Friday, November 29, 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari



Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.



Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.



Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.



Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.



Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 




Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com




Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Birthday Prank

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua, actually i agak janggal untuk menaip, sebab dah lama tak update blog secara formal, tapi i kuatkan semangat nak jugak update .

A past 2 weeks ago , fatin ( birthday boy gf ALSO my bestfriend) plan nak buat birthday prank kenakan si Ilham , okay i repeat birthday boy nama dia Ilham , or Am . Tarikh lahir ilham ni jatuh pada 28 November, tapi weols prank dia on 27 November , perancangan asal nak buat 28 tapi fatin kena balik Uni dia sebab ada urusan on 28 tu, so pasrah jelah . Nasib umi ilham aka cikgu saya ada haha.

Fatin dah berpakat dengan Umi si ilham ni masa hari ilham buat live show dekat pantai bukit keluang aritu , memandangkan si Ilham sekarang ni sem break so memang tersangat sesuai lah nak kenakan dia, hehehe. Masa , hari berkenaan , Ilham kena kejut bangun awal sebab umi dia cakap kawan umi dia nak datang , and siap masak bagai lagi. Yang bestnya si ilham ni tak notice pun yang umi dia sedang merancang something. hahaha .

On that day , saya terkejut gila sebab saya kena uruskan satu kerja di sekolah , tapi dapat text fatin suruh get ready awal-awal , so saya mintak izin ketua nak balik awal haha. Naib baik dapat kalau tak menangis tak berlagu. Dalam pukul 11 cenggitu , fatin datang rumah amek saya. saya dengan biasanya pakai selipar jepun je awak awak. tu part paling lucu, mana pernah saya pergi rumah orang or somewhere pakai selipar, hahaha.

Sebelum ke rumah ilham tu , singgah kat secret recipe dulu amek kek, actually kami berempat. Saya, fatin , tasha dan sharifah. Geng lelaki dorang tunggu dekat kawasan rumah ilham. So , masa sampai tu hujan . macam arghhh . tapi takpe part nak keluar kereta paling susah sekali sebab semua duk kalut takut basah hahaha , yang bestnya ilham berjaya di prank oleh kami . Hahahaha . Apapun happy bornday mohd ilham sukri . I love you my best buddy. Selama 6 tahun , dia adalah sahabat yang paling cool . tak pernah nak sakitkan hati saya, hahaha. lebiu lebiu . erkkk fatin pun sama. lebiu jugak hahahaha. dorang berdua ni kesayangan saya.

Yang sedihnya , sambut birthday ilham adik beradik dia takde kat rumah , sebab kakak sekarang dekat oversea, bakal doktor. Adik dia pulak ada dekat kl time tu.

Maaf , penulisan kali ni macam anak-anak sikit walaupun dah capai umur 18 . Hahahaha.

 Ni masa ilham menyanyi and on this day lah kami plan nak prank dia hahaha.


 Cheese cake, sebab dia memang suka cheese. by fatin . hahaha


 Motif sangat dia buat muka kiut hehe eksited weyhh nak sambut birthday .hahaha


 birthday boy time ni tengah bekpes , terkejut dengan kehadiran kami . hahahaha



 Ingatkan snow spray tapi kaler oren , hahaha 


 Kawan yang turut serta . thanks friends =D



 Tengok tu , dia tengah eksited makan hahahaha. macam best je sebab prank berjaya.


 Bang , seriusnya muka awak ahahahaha.


 Potong kuihnya , potong kuihnya, potong kuihnya sekarang hehehe =)



 Anak, bakal menantu dan Umi hahaha.


 candid about both of them , yang bestnya ilham pandang kamera saya. yeay !


 Selamat ulangtahun kelahiran yang ke 18 , ngah. saya sayang awak . semoga awak berjaya dunia dan akhirat . be happy =)


 Syahir and hakimi hahaha .


 Saya and mukmin.







 sharifah , mukmin and tasha. hahahaha . 



