Friday, November 29, 2013

Birthday Prank

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua, actually i agak janggal untuk menaip, sebab dah lama tak update blog secara formal, tapi i kuatkan semangat nak jugak update .

A past 2 weeks ago , fatin ( birthday boy gf ALSO my bestfriend) plan nak buat birthday prank kenakan si Ilham , okay i repeat birthday boy nama dia Ilham , or Am . Tarikh lahir ilham ni jatuh pada 28 November, tapi weols prank dia on 27 November , perancangan asal nak buat 28 tapi fatin kena balik Uni dia sebab ada urusan on 28 tu, so pasrah jelah . Nasib umi ilham aka cikgu saya ada haha.

Fatin dah berpakat dengan Umi si ilham ni masa hari ilham buat live show dekat pantai bukit keluang aritu , memandangkan si Ilham sekarang ni sem break so memang tersangat sesuai lah nak kenakan dia, hehehe. Masa , hari berkenaan , Ilham kena kejut bangun awal sebab umi dia cakap kawan umi dia nak datang , and siap masak bagai lagi. Yang bestnya si ilham ni tak notice pun yang umi dia sedang merancang something. hahaha .

On that day , saya terkejut gila sebab saya kena uruskan satu kerja di sekolah , tapi dapat text fatin suruh get ready awal-awal , so saya mintak izin ketua nak balik awal haha. Naib baik dapat kalau tak menangis tak berlagu. Dalam pukul 11 cenggitu , fatin datang rumah amek saya. saya dengan biasanya pakai selipar jepun je awak awak. tu part paling lucu, mana pernah saya pergi rumah orang or somewhere pakai selipar, hahaha.

Sebelum ke rumah ilham tu , singgah kat secret recipe dulu amek kek, actually kami berempat. Saya, fatin , tasha dan sharifah. Geng lelaki dorang tunggu dekat kawasan rumah ilham. So , masa sampai tu hujan . macam arghhh . tapi takpe part nak keluar kereta paling susah sekali sebab semua duk kalut takut basah hahaha , yang bestnya ilham berjaya di prank oleh kami . Hahahaha . Apapun happy bornday mohd ilham sukri . I love you my best buddy. Selama 6 tahun , dia adalah sahabat yang paling cool . tak pernah nak sakitkan hati saya, hahaha. lebiu lebiu . erkkk fatin pun sama. lebiu jugak hahahaha. dorang berdua ni kesayangan saya.

Yang sedihnya , sambut birthday ilham adik beradik dia takde kat rumah , sebab kakak sekarang dekat oversea, bakal doktor. Adik dia pulak ada dekat kl time tu.

Maaf , penulisan kali ni macam anak-anak sikit walaupun dah capai umur 18 . Hahahaha.

 Ni masa ilham menyanyi and on this day lah kami plan nak prank dia hahaha.


 Cheese cake, sebab dia memang suka cheese. by fatin . hahaha


 Motif sangat dia buat muka kiut hehe eksited weyhh nak sambut birthday .hahaha


 birthday boy time ni tengah bekpes , terkejut dengan kehadiran kami . hahahaha



 Ingatkan snow spray tapi kaler oren , hahaha 


 Kawan yang turut serta . thanks friends =D



 Tengok tu , dia tengah eksited makan hahahaha. macam best je sebab prank berjaya.


 Bang , seriusnya muka awak ahahahaha.


 Potong kuihnya , potong kuihnya, potong kuihnya sekarang hehehe =)



 Anak, bakal menantu dan Umi hahaha.


 candid about both of them , yang bestnya ilham pandang kamera saya. yeay !


 Selamat ulangtahun kelahiran yang ke 18 , ngah. saya sayang awak . semoga awak berjaya dunia dan akhirat . be happy =)


 Syahir and hakimi hahaha .


 Saya and mukmin.







 sharifah , mukmin and tasha. hahahaha . 



 Luqman sing a song hahahaha =)


 Ini bisya, sepupu ilham . which is from kl jugak . =D



3 Orang gaji saya. hihihi comel tak kakton =) angkat jari tunjuk best .



 Semoga awak berdua bahagia ke akhir hayat , cett ayat aku dah macam dorang ni atas pelamin . hahaha bak kata umi 3 tahun lagi . tunggu tunggu . hehehe


 Saya sayang mereka berdua =)



 Hai , comel tak kakton versi si fatin hahaha. nah korang tengok kereta si ilham habis kena sembur dek sahabat-sahabat lelaki yang hyperaktif hahahaa



 Okay-okay peluk sikit kereta. tanda sayang . hahaha



Bye awak , ada masa jumpa lagi . Selamat ulangtahun kelahiran . semoga menjadi anak yang soleh buat umi and abah awak. 

Thanks for reading ! actually gambar ni sikit je , sebab malas nak tunggu lambat. laptop lama katakan , hahaha. anyway thanks again .

2 comments:

cik amal said...

comell lah yang pakai tudung biru tuu :)

Carl Lesmana said...

@cik amal hehe mekasih cik amal =)