Saturday, November 23, 2013

Frustrating !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello guys . How are you dear ? Hope you all fine .

I don't know how to start my writing tonight , my mood a bit down . Last night , i talk to mak to have a vacation with my bro to singapore . Sambil travel sambil dia buat keje dia . but you know me lah kan . pantang orang sekat angin . Mintak izin mak , macam nak bagi atau tak 50/50 je . so terus buat muka jebek masuk bilik diam . 

Boleh tu boleh pergi , tapi macam tak sampai hati pulak nak tinggal mak sensorang , sebab adik kena balik ikut keluarga belah babah dia dekat terengganu , so ? aku sebagai anak yang bertanggungjawab is imposible to leaving my mom alone . tadi ?

Masa tengah siap-siap nak outing dengan adik , ex classmate call ajak join camp belia , nawaitu mula-mula tu nak pergi tapi ? duduk kejap terima call pulak dari bos . Bos tanya pasal kerja untuk bulan dua belas ni  . hah amekaww so . aku decide tak nak pergi mana-mana , so lepas habis final exam on 25 ni bulan dobelas tu aku ingat nak start keje , kot ? tapi tak confirm lagi nak ke tak hahaha bak kata oghanggg cari duittt sikit . 

Then bila keje sebulan nanti , hasil duit tu , aku nak bagi dekat mak . hoho sebab itu gaji pertama aku nanti . hahaha . alah sebulan je weyh , sebab cuti sem 1 aku sebulan je . hahahaha

K lah . mood melancong pergi universal studio hancus(tapi tetap pergi jugak , lambat sikit je) . Mood pergi camp belia hancus . Mood balik kl pun hancus ( tapi ada cuti nanti aku tetap balik jenguk abah ) . Mood kerja ? oh melamapau $$$$$$$$$$$ duit woi . hahaha . kerja cari pengalaman sebab kalau ikut mak abah , haram jadah dia tak bagi aku kerja . tapi dengan rayuan . aku siap bandingkan dengan kawan aku lagi , sebab kawan aku semua pandai berdikari , hahahaha so dapat le aku kenal apa itu kerja . Macam best je .` bukan apa , aku nak kenal jugak duit aku sendiri  , dan bagi orang tua rasa duit aku kerja . alah kerja gaji cinonet je kot , tapi ? Janji aku dapat belanja mak abah aku sesuatu . ngeh3 .


hadap buku dekat bawah ni , begitu banyak dugaan . serius aku anti sejarah , tapi sebabkan cita-cita nak jadi lawyer , kena terima kenyataan weyh !

Novel ni pulak bekalan kalau kerja nanti sambil layan customer sambil buat muka dont know baca nobellls .

Thanks for reading baby =)

1 comment:

Zayani Zulkiffli said...

Bg gaji first kat perent supaya berkat sikit. Saya dah try, tiap2 bulan bg duit kat mama dgn abah. Tp yg peliknya gaji tak penah habis. InshaAllah rezeki dimana-mana je :)