Saturday, March 9, 2013

Imbas Kembali - Filem & Artis kegemaran .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tetiba teringat zaman kecik-kecik dulu . zaman saya kecik dalam tahun 2000 ke 2001 dan sehingga kini tahun 2013 , saya ni peminat tegar semua filem yang dihasilkan oleh Datuk Yusof Haslam atau nama sebenar beliau ialah Mohd Yusof bin Md. Haslam Khan. 



Saya sejak kecil fanatik RTM , ingat lagi zaman-zaman dulu pantang kalau ada filem hasil karya RTM , memang tak lekang depan TV , sebabkan zaman dulu rumah saya ni tv pun ala-ala tv lama , kadang-kadang nak tengok dengan jelas rela pergi tengok dekat rumah jiran sebelah , macam panggung sudah . Best sangat-sangat kalau ingat balik zaman kecik , artis yang paling saya minat time kecik ERRA FAZIRA serta ZIANA ZAIN , memang besssssssh sangat-sangat . 


zaman tu filem maria-mariana bukan maria elena akak peliks tu =) . Ohsem sangat . memang best . cerita pasal adik beradik, ziana jadi budak degil =) ekekeke ziana zain baca bahaya ni , haha carl kata ziana zain degil . tu dalam movie la , sehingga kini saya minat Ziana dan Erra , tak taw kenapa . maybe sebab zaman aritu zaman layan siaran RTM je yang saya tahu , astro-astro ni mana ada . =) 


Lepas tu dengan babak-babak dalam filem tu yang mencuit hati . Oh emm Gee . Cuit hati tu penting. tapi memang best ingat zaman dulu , dengan filem SEMBILU , PASRAH , GERAK KHAS dll . . ha ! kalau bab gerak khas memang tak pernah nak miss asyik tengok je , dulu kan kite kecik mana nak kenal dunia jalan-jalan semua ni, asyik hadap TV je. tapi best kalau zaman dulu boleh diulang kembali , tengok sekarang ni , makin ramai artis-artis lahir bak cendawan tumbuh , tak tahu dah nak minat siapa . hehehe sebab banyak sangat pilihan di TV , tapi ziana zain kekal dihati . Mahu kembang lobannng hidung kak ziana baca ni =) kalau cakap pasal gerak khas , 


Teringat pulak dekat SARJAN MISAI atau A.GALAK . budak-budak dunia sekarang kalau cakap A. GALAK bukannya dia nak kenal mesti cakap mesti pakcik galak kan sebab tu mak dia taruk nama galak, hancus . ahaha . kalau sebut sarjan misai mesti orang kenal dia dengan watak yang serius , kira macam orang lama dan berpengalaman la . Saya juga minat Noorman Hakim , ABBY ABADI , semua tu . best pulak kalau imbas kembali zaman dulu-dulu. dorang-dorang semua ni saya kenal sejak kecil lagi taw , sebab selalu tengok dalam TV ngeh3 =)









p/s: saja je imbas kembali zaman silam , best sangat andai waktu bisa diundur kembali , ini kisah dizaman kecik-kecik saya,  kawan-kawan pula bagaimana? cerita la sikit , nak tahu jugak =)

Thank you for reading.

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.



Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....