 Luqman sing a song hahahaha =)


 Ini bisya, sepupu ilham . which is from kl jugak . =D



3 Orang gaji saya. hihihi comel tak kakton =) angkat jari tunjuk best .



 Semoga awak berdua bahagia ke akhir hayat , cett ayat aku dah macam dorang ni atas pelamin . hahaha bak kata umi 3 tahun lagi . tunggu tunggu . hehehe


 Saya sayang mereka berdua =)



 Hai , comel tak kakton versi si fatin hahaha. nah korang tengok kereta si ilham habis kena sembur dek sahabat-sahabat lelaki yang hyperaktif hahahaa



 Okay-okay peluk sikit kereta. tanda sayang . hahaha



Bye awak , ada masa jumpa lagi . Selamat ulangtahun kelahiran . semoga menjadi anak yang soleh buat umi and abah awak. 

Thanks for reading ! actually gambar ni sikit je , sebab malas nak tunggu lambat. laptop lama katakan , hahaha. anyway thanks again .

Tuesday, November 26, 2013

It's Over now .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Alhamdulillah , dapat jugak saya menulis blog lagi .

It is over now, I don't know how to say eh . ngeee =D . okay la okay la , good bye semester 1. And welcome semester 2 . hahaha .

My last paper for my final sem1 is on monday, the history exam. Soalan senang sangat , tapi susah bagi kami kami yang tak membaca, hahaha so far so good saya boleh jawab. Tapi bila dengar luahan sahabat-sahabat saya pun unconfident jugak jadinya, apapun yang kami mampu lakukan sekarang adalah berdoa. Semoga Allah dengar doa kami, semoga keputusan semester nanti ramai yang dapat 3 pointer ke atas.

I start miss my classmates already, macam -macam ragam . Kami suka gaduh bila berdebat, especially time pelajaran pengajian am, haha dalam kelas saya semuanya saya anggap macam bestfriends, sebab saya bila orang hormat saya , saya hormat orang, and perasaan sayang tu mula terbit.

And nak tahu tak semua lecturer . eh cikgu =) sangat-sangat lah baik, sampaikan mereka dah macam bff saya pulak dah, hahaha. Saya style dari dulu lagi, kalau ada apa problem , saya suka bertanya. sebab mak kata malu bertanya sesat jalan(take it dears) . So, mungkin keakraban antara saya dengan guru-guru terjalin akibat sebab selalu bertanya, and cikgu-cikgu not just kind to me only, but also my other best buddy.

So, saya berdoa. semoga Allah berikan kecemerlangan kepada saya serta sahabat-sahabat kerana dengan itu kami dapat menggembirakan hati guru-guru kami. Tahun ni jadual agak pack sikit, semuanya jadi kelam kabut. tapi atas pertolongan guru-guru dan sahabat-sahabat semuanya berjalan lancar.

And tahun ni saya sedikit sedih sebenarnya, sebab tahun ni akan terpisah dengan senior-senior who was really kind to me. Well i konnn anak manja mami dedi dan adik manja to my siblings(okay sumpah saya tak malu admit it) so bila dapat senior akak and abang yang baik sangat, rasa macam Ya Allah , sedihnya mereka nak tinggal saya. Sedih sangat, tapi apa yang mampu kita buat adalah keep calm and pray, semoga Allah sentiasa tetapkan mereka berada dalam ingatan saya selamanya. Dear kakak and abang , thanks sebab hadir dalam hidup saya =)


