Wednesday, January 23, 2013

Belajar guna Bloggeroid/ Telefon

Assalamualaikum wbt

Hye semua selamat malam. hakhak malam ni belajar menggunakan aplikasi bloggeroid dekat telefon. err tak sangka handphone ite boleh main blog. selama ni main dekat laptop atau ipad jew.. hihihi 
belajar sikit-sikit. tapi serius tak best sebab nak taip tu lambat. lain bebeno dengan ipad. ipad keypad dia besar la jugak. haha.

tak nampak full blog saya. tapi untuk update sepost dua tu good good aja bloggeroid ni.


tekan keypad handphone macam nak marah gileww lah. haha


thanks for reading. 
p/s: alhamdulillah malam ni kesihatan okay sikit dari pagi tadi.

Wordless wednesday " sakit punya angkara"


Assalamualaikum and a very good good morning la to my readers sekalian.

Hari ni umpama malang tidak berbau la bak kata pepatah melayu.  After subuh pagi ni perut sakit tersangatlah lah sakit, macam sama terus masa I dekat kem, tapi this time I tak de lah muntah-muntah, Cuma senak cenggitu, mula-mula tu buat bodo je, tapi sakit kali ni bukan sakit perut macam orang nak yak yak tu, different sikit. Oh muka ni pucat lesi dah. Sebab dah lama dah tak sakit.


And buat derk je lagi, siap continue tidur je lepas bekpes pagi tadi. Tapi saya sempat sapu minyak angin cap kapak ler kenkonon boleh hilang senak ni. Then buat bodo lagi still muka kebodohan, sambung tidur sebab tak expect something bad will happen, dalam area pukul 8 setengah lebih perut senak macam malaikat maut dah datang nak amek nyawa je, mengucap semua. Then jerit panggil mak. Tanpa saya mandi, mak terus bawak pergi klinik terdekat. Then doctor tu bagi ubat apa ntah and sejenis air, gitu. Then okay sekejap. Nak amekaw ubat seplastik dia bagi dekat saya. Then dia cakap saya tak boleh makan dah makanan yang PEDAS dan MASAM, maybe boleh sebabkan illness yang I tanggung ni melarat but it secret okay. J lepas tu keluar tapi doctor still bercakap lagi dengan mak, and dia siap tulis notes lagi. Tapi dak faham pun apa yang dia tulis. Sabar and sabar, balik rumah terus masuk bilik kunci diri dalam bilik and nak rehatkan diri.


Kbai. Sorry menaip entry guna bahasa cuak. Tak sihat lagi, mungkin malam ni saya post entry lain lagi. Assalamualaikum. Salam sayang dari saya, doakan saya dah tak sakit lagi okay. Piss yoo