , malah hari raya kali ni sangat gembira melihat mak saya gembira .

Okay , stop talkings  bout this . okay now the pictures time , sorry meh meh meh , sebab i just only put several photo here , tak larat nak tunggu since it was uploaded by my tab .

 The korban has happened at my arwah tok punya rumah , pakcik saya abang mak yang handle pasal korban-korban ni , semalam 3 ekor lembu saja . tu pun ahli-ahli keluarga .


 anak sepupu , which is sangat buas , till migrain saya dibuatnya layan budak ni hahaha



 the second cow yang disembelih . sebab lembu yang mak and tokwan korban , lari maybe sebab bau darah . lari sampai kejar orang , last jumpa dekat dalam longkang . hahaha 




motip sangat senyummmm.




 kesian , mati tersungkur . 



 The people on that day .









 le lembu , ngeh3 . motif sangat . semua lembu kaler lain , cuma saya suka lembu ni ahahaha .





 le anak cousin .




macam kartun apa eh ? lupa dah . sinchan eh . hahaha lupa nama dia .

p/s: sorry sebab i did not put any picture of mine here , sebab tak ready lagi :)
Selamat hari raya :)

4 comments:

Crew Fathi said...

wahh.. meriah.. ^_^

Rozuan Ismail said...

meriah raya kat besut ye

Carl Lesmana said...

@Crew Fathi alhamdulillah raya yang sangat best :)

Carl Lesmana said...

@Rozuan Ismail hehe meriah sgt :) selamat hari raya ,