Tahun depan , semuanya akan berubah. My age, i'll become 19. oh no, tapi i tetap perasan i ni forever young =P. tahun depan , saya kena pegang jawatan sebagai salah seorang perwakilan pelajar, and Alhamdulillah apa yang menggembirakan saya ialah, semua bestfriends saya terpilih sama. May Allah rapatkan lagi hubungan between us, so tahun depan i can imagine tugas mesti makin berat. Makin banyak. Semoga Allah kuatkan semangat saya. kuatkan semangat sahabat saya. Saya adalah manusia yang susah gila nak sayang orang, nak suka orang. tapi Alhamdulillah , tahun ni rasanya banyak sangat saya sayang orang. Hahaha mencurah-curah , walaupun awal tahun aritu saya berduka lara, till i kena warded. Entah la, bila sedih. makan tak lalu, semua kerja tak jadi, murung. Tapi bila hari demi hari saya dapat lupakan. And sejak rapat dengan semua orang, i busy. so bila busy sedikit demi sedikit sedih tu akan hilang. Serius. You can do it if you were sad. sejak ada abang angkat kakak angkat bagai jadi happy taw .


Apapun i really want thanked to Allah sebab kurniakan insan-insan yang baik disaat saya memerlukan. Semoga Allah sahaja yang mampu membalas jasa baik mereka.

Dear F4 team = I love 3 of you so much !
Dear senior 6AG = lebiu lebiu lebiu.
Dear others senior = Lebiu jugak =D
Dear classmates = I love and gonna miss all of you.

So before i ends of my writing, i'll post some photos here =D

 Senior yang tersangat daebak. saranghae !


 My classmates in 2013 . sayang awak semua =)


 Cikgu Mazlan aka aboh and cikgu rozman aka ayah man . Cikgu rozman is the most people i love in smkns . sebab dia sayang saya kahkahkah . and cikgu lan is cikgu geo saya which is very kind to me. terima kasih cikgu .


 Bersama nurain and adik .


 Mama and kakak, yeay nak letak jugak gambar mama dalam ni. hihi . mama saya adalah salah seorang orang yang saya sangat percaya, after mak and mama fee. sebab mama adalah penguat semangat saya di smkns. Thanks mama for being a mom for me , and being a good listener. Anakanda sayang mama.


 Cikgu fauziah, oh maaf cikgu siapa lah yang tak reti amek gambar sampai cikgu tutup mata cenggitu. anyway saya sayang cikgu fauziah, aka ibu. hihi suka sanat time dia buat lawak dalam kelas, sampai lelah saya dibuatnya dek ketawa terbahak-bahak.


 with oppa ? eh hyung. hahaha ni abang kesayangan saya, macam handsome je macam handsome je, bersama omma wani. Hehehe. kalau abang faiz tahu mesti marah ni hahahaha.



 Bestfriend. Deskmate. bukan soulmate. hahaha mirakerr .



 With zaki and others.



 My best friends . woha sayang gila budak-budak ni, 


 with talib, aka ajk tandas perwakilan pelajar. eh gurau je, hahaha. sayang tolik.


 our relationship begin here!


 both of cikgu pengajian am saya, semangat naw belajo pengajian am. dengan cikgu zanariah and cikgu halimah.


 skandal. eh. bff . dulu saya sayang kawan saya, lepastu sebabkan beberapa insiden kami gaduh and lama gila i merajuk , and sekarang dia jadi bff i balik. kay sayang awak haz,.


 tiap kali program kami bertiga tidak dapat dipisahkan. saya , haz and amir. sahabat dunia akhirat saya. inshaallah.


 girlfriends in my class.


 abang azrul , paaaaaaih hyung and omma wani.



 see, kami bertiga lagi .



 abang enam atas, okay la. not bad kihkihkih


 kak yuni and kak deena.



 pembuli saya. hahahaaha. cikgu zana pun dah kena virus suka buli saya sebabkan dorang ah, hihihi anyway saya sayang mereka semua ni sangat-sangat taw.




 abang , kak chik , kak lala and abang azrul.



dorang buat lawak ke apa eh ? hahaha. with madam maznah . kihkihkih

Actually banyak lagi gambar , tapi malas tunggu loading untuk diupload. macam sewel je wifi rumah ni, hahaha. Serius, saya sayang anda semua . 2013 . really means to much for me.

Thanks for reading .