Wednesday, February 6, 2013

Salam dari New York

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello guys. I am so sorry , because i has take a long time to update this blog again. Dear readers semua ,maaf la sebab lama jugak la saya tak menaip and kepada sahabat blogger maaf sebab singgah-singgah di rumah kalian pun pakai singgah tanpa notis, kesihatan saya tak berapa nak okay sangat. Tangan kanan cannot working properly, maybe sebabkan effect pada kemalangan saya yang lepas setelah pulang dari rumah guru tahun lepas, at night and on that time it's raining day and tak tahu macam mana boleh tiba-tiba lengan rasa sakit. so terima jelah dugaan tu, tapi sedih sebab nak angkat tangan tak boleh sebab bawah pangkal lengan bengkak nak menaip pun susah jadi i layan dvd korea je since i sakit haha. Bonda mazlah dah kasi ubat semua, and alhamdulillah so far so good i'm okay now sampaikan boleh menaip dekat sini lagi. Panjang nya mukadimah pembuka bicara . heehe =)

Haaa. back to the title, 2 hari lepas saya ada la dapat email dari guru ETA saya, yang tahun lepas. Miss Christina Chavez yang sekarang sedang berada di New York bekerja and berasal dari Florida. Okay la, kadang-kadang tu nak tunggu dia reply email lama jugak, and saya sendiri pun lama jugak nak boleh ke reply email dia. sebab tak terperasan yang email ada masuk, lagipun i bukan 24 hour duk bukak email tu. heehe tapi bersyukur sebab dia still tak lupakan saya serta keluarga disini. And kitorang ada la janji nak skype skype bagai tu, rindu especially my mom la. teringat jugak dia dekat Mek Salleh tu. 

Okay ni lah sedikit kata-kata dia untuk saya

Mizi,

I'm sorry it has taken me so long to get back to you like I promised.
I have been very busy because I moved to New York City and I am
looking for a new job. I'm sorry that you were sad today. I miss you
and all my students at smk nasiruddin shah very much. I am happy to
hear that the new eta is at school now. I know more students will
improve their English because of her and that makes me happy.

I miss Zaidah too, I sent her a postcard. Do you know if she got it?

Also, what is your address? I would like to send you something.

I've sent you some pictures of snow. It snows a lot in New York, and I
think it is very pretty. I hope everything in your life is well. Tell
your mother and wahida that I miss them. If you want to skype, just
tell me what time and give me your skype name and we can try.

Sincerely,

Christina :)



Alhamdulillah la. walaupun kami berjauhan dia tetap berhubung dengan saya. lepas tu teringat pulak cerita kak amira saya , dia dengan eta dia kembali bertemu setelah 5 tahun if tak silap eta time dia di tingkatan satu. and i think maybe after five years miss nina will come back. maybe ? hehehee mungkin bersama her boyfriend ADAM. boleh kata masa dekat malaysia. i dengan adik i PA dia la, macam-macam jugak dia storykan and always keep in touch with my family. alhamdulillah thanks to our prime minister =)

thanks for reading =)